03-05-2013, Saat: 16:15
(Son Düzenleme: 31-08-2013, Saat: 14:43, Düzenleyen: minho_k-oppa.)
-- Neobiani / 너비아니 --
![[Resim: neobianie1277613410663.jpg]](http://img194.imageshack.us/img194/6743/neobianie1277613410663.jpg)
-Izgarada Dilimlenmiş Sığır-
Neobiani, soya sosu ve baharat ile terbiye edilip ince ince dilimlenmiş sığır eti ızgarasıdır. Neobiani, sığır etinin geniş bölümlere ayrılmış olduğu anlamına gelmektedir. Üzerindeki birçok bıçak darbesi nedeniyle yumuşaktır.
-Malzemeler-
- 600 gr sığır eti (fileto)
-70 gr armut suyu (140 gr armut)
-Baharatlı sosu için;
90 gr (5 yemek kaşığı) soya sosu
36 gr (3 yemek kaşığı) şeker
21 gr (1 yemek kaşığı) bal
28 gr (2 yemek kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
16 gr (1 yemek kaşığı) kıyılmış sarımsak
16 gr (1 yemek kaşığı) zencefil suyu
6 gr (1 yemek kaşığı) susam tuzu
0.5 gr (5/1 çay kaşığı) karabiber
26 gr (2 yemek kaşığı) susam yağı
- 2 gr (1 çay kaşığı) çam fıstığı tozu
- 13 gr (1 yemek kaşığı) yemeklik yağ
-Hazırlanışı-
![[Resim: 1neobiani.jpg]](http://img845.imageshack.us/img845/9580/1neobiani.jpg)
1- Pamuklu bez yardımıyla sığır etinin kanını temizleyin, (500 gr) yağı ve kirişleri ayırın, 7 cm uzunluğundaki dokuyu ters yönü ile birlikte 0.3 ~ 0.5 cm kalınlığında cm çaında oyun. Hafifçe doğrayın ve 10 dk armut suyunda salamura edin. (Fotoğraf 1 ve 2)
2- Baharatı, sos ile karıştırın.
3- Düzgün ve temiz akan suyun altında marulu yıkayın.
-Yemek Tarifi-
1- Sığır etine baharatlı sosu ekleyin, baharatlı sosu sığır etine eşit miktarda dağıtarak iyice karıştırın. (827 gr) 30 dakika boyunca bekletin. (Fotoğraf 3)
2- Izgara ve yağı önceden ısıtın. Isı veren yüzeyin 15 cm kadar üzerinde 3 dakika boyunca arka yüzü, 2 dakika boyunca da ön yüzü iyice kızartın. (Fotoğraf 4)
3- Çam fıstığı tozu serpin ve marul ile servis yapın.
-Çeviri- : autumn_flower
-Kaynak-
![[Resim: neobianie1277613410663.jpg]](http://img194.imageshack.us/img194/6743/neobianie1277613410663.jpg)
-Izgarada Dilimlenmiş Sığır-
Neobiani, soya sosu ve baharat ile terbiye edilip ince ince dilimlenmiş sığır eti ızgarasıdır. Neobiani, sığır etinin geniş bölümlere ayrılmış olduğu anlamına gelmektedir. Üzerindeki birçok bıçak darbesi nedeniyle yumuşaktır.
-Malzemeler-
- 600 gr sığır eti (fileto)
-70 gr armut suyu (140 gr armut)
-Baharatlı sosu için;
90 gr (5 yemek kaşığı) soya sosu
36 gr (3 yemek kaşığı) şeker
21 gr (1 yemek kaşığı) bal
28 gr (2 yemek kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
16 gr (1 yemek kaşığı) kıyılmış sarımsak
16 gr (1 yemek kaşığı) zencefil suyu
6 gr (1 yemek kaşığı) susam tuzu
0.5 gr (5/1 çay kaşığı) karabiber
26 gr (2 yemek kaşığı) susam yağı
- 2 gr (1 çay kaşığı) çam fıstığı tozu
- 13 gr (1 yemek kaşığı) yemeklik yağ
-Hazırlanışı-
![[Resim: 1neobiani.jpg]](http://img845.imageshack.us/img845/9580/1neobiani.jpg)
1- Pamuklu bez yardımıyla sığır etinin kanını temizleyin, (500 gr) yağı ve kirişleri ayırın, 7 cm uzunluğundaki dokuyu ters yönü ile birlikte 0.3 ~ 0.5 cm kalınlığında cm çaında oyun. Hafifçe doğrayın ve 10 dk armut suyunda salamura edin. (Fotoğraf 1 ve 2)
2- Baharatı, sos ile karıştırın.
3- Düzgün ve temiz akan suyun altında marulu yıkayın.
-Yemek Tarifi-
1- Sığır etine baharatlı sosu ekleyin, baharatlı sosu sığır etine eşit miktarda dağıtarak iyice karıştırın. (827 gr) 30 dakika boyunca bekletin. (Fotoğraf 3)
2- Izgara ve yağı önceden ısıtın. Isı veren yüzeyin 15 cm kadar üzerinde 3 dakika boyunca arka yüzü, 2 dakika boyunca da ön yüzü iyice kızartın. (Fotoğraf 4)
3- Çam fıstığı tozu serpin ve marul ile servis yapın.
-Çeviri- : autumn_flower
-Kaynak-