Myulchi Bokkeum / 멸치볶음
![[Resim: spicymyeolchiweb.jpg]](http://img189.imageshack.us/img189/9613/spicymyeolchiweb.jpg)
Myulchi Bokkeum Korede sevilen çerez gibi yenilen bir yemektir. Anlamı tavada kızartılmış hamsidir. Hamsiler Türkiye'de ki hamsilerden daha küçüktür ve bazen hamsinin yanında başka küçük balıklarda kullanılır.
Malzemeler:
170 gram myulchi (hamsi)
acısız biber
5 kap soya sosu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mirin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 diş sarımsak
Yeşil soğan
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı susam yağı
5 yemek kaşığı kara biber
Yapılışı:
1. hamsileri ıslat, soğuk suda 15 dk. beklet
2. süz
3. suyunu bir kaba aktar
4. biberleri iri iri doğra
5. soya sosu, şeker, mirin ve suyu karıştır
6. orta ısıdaki tavayı yağla ve çok ısınmasını bekle (yağ çok az)
7. sarımsak ve yeşil soğanı birkaç saniye kavur
8. ısıyı arttır
9. hamsiyi ve soya soslu, şekerli sosu karıştır
10. pişene kadar karıştır (10 dk. kadar)
11. kara biberi ekle
12. biraz daha pişir
13. tavayı ocaktan al
14. susamları ve susam yağını ekle
15. gerekirse acı ve tuz koy
![[Resim: myulchivc4.jpg]](http://img178.imageshack.us/img178/3886/myulchivc4.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
6 oz dried anchovies
1 Tbs blended sesame/soybean or vegetable oil
1Tbs Kochujang
2 tsp soy sauce
1 Tbs honey
2 tsp water
2 cloves garlic, minced
Preparation:
Soak the anchovies in cold water for about fifteen minutes, then drain and pat dry. Mix the sauce ingredients in a small bowl. Pre-heat a medium stir fry pan on high heat then add the vegetable oil. Heat the sauce until it just begins to show bubbling, then add the anchovies and mix well.
Cook over medium low heat, stirring occasionally, until the liquid almost disappears. Place on serving plate and garnish with green onion and a sprinkle of sesame seed.
![[Resim: spicymyeolchiweb.jpg]](http://img189.imageshack.us/img189/9613/spicymyeolchiweb.jpg)
Myulchi Bokkeum Korede sevilen çerez gibi yenilen bir yemektir. Anlamı tavada kızartılmış hamsidir. Hamsiler Türkiye'de ki hamsilerden daha küçüktür ve bazen hamsinin yanında başka küçük balıklarda kullanılır.
Malzemeler:
170 gram myulchi (hamsi)
acısız biber
5 kap soya sosu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mirin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 diş sarımsak
Yeşil soğan
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı susam yağı
5 yemek kaşığı kara biber
Yapılışı:
1. hamsileri ıslat, soğuk suda 15 dk. beklet
2. süz
3. suyunu bir kaba aktar
4. biberleri iri iri doğra
5. soya sosu, şeker, mirin ve suyu karıştır
6. orta ısıdaki tavayı yağla ve çok ısınmasını bekle (yağ çok az)
7. sarımsak ve yeşil soğanı birkaç saniye kavur
8. ısıyı arttır
9. hamsiyi ve soya soslu, şekerli sosu karıştır
10. pişene kadar karıştır (10 dk. kadar)
11. kara biberi ekle
12. biraz daha pişir
13. tavayı ocaktan al
14. susamları ve susam yağını ekle
15. gerekirse acı ve tuz koy
![[Resim: myulchivc4.jpg]](http://img178.imageshack.us/img178/3886/myulchivc4.jpg)
ENGLISH
Ingredients:
6 oz dried anchovies
1 Tbs blended sesame/soybean or vegetable oil
1Tbs Kochujang
2 tsp soy sauce
1 Tbs honey
2 tsp water
2 cloves garlic, minced
Preparation:
Soak the anchovies in cold water for about fifteen minutes, then drain and pat dry. Mix the sauce ingredients in a small bowl. Pre-heat a medium stir fry pan on high heat then add the vegetable oil. Heat the sauce until it just begins to show bubbling, then add the anchovies and mix well.
Cook over medium low heat, stirring occasionally, until the liquid almost disappears. Place on serving plate and garnish with green onion and a sprinkle of sesame seed.