yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Naengmyeon / 냉면
#1
Naengmyeon / 냉면

[Resim: n5to.jpg]

Raengmyeon (Korece : 랭면 (Kuzey Kore), 냉면 (Güney Kore), Naeng-myeon , Naengmyun veya Naeng-myun olarak da bilinen ayrıca ''soğuk erişte'' anlamına gelen, uzun ve ince erişte ile yapılan şehriye yemeğidir. Yemeğin ana malzemeleri; un ve nişastadır.
İçindekiler: Karabuğday (memil), patates, tatlı patates, 칡냉, naengmyeon yapımı ile nişastayla gelen ''ararot'' (Koyu renkli ve çiğnenmesi kolay buğday eriştesi) ve kudzu. (Nişasta içeren bir bitki)
Bu tür yosun ve yeşil çay gibi malzemelerle çeşitleri mevcuttur. Dongguksesigi 19. yüzyıl belgelerine göre bu yemek Joseon Hanedanlığı'ndan beri yapılmıştır. Raengmyeon Kuzey Kore'de başlangıçta bir incelik, özellikle Kuzey Kore'de Pyongyang ve Hamhung kentlerinde Kore Savaşı'ndan sonra Kore boyunca çok popüler hale geldi.
Raengmyeon; keskin buzlu suyu, Kore usulu armut dilimleri ve haşlanmış yumurta veya soğuk haşlanmış sığır eti ya da her ikisinin dilimleri ile büyük paslanmaz kaplarda servis ediliyor. Baharatlı hardal sosu (ya da hardal yağı) ve sirke genelde yemeğe başlanmadan önce eklenir.
Geleneksel olarak, bunlar sağlık ve yaşam kalitesi uzun ömürlü sembolize olarak uzun erişte, kesme olmadan yenilirdi ama restoranlarda sunucuları genellikle erişteleri yemek öncesinde kesmek için sorarlar ve erişte kesmek için makas kullanın!


~Mul Naengmyeon için~

Soğuk makarnaları bir kaba koyun. Üstüne hazırlanmış özel suyu dökün (makarnalar suyun içinde kalsın). Yemeği önceden hazırlanmış yarım yumurta, armut ve salatalık parçalarıyla süsleyin. İsteğe göre üstüne 1 çay kaşığı hardal tozu ekleyin…

~Bibim Naengmyeon için~

Sosu için: 1 armudun yarısını ve 1 soğanın çeyreğini rendeleyin. 1 çay kaşığı elma sirkesi, yarım tas mısır suyu, 4 yemek kaşığı pul biber, 1 yemek kaşığı susam, doğranmış yeşil soğan, 1 yemek kaşığı soya sosu ve 1 yemek kaşığı susam yağını karıştırın.

Soğuk makarnaları bir kaba koyun. Üstüne yarım tas hazırlanmış özel suyundan ekleyin. Yemeğe biraz sos ekleyin ve önceden hazırladığınız yarım yumurta, armut ve salatalık parçalarıyla süsleyin...

Çeviri: merjeyjeykim

English

Naengmyeon
Raengmyeon (Korean: 랭면 (North Korea), 냉면 (South Korea), also known as naeng-myeon, naengmyun, or naeng-myun, meaning "cold noodles") is a Korean noodle dish of long and thin handmade noodles made from the flour and starch of various ingredients: buckwheat (메밀, memil), potatoes, sweet potatoes, 칡냉면, naengmyun made with the starch from arrowroot (darker color and chewier than buckwheat noodles), and kudzu (칡, chik). Varieties with ingredients such as seaweed and green tea are available. According to the 19th century documents of Dongguksesigi (동국세시기, 東國歲時記), it has been made since the Joseon Dynasty.
Originally a delicacy in northern Korea, especially in the cities of Pyongyang and Hamhung in North Korea, raengmyeon became widely popular throughout Korea after the Korean War.
Raengmyeon is served in a large stainless bowl with a tangy iced broth, julienned cucumbers, slices of Korean pear, and either a boiled egg or slices of cold boiled beef or both. Spicy mustard sauce (or Mustard oil) and vinegar are often added before consumption. Traditionally, the long noodles would be eaten without cutting, as they symbolized longevity of life and good health, but servers at restaurants usually ask if the noodles should be cut prior to eating, and use scissors to cut the noodles.


~ For Mul Naengmyeon ~

Put some noodles into a serving bowl and fill the broth until the noodles are submerged. Add crushed ice and place toppings: yeolmu kimchi, a few pieces of pear and cucumber, and a half side of boiled egg on top.

~ For Bibim Naengmyeon ~

Put some noodles into a serving bowl, add the sauce and add 1 ts of mustard.

Kaynak / Source

Konuda geçen emeğinden dolayı FiLiZz53 ve konu çevirisinde emeği geçenlere teşekkür ederiz…
[Resim: anigifvns.gif]
I love you... ^.^
www
#2
Güncellenecektir.
[Resim: anigifvns.gif]
I love you... ^.^
www




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi