20-07-2013, Saat: 10:52
(Son Düzenleme: 31-08-2013, Saat: 14:39, Düzenleyen: Pinkharmony..)
Memilmuk Muchim / 메밀묵무침
![[Resim: 004gjj.jpg]](http://img825.imageshack.us/img825/2100/004gjj.jpg)
Memilmuk Muchim (kimchi ile terbiye edilmiş karabuğday jölesi):
Karabuğday jölesinin ince dilimleri kimchi ile karıştırılır ve baharatlarla terbiye edilir. Genellikle kış aylarında gece çerezi olarak beğenilir.
Karabuğday kan basıncını azaltıp rutin hale getirebilir bu yüzden hipertansiyon için iyidir. Ayrıca diyet yiyeceği olarak kullanılır çünkü kalori içeriği düşüktür.
Malzemeler
1 karabuğday nişasta jölesi, 200 gr Baechu kimchi, 1 kök yeşil soğan, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı ezilmiş susam, 2 yemek kaşığı susam yağı, 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 kuru laver
Tarifler
1)Karabuğday nişasta jölesini yarısından kesin. 0.7cm kalınlığında dilimler halinde kesin.
2)Kimchiyi (içi çalkalanmış) doğrayın ; Sıkıp suyunu dışarıya çıkarın. Yeşil soğan ve sarımsakları ince ince kıyın.
3)Terbiyeli soya sosu yapmak için soya sosuna doğranmış yeşil soğan, sarımsak, ezilmiş susam ve susam yağı ekleyin.
4)Dilimlenmiş jöle ve sıkılmış kimchiyi bir büyük kaseye koyun ve terbiyelilenmiş soya sosu ile karıştırın. Ezilmiş laver üzerine serpin ve bir tabakta servis yapın.
- English -
Memilmuk Muchim (seasoned buckwheat jelly with kimchi):
Thin slices of buckwheat jelly are mixed with kimchi and seasoned with seasonings. It is usually enjoyed as a late night snack in winter.
Buckwheat has rutin that can reduce blood pressure so it is good for hypertension. Also, it is used as diet food item because its caloric content is low.
Ingredients
1 buckwheat starch jelly, Baechu kimchi 200g, 1 root of green onion, 3 cloves of garlic, crushed sesame seeds 1 Tbsp, sesame oil 2 Tbsp, soy sauce 1Tbsp, 1 dried laver
Directions
1)Cut the buckwheat starch jelly in half. Cut into 0.7cm-thick slices.
2)Chop the kimchi (shaked off its stuffings); Squeeze the liquid out. Mince the green onions and garlics finely.
3)Add chopped green onions, garlic, crushed sesame seeds, and sesame oil to soy sauce to make seasoned soy sauce.
4)Put the sliced jelly and squeezed kimchi in a large bowl and mix with seasoned soy sauce. Serve on a plate and sprinkle with crushed laver.