yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MP3 Player (디지털 오디오 플레이어) -Electronics-
MP3 Player (디지털 오디오 플레이어) -Electronics-

[Resim: ipod5gnano2gshuffle2g.jpg]

MP3 çalar insanların MP3 formatında kaydettiği şarkıları dinleyebilmek için kullandığı taşınabilir ses cihazıdır. İnsanlar USB kablosunu kullanarak dosyaları transfer edebilir. MP3ler insan kulağının duyamayacağı sesler çıkarmak için yapilmis küçük ses dosyalaridir. Birçok yeni MP3 çalarlar da resim veya film görmek, ya da oyun oynamak için kullanılabilir. En iyi bilinen MP3 çalar iPod'dur.

MP3 çalar, 1998 yılında Saehan Bilgi Sistemleri tarafından yaptırılan dünyanın ilk seri üretilen Dijital Ses Oynatıcılarıdır. MP3 çalar dahili ilk cep telefonu 2003 yılında Güney Kore'de üretilmiştir. Bu yenilik hızla yayılmış ve 2005 yılına kadar satılan tüm müziklerin yarısından fazlası cep telefonlarına direkt olarak satılmıştır.

Çeviri: Ebrulî*

----------------------------------

An MP3 player is a portable audio device people can use to listen to songs saved in the MP3 format. People use USB cords to connect the device to computers, so that files can be transferred. MP3s are audio files that have been made smaller by removing sounds that the human ear cannot hear. Many newer MP3 players can also be used to view images or movies, or play games. The most well-known MP3 player is the iPod.
MP3 player, The world's first mass-produced Digital Audio Players were built by Saehan Information Systems in 1998. The first mobile phones with built-in MP3 players were produced in South Korea in 2003. The innovation spread rapidly and by 2005, more than half of all music sold in South Korea was sold directly to mobile phones.

Kaynak / Source
Ülkemizde de çok yayginlasti.~
Emegine saglik. Çok güzel açiklamissin. Opucuk

BtoB | T-ara | BIGBANG | B2ST
Ben ilk icat edenin Koreliler oldugunu ögrendigimde agzim bir karis açik kalmisti. Yok artik filan dedim. Biggrin Bu güzel paylasim için tesekkürler canim. Smile
(22-06-2011, Saat: 20:54)Setsuna yazdı: Ben ilk icat edenin Koreliler oldugunu ögrendigimde agzim bir karis açik kalmisti. Yok artik filan dedim. Biggrin Bu güzel paylasim için tesekkürler canim. Smile

Evet ayni soku bende yasadim. Biggrin
Even if we're torn apart til we're ragged
That time, that place, this bond won't disappear
[Resim: wAkkRn.gif]
You are my little apple
Like the most beautiful cloud in the sky [Resim: w9uKaP.png]
Vay be ilk Koreliler icat etmis. Smile
İmzanız büyük olduğundan silinmiştir.
Bende de var bir tane Kore sarkilari ile süslü... Smile

Tanitim için tesekkürler. Onay
D.Mod. » 01.07.2011
Mod. » 19.07.2011
Süper Mod. » 18.08.2011
Koordinatör » 26.10.2011
Co-admin » 27.01.2012
Admin » 24.03.2012
S.Admin » 30.11.2012
Paylasim için tesekkürler. Nereye baksam mp3. :o
Tesekkürler.
İnanmıyorum Mp3 çaları bile kore üretmiş. Helal olsun. Teşekkürler.
BLACK PINK ♥ TWICE ♥ A PINK ♥ EXID

K-POP
BTOB ♥ EXO ♥ BTS ♥ SUPER JUNIOR ♥ SS501 ♥ HIGHLIGHT ♥ B1A4 ♥ VIXX ♥ JYJ
LEE CHANGSUB

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi