yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Myulchi Bokkeum / 멸치볶음
#1
Myulchi Bokkeum / 멸치볶음

[Resim: spicymyeolchiweb.jpg]

Myulchi Bokkeum Korede sevilen çerez gibi yenilen bir yemektir. Anlamı tavada kızartılmış hamsidir. Hamsiler Türkiye'de ki hamsilerden daha küçüktür ve bazen hamsinin yanında başka küçük balıklarda kullanılır.

Malzemeler:

170 gram myulchi (hamsi)
acısız biber
5 kap soya sosu
3 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı mirin
3 yemek kaşığı sıvı yağ
5 diş sarımsak
Yeşil soğan
1 yemek kaşığı susam
1 yemek kaşığı susam yağı
5 yemek kaşığı kara biber

Yapılışı:

1. hamsileri ıslat, soğuk suda 15 dk. beklet
2. süz
3. suyunu bir kaba aktar
4. biberleri iri iri doğra
5. soya sosu, şeker, mirin ve suyu karıştır
6. orta ısıdaki tavayı yağla ve çok ısınmasını bekle (yağ çok az)
7. sarımsak ve yeşil soğanı birkaç saniye kavur
8. ısıyı arttır
9. hamsiyi ve soya soslu, şekerli sosu karıştır
10. pişene kadar karıştır (10 dk. kadar)
11. kara biberi ekle
12. biraz daha pişir
13. tavayı ocaktan al
14. susamları ve susam yağını ekle
15. gerekirse acı ve tuz koy

[Resim: myulchivc4.jpg]

ENGLISH


Ingredients:

6 oz dried anchovies
1 Tbs blended sesame/soybean or vegetable oil
1Tbs Kochujang
2 tsp soy sauce
1 Tbs honey
2 tsp water
2 cloves garlic, minced

Preparation:

Soak the anchovies in cold water for about fifteen minutes, then drain and pat dry. Mix the sauce ingredients in a small bowl. Pre-heat a medium stir fry pan on high heat then add the vegetable oil. Heat the sauce until it just begins to show bubbling, then add the anchovies and mix well.
Cook over medium low heat, stirring occasionally, until the liquid almost disappears. Place on serving plate and garnish with green onion and a sprinkle of sesame seed.



#2
Tanıtım için teşekkür ederiz Melva... Smile
#3
Çok değişik. Biggrin Balıkların kafalarını koparsalar daha iyiymiş. Biggrin
Hakkınızı helal edin. ~
#4
Çok teşekkür ederiz Melva_Lee. Smile Canım hamsi çekti birden. Biggrin

When you feel you've lost it all
When you don't know who's your friend or foe
You wonder why you're so alone
Worry ends when faith begins.


#5
Bana uzak olsun... Onların damak zevkine hayranım ama Türk yemeklerini hiçbir şeye değişmem.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
#6
Teşekkürler. Smile


••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
#7
Bence bu balık hamsi olamaz başka bir cins balık. Çok değişik rengi var. Smile
Paylaşım için teşekkürler...
İmza eni en fazla 400 olmalı.
#8
(10-01-2009, Saat: 15:02)aslanh yazdı: Bence bu balık hamsi olamaz başka bir cins balık. Çok değişik rengi var. Smile
Paylaşım için teşekkürler...

Büyük olanlar hamsi canım tabi hamsi derken dünyadaki tüm hamsiler tıpatıp aynı değil. Biggrin Küçükleride balık tutanlar bilir yem olarak kullanılan küçük balıklardan.



#9
Teşekkürler Melva. Biggrin
#10
Hamsiye pek düşkün değilim.
Tarifide pek kolaymış.




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi