02-07-2008, Saat: 13:24
(Son Düzenleme: 04-08-2013, Saat: 17:04, Düzenleyen: Amphitrite.)
Oi Sobaki / 첨부파일 (İçli Salatalık Turşusu)
Malzemeler
- Salatalık (6)
- Pırasa (2)
- Acı biber tozu (1/2 bardak)
- Yeşil soğan (1 sap)
- Sarımsak (6 diş)
- Zencefil (1 parça)
- Kesilip, tuzlanan yavru karidesler: 1 yemek kaşığı
Yapılışı
1. Salatalıkları yıkayın ve tuzlayın ve 2 eşit uzunlukta kesin.
2. 4 fincan suda 4 kaşık dolusu tuzu eritin. Tuzlanan suda salatalıkları 30 dakika bekletin. Tamamen suyun akması için tül veya kağıt havluyla sıkın.
3. Pırasaları yıkayın ve uzunlamasına kesin.
4. Sarımsağı ezin. Yeşil soğan ve tuzlanmış karidesleri kesin.
5. Acı biber tozunu, pırasaları, sarımsak ve yeşil soğanları, tuzlanan karidesleri bir araya toplayın ve el ile hepsini iyice karıştırın.
6. Elde edilen karışımı salatalıkların içine doldurun. Düzenlice bir kavanoza yerleştirin ve artan karışımı üzerine koyun.
7. Bir gün boyunca serin yerde muhafaza edin daha sonra servis edebilirsiniz…
Afiyet Olsun.
![[Resim: 3cj2.jpg]](http://img46.imageshack.us/img46/6923/3cj2.jpg)
English
Ingredients
- 10 cucumbers (6oz. each)
- 2 oz. Leek
- 1/2 cup hot pepper powder
- 1 stalk green onion
- 4 cloves garlic
- 1 piece ginger
- 1 Tbls. salted baby shrimps, chopped(available in Korean stores, optional)
salt
Construction
1. Wash the cucumbers scrubbing with salt. Cut them into 2 inches long. Make a crosswise cut about 1.5 inches deep in each piece.
2. Dissolve 4 tablespoonfuls of salt in 4 cups of water. Soak the cucumbers for about 30 minutes in the salted water. Squeeze them with gauze or paper towel to drain water thoroughly.
3. Wash and cut the leeks 1 inch long.
4. Crush garlic. Chop green onion, ginger, and salted baby shrimps.
5. Put the hot pepper powder, leeks, green onion, garlic, ginger, salted baby
shrimps, and salt in a large bowl. Mix them well by hand, using rubber gloves.
6. Stuff each cucumber piece with the mixture. Place them neatly in a jar. Put the remaining stuffing on the them.
7. Keep in a cool place for one day, then serve.
(mykoreankitchen)
Enjoy your meal!
Malzemeler
- Salatalık (6)
- Pırasa (2)
- Acı biber tozu (1/2 bardak)
- Yeşil soğan (1 sap)
- Sarımsak (6 diş)
- Zencefil (1 parça)
- Kesilip, tuzlanan yavru karidesler: 1 yemek kaşığı
Yapılışı
1. Salatalıkları yıkayın ve tuzlayın ve 2 eşit uzunlukta kesin.
2. 4 fincan suda 4 kaşık dolusu tuzu eritin. Tuzlanan suda salatalıkları 30 dakika bekletin. Tamamen suyun akması için tül veya kağıt havluyla sıkın.
3. Pırasaları yıkayın ve uzunlamasına kesin.
4. Sarımsağı ezin. Yeşil soğan ve tuzlanmış karidesleri kesin.
5. Acı biber tozunu, pırasaları, sarımsak ve yeşil soğanları, tuzlanan karidesleri bir araya toplayın ve el ile hepsini iyice karıştırın.
6. Elde edilen karışımı salatalıkların içine doldurun. Düzenlice bir kavanoza yerleştirin ve artan karışımı üzerine koyun.
7. Bir gün boyunca serin yerde muhafaza edin daha sonra servis edebilirsiniz…
Afiyet Olsun.
![[Resim: 3cj2.jpg]](http://img46.imageshack.us/img46/6923/3cj2.jpg)
English
Ingredients
- 10 cucumbers (6oz. each)
- 2 oz. Leek
- 1/2 cup hot pepper powder
- 1 stalk green onion
- 4 cloves garlic
- 1 piece ginger
- 1 Tbls. salted baby shrimps, chopped(available in Korean stores, optional)
salt
Construction
1. Wash the cucumbers scrubbing with salt. Cut them into 2 inches long. Make a crosswise cut about 1.5 inches deep in each piece.
2. Dissolve 4 tablespoonfuls of salt in 4 cups of water. Soak the cucumbers for about 30 minutes in the salted water. Squeeze them with gauze or paper towel to drain water thoroughly.
3. Wash and cut the leeks 1 inch long.
4. Crush garlic. Chop green onion, ginger, and salted baby shrimps.
5. Put the hot pepper powder, leeks, green onion, garlic, ginger, salted baby
shrimps, and salt in a large bowl. Mix them well by hand, using rubber gloves.
6. Stuff each cucumber piece with the mixture. Place them neatly in a jar. Put the remaining stuffing on the them.
7. Keep in a cool place for one day, then serve.
(mykoreankitchen)
Enjoy your meal!