23-08-2016, Saat: 22:10
Meowinamul / 머위나물 (Baharatlı butterbur)
![[Resim: MkyoZ2.jpg]](http://i.hizliresim.com/MkyoZ2.jpg)
Butterbur sapları haşlanır, soyulur ve 6cm uzunluğunda kesilir. Sonra kurumuş karideslerle ile perilla yağında sote edilir. Öğütülmüş pirinç ve sudaki perilla da içine eklenir. Biraz daha pişirilip baharatlandırılır. Meowinamul yaşlılar arasında daha çok popülerdir çünkü çok yumuşak ve lezzetlidir.
Malzemeler
- 400g Butterbur,
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş pirinç ,
- Perilla sapı
- 100g kaplan karidesi,
- 1 bardak su,
- 2 yemek kaşığı perilla yağı,
- 1 kırmızı biber
Baharatlar: 1 yemek kaşığı soya sosu, 50g yeşil soğan, 2 çay kaşığı doğranmış sarımsak, 1 çay kaşığı susam yağı
Yapılışı
1)Butterbug saplarını tuzla ovalayın. Sıcak suda haşladıktan sonra soğuk suda durulayın. Kenarlarını küçük küçük kesip sapları soyun. 6-7 cm uzunluğunda kesin ve kurutulmuş kaplan karidesleri ve perilla yağı ile soteleyin.
2)Pirinç ve perilla saplarını ıslatın; blender'dan geçirin.
3)Soteledikten sonra, 2)'ye su ekleyin ve kaynatın. Yeşil soğanları, sarımsağı ve susam yağını ekleyin ve soya sosu veya tuz ile baharatlandırın. Dilimlenmiş kırmızı biber yemeğe renk katmak için kullanılabilir.
|| ENGLISH ||
Meowinamul (Seasoned butterbur)
Butterbur stems are boiled, skinned, and cut into 6cm length. Then, they are stir-fried with dried shrimp in perilla oil. Ground rice and perilla in water are added to it. It is cooked more and seasoned. This is popular for elder because it is very soft and savory.
Ingredients
- Butterbur 400g,
- Soaked rice 1 Tbsp,
- Perilla seeds,
- Tiger prawn 100g,
- Water 1 C,
- Perilla oil 2 Tbsp,
- 1 red pepper
Seasoning: aged soy sauce 1 Tbsp, green onions 50g, chopped garlic 2 tsp, sesame oil 1 tsp
Directions
1) Rub butterbug stems with salts. Boil in the hot water and rinse in cold water. Skin them by cutting edges little by little. Cut into 6-7cm length and stir-fry with dried tiger prawns and perilla oil.
2) Soak rice and perilla seeds; grind in a blender. Strain on a fine sieve.
3) After stir-frying, add water in 2) and boil. Add green onions, garlic, and sesame oil and season with soy sauce or salt. Sliced red pepper can be used to add color.
imreaching
Kaynak/Source
![[Resim: MkyoZ2.jpg]](http://i.hizliresim.com/MkyoZ2.jpg)
Butterbur sapları haşlanır, soyulur ve 6cm uzunluğunda kesilir. Sonra kurumuş karideslerle ile perilla yağında sote edilir. Öğütülmüş pirinç ve sudaki perilla da içine eklenir. Biraz daha pişirilip baharatlandırılır. Meowinamul yaşlılar arasında daha çok popülerdir çünkü çok yumuşak ve lezzetlidir.
Malzemeler
- 400g Butterbur,
- 1 yemek kaşığı öğütülmüş pirinç ,
- Perilla sapı
- 100g kaplan karidesi,
- 1 bardak su,
- 2 yemek kaşığı perilla yağı,
- 1 kırmızı biber
Baharatlar: 1 yemek kaşığı soya sosu, 50g yeşil soğan, 2 çay kaşığı doğranmış sarımsak, 1 çay kaşığı susam yağı
Yapılışı
1)Butterbug saplarını tuzla ovalayın. Sıcak suda haşladıktan sonra soğuk suda durulayın. Kenarlarını küçük küçük kesip sapları soyun. 6-7 cm uzunluğunda kesin ve kurutulmuş kaplan karidesleri ve perilla yağı ile soteleyin.
2)Pirinç ve perilla saplarını ıslatın; blender'dan geçirin.
3)Soteledikten sonra, 2)'ye su ekleyin ve kaynatın. Yeşil soğanları, sarımsağı ve susam yağını ekleyin ve soya sosu veya tuz ile baharatlandırın. Dilimlenmiş kırmızı biber yemeğe renk katmak için kullanılabilir.
|| ENGLISH ||
Meowinamul (Seasoned butterbur)
Butterbur stems are boiled, skinned, and cut into 6cm length. Then, they are stir-fried with dried shrimp in perilla oil. Ground rice and perilla in water are added to it. It is cooked more and seasoned. This is popular for elder because it is very soft and savory.
Ingredients
- Butterbur 400g,
- Soaked rice 1 Tbsp,
- Perilla seeds,
- Tiger prawn 100g,
- Water 1 C,
- Perilla oil 2 Tbsp,
- 1 red pepper
Seasoning: aged soy sauce 1 Tbsp, green onions 50g, chopped garlic 2 tsp, sesame oil 1 tsp
Directions
1) Rub butterbug stems with salts. Boil in the hot water and rinse in cold water. Skin them by cutting edges little by little. Cut into 6-7cm length and stir-fry with dried tiger prawns and perilla oil.
2) Soak rice and perilla seeds; grind in a blender. Strain on a fine sieve.
3) After stir-frying, add water in 2) and boil. Add green onions, garlic, and sesame oil and season with soy sauce or salt. Sliced red pepper can be used to add color.
imreaching
Kaynak/Source