yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Maeuntang (매운탕 / Spicy Fish Soup)
#1
Maeuntang (매운탕 /Spicy Fish Soup)

[Resim: 92byAo.jpg]

Kore'de "Maeuntang / 매운탕" olarak adlandırılan "baharatlı balık çorbası" :

4 Kişiliktir

Pişirme Süresi: 1-1½ saattir.

Malzemeler

-1 adet kırlangıç ​​balığı (25 cm uzunluğunda)
-4 adet istiridye
-4 adet büyük karides
-Kore turpu
-4 adet şitaki mantarı
-Su
-Kurutulmuş Yosun
-Minari (su kandil çiçeği)
-Enoki mantar
-Ssukgat (yenebilir krizantem)
-Yeşil Soğan
-Yeşil ve kırmızı biber
-Yemek Şarabı
-Sarımsak
-Soğan
-Zencefil
-Acı pul biber
-Balık sosu
-Tuz

Yapılışı

2 adet şitaki mantarı 3-4 saat ılık suda ıslatılır ve lokma büyüklüğünde doğranır.
İstiridyeler tuzlu ve soğuk suda (1 çorba kaşığı tuz, 2 bardak soğuk su) en az 3-4 saat bekletilir ve yıkandıktan sonra kenara alınır.
Turp, 3-4 cm boyutunda ve 0,2-0,3 cm kalınlığında doğranır.
Dilimlenmiş turplar(yaklaşık 1 su bardağı), mantarlar ve yosunlar bir tencereye konulur.
Tencereye 6-7 bardak su ilave edilir ve 20 dakika yüksek ateşte kaynatılır.

Maeuntang Sos Yapımı
7 diş sarımsak, 1 orta boy soğanın yarısı ( ½ ), yarım çorba kaşığı zencefil, 2 çorba kaşığı yemek şarabı (veya soju), 2 çorba kaşığı acı pul biber, 1 çorba kaşığı acı biber salçası, 2 çorba kaşığı balık sosu mutfak robotuna konulur ve yaklaşık 1 dakika boyunca malzemeler çekilir. Ve sos bir kenara alınır.

Balığın Hazırlanışı
Kırlangıç balığı kesme tahtasının üzerine alınır ve bağırsaklar çıkarılır, yüzgeçler temizlenir. Soğuk su ile yıkanan balık, parçalar halinde kesilir ve bir kenara alınır.
* İpucu: zaman kazanmak için, bunu balık satıcısından yapmasını isteyebilirsiniz.
4 büyük karidesin hazırlanışı: Baş kısımları ve bağırsakları temizlenir ve bir kenara alınır.

Sebzelerin Hazırlanışı
Ssukgat (yenilebilir krizantem) temizlenir ve 7 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilir.
Minari (su kandil çiçeği) temizlenir ve 7 cm uzunluğunda parçalar halinde kesilir.
Enoki mantarı, alt kısmı kesilip yıkanır ve parçalar halinde doğranır.
Birkaç adet yeşil soğan,1 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber dilimlenir.
Daha sonra, 20 dakikadır kaynayan tencerenin kapağı açılır ve yosun çıkarılır.
Balık, karides, istiridye parçaları kaynayan suya ilave edilir.
Maeuntang acı sos eklenir ve tümü 30 dakika orta ateşte kaynatılır.
*Not: Zaman zaman taşma olabilir. Bu durumda tencerenin kapağı açılır, yüzeydeki köpük alınır ve sonra kapağı yarıya kadar kapatılır.
½ çay kaşığı tuz, enaki mantarları, minari ve ssukgat, yeşil biber, kırmızı biber ilave edilir ve servis yapılmadan önce birkaç dakika daha kaynatılır.

Servis
Balık çorbası için her bir kişiye kişisel kaplar ve balığın kemiklerinin atılması için de ek kap sunulur ve pirinç vs. diğer yan yemekler ile servis edilebilir.

|| English ||

4 servings

Total cooking hours: 1-1½ hours.

Ingredients

-a red snapper (25 cm long)
-4 clams
-4 large shrimp
-Korean radish
-2 shiitake mushrooms
-water
-dried kelp
-minari (water dropwort)
-enoki mushroom
-ssukgat (edible chrysanthemum)
-green onions
-green chili pepper, red chili pepper
-cooking wine
-garlic
-onion
-ginger
-hot pepper flakes
-fish sauce
-salt

Directions

Soak 2 shiitake mushrooms in warm water for 3-4 hours and cut them into bite size in length.
Soak 4-5 clams in cold salty water (2 cups of cold water +1 tbs salt) for at least 3-4 hours and wash them and set them aside.
Cut  radish thinly into about 3×4 cm size, 0.2-0.3 cm in thickness.
Place the sliced radish (about 1 cup), the pieces of mushroom, and some kelp in a pot.
Pour 6-7 cups of water into the pot and boil it over high heat for 20 minutes.

Make maeuntang sauce
Place 7 cloves galic, ½ medium size onion, ½ tbs ginger, 2 tbs cooking wine (or soju), 2 tbs hot pepper flakes, 1 tbs hot pepper paste, 2 tbs fish sauce in the food processor and grind it for about 1 minute.
Set it aside.

Prepare  fish
Put a red snapper on a cutting board and clean out guts, remove scales and fins. Wash it in cold water, cut it into chunks, and set it aside.
*tip: to save time, you can ask your fishmonger to do this for you
Prepare 4 large shrimp: remove the heads and intestines, wash them, and set aside.

Prepare vegetables
Clean ssukgat (edible chrysanthemum) and cut it into 7 cm long pieces.
Clean minari (water dropwort) and cut it into 7 cm long pieces.
Cut out the bottom part of enoki mushrooms and wash and split them.
Slice some green onions, 1 green chili pepper, 1 red chili pepper,
After boiling stock for 20 minutes, open the lid of the pot and take out kelp.
Place chunks of the fish, shrimp, clams in the boiling stock.
Add the maeuntang hot sauce and boil it all over medium heat for 30 minutes.
*tip: It might boil over from time to time. Open the lid and remove the floating foam from the top and then close the lid halfway
Add ½ ts of salt, enoki mushrooms, minari (water dropwort) and ssukgat (garland chrysanthemum), green chili pepper, red chili pepper, and boil a few more minutes before serving.

Serving
Put some fish soup in a bowl for each person and provide each person with a bowl to collect fish bones and serve with rice and other side dishes.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
Tarif için teşekkürler, emeğine sağlık. Smile Yapmayı düşünenlere de afiyet olsun diyelim. Biggrin
Cevapla
#3
Balığı çok severim. Smile Paylaşım için teşekkürler. ^^
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#4
Maeuntang (매운탕 /Spicy Fish Soup)
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/43660099...1/?fref=ts
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi