Muwoonamul / 무우나물
![[Resim: lvabMk.jpg]](http://i.hizliresim.com/lvabMk.jpg)
Malzemeler
1 adet orta boy Kore turpu
Tuz
Sarımsak
Susam yağı
Ayçiçek yağı
Kıyılmış kırmızı biber (silgochu)
Yapılışı
1. Turpları ince şeritler halinde kesin. Yaklaşık 5-6 bardak olacak şekilde hazırlayın.
2. Tavayı ısıtın ve şerit haldeki turpları, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını, 1 çay kaşığı tuzu ve kıyılmış 1 diş sarımsağı ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
3. 1/4 bardak su ekleyin ve kapağını kapatın. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
4. Ocaktan alın. Birkaç damla susam yağı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
5. Servis tabağına alın ve kıyılmış kırmızı biber ile süsleyin.
English
Ingredients
1 medium size Korean radish
Salt
Garlic
Sesame oil
Vegetable oil
Shredded red pepper (silgochu)
Recipe
1. Cut radish into thin strips. Make about 5-6 cups.
2. Heat up a pan and add the radish strips, 1tbs vegetable oil, 1 ts salt, and 1 clove of minced garlic. Sauté for a few minutes.
3. Add 1/4 cup of water and close the lid. Lower the heat and simmer for 8-10 minutes.
4. Turn off the heat. Add a few drops of sesame oil and mix it gently.
5. Transfer it to a serving dish and garnish with shredded red pepper.
Kaynak / Source
![[Resim: lvabMk.jpg]](http://i.hizliresim.com/lvabMk.jpg)
Malzemeler
1 adet orta boy Kore turpu
Tuz
Sarımsak
Susam yağı
Ayçiçek yağı
Kıyılmış kırmızı biber (silgochu)
Yapılışı
1. Turpları ince şeritler halinde kesin. Yaklaşık 5-6 bardak olacak şekilde hazırlayın.
2. Tavayı ısıtın ve şerit haldeki turpları, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağını, 1 çay kaşığı tuzu ve kıyılmış 1 diş sarımsağı ekleyin. Birkaç dakika kavurun.
3. 1/4 bardak su ekleyin ve kapağını kapatın. Kısık ateşte 8-10 dakika pişirin.
4. Ocaktan alın. Birkaç damla susam yağı ekleyin ve hafifçe karıştırın.
5. Servis tabağına alın ve kıyılmış kırmızı biber ile süsleyin.
English
Ingredients
1 medium size Korean radish
Salt
Garlic
Sesame oil
Vegetable oil
Shredded red pepper (silgochu)
Recipe
1. Cut radish into thin strips. Make about 5-6 cups.
2. Heat up a pan and add the radish strips, 1tbs vegetable oil, 1 ts salt, and 1 clove of minced garlic. Sauté for a few minutes.
3. Add 1/4 cup of water and close the lid. Lower the heat and simmer for 8-10 minutes.
4. Turn off the heat. Add a few drops of sesame oil and mix it gently.
5. Transfer it to a serving dish and garnish with shredded red pepper.
Kaynak / Source