30-05-2016, Saat: 19:40
Makgalbijjim / 막갈비찜
Braised Beef Short Ribs
Kızarmış Sığır Eti Pirzolası
![[Resim: AJqYBr.jpg]](http://i.hizliresim.com/AJqYBr.jpg)
2-3 Kişilik
Pişirme Süresi: Yaklaşık 1,5 saat
Malzemeler
- 2 kilo ,fazla yağsı alınmış, sığır pirzola eti. Yıkanır, soğuk suda durulanır ve süzülür.
- 1 adet ,rendelenmiş, büyük boy soğan (1 tam bir yarım kase kadar)
- 6-7 diş kıyılmış sarımsak
- 2 adet (1 tam bir yarım kase kadar) -soyulmuş, çıkarılmış, rendelenmiş- armut
- 2 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş zencefil
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı susam
- Süslemek için bezelye ve çam fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı
1) Etler kaynar suda 5 dakika haşlanır. Soğuk suda yıkanır ve süzülür.
2) Et derin bir tencereye alınır. Soğan, sarımsak, zencefil, esmer şeker, soya sosu, öğütülmüş karabier ve 1 bardak su ilave edilir.
3) Kapağı kapatılır ve orta ateşte 30 dakika pişirilir.
4) İyice karıştırılır ve ısı düşürülür. Kapağı kapatılır ve 20 dakika daha pişirilir.
5) Kapağı açılır ve ısı yükseltilir. Suyunu çekene ve etler ölünceye dek karıştırılmaya devam edilir.
6) Renk katması için yeşil bezelye eklenir ve servis tabağına alınır. Susam ve çam fıstığı ile süslenir.
Pilav, kimchi, çorba ve birkaç garnitür/salata ile servis edilir.
|| English ||
Serves 2-3
Cooking time: about 1 ½ hours
Ingredients
- 2 pounds of beef short ribs, trimmed of excess fat. Rinse, soak in cold water, and drain.
- 1 large onion (1½ cups’ worth), pureed
- 6-8 garlic cloves, minced
- 2 bosc pears (about 1½ cups’ worth), peeled, cored, and pureed
- 2 ts worth of ginger, minced
- 3 tbs soy sauce
- 1 tbs brown sugar
- ½ ts ground black pepper
- 1 ts sesame oil
- 1 tbs toasted sesame seeds
- green peas and pine nuts for garnish (optional)
Directions
1) Blanch the ribs in boiling water for 5 minutes. Rinse them in cold water and drain.
2) Put the ribs in a heavy bottomed pot. Add onion, garlic, ginger, brown sugar, pears, soy sauce, ground black pepper, and 1 cup of water.
3) Cover and cook over medium heat for 30 minutes.
4) Give it a good stir and turn down the heat. Cover and simmer for 20 minutes.
5) Open the lid and turn up the heat. Keep stirring and cooking until the ribs turn shiny and the juice is almost gone.
6) Add green peas for color (optional) and transfer to a serving plate. Sprinkle with toasted sesame seeds and pine nuts.
Serve with rice, kimchi, soup, and more side dishes if you want.
Kaynak / Source
Braised Beef Short Ribs
Kızarmış Sığır Eti Pirzolası
![[Resim: AJqYBr.jpg]](http://i.hizliresim.com/AJqYBr.jpg)
2-3 Kişilik
Pişirme Süresi: Yaklaşık 1,5 saat
Malzemeler
- 2 kilo ,fazla yağsı alınmış, sığır pirzola eti. Yıkanır, soğuk suda durulanır ve süzülür.
- 1 adet ,rendelenmiş, büyük boy soğan (1 tam bir yarım kase kadar)
- 6-7 diş kıyılmış sarımsak
- 2 adet (1 tam bir yarım kase kadar) -soyulmuş, çıkarılmış, rendelenmiş- armut
- 2 tatlı kaşığı kadar rendelenmiş zencefil
- 3 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı esmer şeker
- Yarım tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı susam
- Süslemek için bezelye ve çam fıstığı (isteğe bağlı)
Yapılışı
1) Etler kaynar suda 5 dakika haşlanır. Soğuk suda yıkanır ve süzülür.
2) Et derin bir tencereye alınır. Soğan, sarımsak, zencefil, esmer şeker, soya sosu, öğütülmüş karabier ve 1 bardak su ilave edilir.
3) Kapağı kapatılır ve orta ateşte 30 dakika pişirilir.
4) İyice karıştırılır ve ısı düşürülür. Kapağı kapatılır ve 20 dakika daha pişirilir.
5) Kapağı açılır ve ısı yükseltilir. Suyunu çekene ve etler ölünceye dek karıştırılmaya devam edilir.
6) Renk katması için yeşil bezelye eklenir ve servis tabağına alınır. Susam ve çam fıstığı ile süslenir.
Pilav, kimchi, çorba ve birkaç garnitür/salata ile servis edilir.
|| English ||
Serves 2-3
Cooking time: about 1 ½ hours
Ingredients
- 2 pounds of beef short ribs, trimmed of excess fat. Rinse, soak in cold water, and drain.
- 1 large onion (1½ cups’ worth), pureed
- 6-8 garlic cloves, minced
- 2 bosc pears (about 1½ cups’ worth), peeled, cored, and pureed
- 2 ts worth of ginger, minced
- 3 tbs soy sauce
- 1 tbs brown sugar
- ½ ts ground black pepper
- 1 ts sesame oil
- 1 tbs toasted sesame seeds
- green peas and pine nuts for garnish (optional)
Directions
1) Blanch the ribs in boiling water for 5 minutes. Rinse them in cold water and drain.
2) Put the ribs in a heavy bottomed pot. Add onion, garlic, ginger, brown sugar, pears, soy sauce, ground black pepper, and 1 cup of water.
3) Cover and cook over medium heat for 30 minutes.
4) Give it a good stir and turn down the heat. Cover and simmer for 20 minutes.
5) Open the lid and turn up the heat. Keep stirring and cooking until the ribs turn shiny and the juice is almost gone.
6) Add green peas for color (optional) and transfer to a serving plate. Sprinkle with toasted sesame seeds and pine nuts.
Serve with rice, kimchi, soup, and more side dishes if you want.
Kaynak / Source