13-02-2016, Saat: 15:48
Namul / Vegetable Side Dishes / 나물
![[Resim: MLnj51.jpg]](http://i.hizliresim.com/MLnj51.jpg)
Namul, Batı yemeğinde taze sebze veya pişmiş yemeğe karşılık gelmektedir. Koreliler küçük yapraklar, filizler, kökler, saplar, meyveler ve yemişlerin çoğundan yapmaktadırlar. Yetiştirilen veya yabani bu malzemeler kolayca namul yemekleri haline getirilmektedirler. Günümüzde kent sakinleri özellikle, çevre kirliliğinden muaf olduklarını düşündükleri yabani sebzelere düşkündürler. Sebzeler bazen çiğ olarak kalır; bazen kurutulur, kızartılır, kavrulur, haşlanır veya buharda pişirilir. Bu sebzelere tuz, kırmızı toz biber, sarımsak, zencefil, susam yağı, susam, sirke, doğranmış yeşil soğan veya acı biber salçası (goch'ujang) gibi çeşniler katılır.
|| English ||
Namul is equivalent to cooked or fresh vegetables in Western dining. Koreans make the most of young leaves, sprouts, roots, stems, fruits, and nuts. Cultivated or wild, these ingredients are readily turned into namul dishes. Nowadays, city dwellers are especially fond of wild vegetables as they are considered free from pollution. Sometimes the vegetables are left raw, sometimes dried, stir-fried, parboiled, boiled, or steamed. These vegetables are seasoned with salt, red pepper powder, garlic, ginger, sesame oil, sesame seed, vinegar, sliced green onions, or hot pepper paste (goch'ujang).
Kaynak / Source
![[Resim: MLnj51.jpg]](http://i.hizliresim.com/MLnj51.jpg)
Namul, Batı yemeğinde taze sebze veya pişmiş yemeğe karşılık gelmektedir. Koreliler küçük yapraklar, filizler, kökler, saplar, meyveler ve yemişlerin çoğundan yapmaktadırlar. Yetiştirilen veya yabani bu malzemeler kolayca namul yemekleri haline getirilmektedirler. Günümüzde kent sakinleri özellikle, çevre kirliliğinden muaf olduklarını düşündükleri yabani sebzelere düşkündürler. Sebzeler bazen çiğ olarak kalır; bazen kurutulur, kızartılır, kavrulur, haşlanır veya buharda pişirilir. Bu sebzelere tuz, kırmızı toz biber, sarımsak, zencefil, susam yağı, susam, sirke, doğranmış yeşil soğan veya acı biber salçası (goch'ujang) gibi çeşniler katılır.
|| English ||
Namul is equivalent to cooked or fresh vegetables in Western dining. Koreans make the most of young leaves, sprouts, roots, stems, fruits, and nuts. Cultivated or wild, these ingredients are readily turned into namul dishes. Nowadays, city dwellers are especially fond of wild vegetables as they are considered free from pollution. Sometimes the vegetables are left raw, sometimes dried, stir-fried, parboiled, boiled, or steamed. These vegetables are seasoned with salt, red pepper powder, garlic, ginger, sesame oil, sesame seed, vinegar, sliced green onions, or hot pepper paste (goch'ujang).
Kaynak / Source