12-06-2009, Saat: 20:43
(Son Düzenleme: 04-01-2017, Saat: 22:32, Düzenleyen: kıday baksı.)
Mujigae Tteok / 무지개떡 (Gökkuşağı Pirinç Keki)
Mujigae Tteok bir pirinç keki çeşididir, tek farkı değişik renklerde katlardan oluşmasıdır, bu yüzden bu tatlıya "Mujigae Tteok" yani "Gökkuşağı Tteok" adı verilmiştir. Mujigae kekine; "Saekpyeon (Renkli Tteok)" veya "Osaekpyeon (Beş Renkli Tteok)" adı da verilir. Mujigae Tteok; renkli pirinç unu karışımlarıyla yapılır, Mujigae çocukların ilk yaş günü kutlamalarında, partilerde, toplantılarda veya düğün gibi özel günlerde servis edilir.
*~Malzemeler~*
-500g Yumurta Akı
-60g Pastörize Süt
-1 Yemek Kaşığı Margarin
-225g Şeker
-300g Kek Unu
-1 Yemek Kaşığı Ovalette/Sünger Kek Dengeleyici
-Biraz Tuz
-150g Eritilmiş Margarin
-6 Gıda Boyası (Kırmızı, Yeşil, Turuncu, Mavi, Eflatun ve Sarı.)
*~Hazırlanışı~*
-Yukarıda yazan bütün malzemeleri (eritilmiş margarin hariç) karıştırın, kabarana ve sertleşene kadar yoğurun.
-Hamurunuz kıvama geldikten sonra eritilmiş margarini de ekleyin.
-Yağlayın ve hamuru 9 ichlik bir tepsiye (Yani çapı 25 cm civarında olan bir tepsiye) yayarak koyun.
-Karışımı 6 porsiyona bölün ve her porsiyonu gıda boyası ile renklendirin.
-Boyalı porsiyonları ziploc poşeti ile poşetleyin ve poşetin köşesini küçük bir miktar kesin.
-Kekin ortasına, iç kısmına mor renkli olanı, sonra maviyi, yeşili, sarıyı, turuncuyu ve kırmızı renkli olanları sürüyoruz. Hamuru hazırlayana kadar aynı işlemi yeniden tekrar ediyoruz. İlk önce çok hamur koyuyoruz sonra az hamurla işleme devam ediyoruz. Sürekli bu 6 renkle devam ediyoruz.
-İşleminiz bittikten sonra kalıbı tezgahın üzerine alın, hamurda oluşan baloncukların yok olması için kekinizi kısa bir süre bekletin.
-Yüksek ısıda 45 dakika pişirin.
-Kesmeden önce bir süre derin dondurucu bekletin.
Afiyet olsun…
Yapımıyla ilgili videolar;
1+2+3+4
ENGLISH
Mujigae tteok is a variety of tteok, or Korean rice cake, which consists of colorful layers. It literally means "rainbow tteok and also called saekpyeon (colored tteok) or osaekpyeon (five colored tteok). Mujigae tteok is made by steaming a mixture of colored rice flour. It is used for special occasions such as a banquet, party, or feast like doljanchi (celebrating a baby's first birthday), hwangap (celebrating 60 years old people's birthday), or gyeonhon janchi (wedding party).
(Source: Wikipedia)
Mujigae Tteok bir pirinç keki çeşididir, tek farkı değişik renklerde katlardan oluşmasıdır, bu yüzden bu tatlıya "Mujigae Tteok" yani "Gökkuşağı Tteok" adı verilmiştir. Mujigae kekine; "Saekpyeon (Renkli Tteok)" veya "Osaekpyeon (Beş Renkli Tteok)" adı da verilir. Mujigae Tteok; renkli pirinç unu karışımlarıyla yapılır, Mujigae çocukların ilk yaş günü kutlamalarında, partilerde, toplantılarda veya düğün gibi özel günlerde servis edilir.
*~Malzemeler~*
-500g Yumurta Akı
-60g Pastörize Süt
-1 Yemek Kaşığı Margarin
-225g Şeker
-300g Kek Unu
-1 Yemek Kaşığı Ovalette/Sünger Kek Dengeleyici
-Biraz Tuz
-150g Eritilmiş Margarin
-6 Gıda Boyası (Kırmızı, Yeşil, Turuncu, Mavi, Eflatun ve Sarı.)
*~Hazırlanışı~*
-Yukarıda yazan bütün malzemeleri (eritilmiş margarin hariç) karıştırın, kabarana ve sertleşene kadar yoğurun.
-Hamurunuz kıvama geldikten sonra eritilmiş margarini de ekleyin.
-Yağlayın ve hamuru 9 ichlik bir tepsiye (Yani çapı 25 cm civarında olan bir tepsiye) yayarak koyun.
-Karışımı 6 porsiyona bölün ve her porsiyonu gıda boyası ile renklendirin.
-Boyalı porsiyonları ziploc poşeti ile poşetleyin ve poşetin köşesini küçük bir miktar kesin.
-Kekin ortasına, iç kısmına mor renkli olanı, sonra maviyi, yeşili, sarıyı, turuncuyu ve kırmızı renkli olanları sürüyoruz. Hamuru hazırlayana kadar aynı işlemi yeniden tekrar ediyoruz. İlk önce çok hamur koyuyoruz sonra az hamurla işleme devam ediyoruz. Sürekli bu 6 renkle devam ediyoruz.
-İşleminiz bittikten sonra kalıbı tezgahın üzerine alın, hamurda oluşan baloncukların yok olması için kekinizi kısa bir süre bekletin.
-Yüksek ısıda 45 dakika pişirin.
-Kesmeden önce bir süre derin dondurucu bekletin.
Afiyet olsun…
Yapımıyla ilgili videolar;
1+2+3+4
ENGLISH
Mujigae tteok is a variety of tteok, or Korean rice cake, which consists of colorful layers. It literally means "rainbow tteok and also called saekpyeon (colored tteok) or osaekpyeon (five colored tteok). Mujigae tteok is made by steaming a mixture of colored rice flour. It is used for special occasions such as a banquet, party, or feast like doljanchi (celebrating a baby's first birthday), hwangap (celebrating 60 years old people's birthday), or gyeonhon janchi (wedding party).
(Source: Wikipedia)
![[Resim: 0LkD6qw.jpg]](http://i.imgur.com/0LkD6qw.jpg)