Makchang Gui / 막창(腸)구이
Makchang gui; ızgarada pişmiş, kalın domuz eti bağırsağı olan, chitterlingse ile benzer anlama dayanan Koreli bir tabağın ismidir. Çoğunlukla kömürlerin üzerinde pişirilir. Küçük bağırsaklara genellikle 'gopchang' denir.
Bazen yanına taze fasulye ile birlikte sos ilave edilerek de servis yapılabilir. Bu yemek Daegu'da çok popülerdir ve Gyeongsang bölgesinde kuşatmış bir lezzet olarak kabul edilir.
Bazen yanına taze fasulye ile birlikte sos ilave edilerek de servis yapılabilir. Bu yemek Daegu'da çok popülerdir ve Gyeongsang bölgesinde kuşatmış bir lezzet olarak kabul edilir.
Çeviri: 90_ Aslı
English
Makchang gui is the name of a Korean dish that consists of grilled pork large intestines similar to chitterlings, but often grilled over coals. The small intestines are often called gopchang.
They are often served with a light bean paste sauce and chopped green onions. It is a popular delicacy in Daegu and the surrounding Gyeongsang region.
They are often served with a light bean paste sauce and chopped green onions. It is a popular delicacy in Daegu and the surrounding Gyeongsang region.
Translate: 90_ Aslı