06-06-2016, Saat: 16:48
Maeun Mooguk / 매운 무국
Spicy Radish and Beef Soup
Baharatlı Turp ve Et Çorbası
![[Resim: OM70zD.jpg]](http://i.hizliresim.com/OM70zD.jpg)
Malzemeler
- Sığır eti (göğüs eti veya biftek)
- Beyaz turp (Veya Kore turpu ya da daikon)
- Acı pul biber
- Balık sosu
- Susam yağı
- Sarımsak
- Yeşil soğan
- Öğütülmüş karabiber
- Tuz
Yapılışı (2 Kişilik)
Pişirme Süresi: 1 saat
1) 250 gram turp (2 kase kadar) 1 x 1 inçlik parçalar ve ⅛ inçlik kalınlıkta (2.5 cm x 2.5 cm ve 0.3 cm kalınlığında) kesilir. Bir tencere içerisine konur.
2) 250 gram sığır döşü, lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir ve tencere içerisine konur.
3) 1 yemek kaşığı acı pul biber, 2 yemek kaşığı balık sosu, 1 yemek kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş kıyılmış sarımsak eklenir. Bir kaşık ile iyice karıştırılır.
4) 5 bardak su ilave edilir. Yüksek veya orta ateşte, 20 dakika kapağı kapalı olarak bir taşım kaynatılır.
Not: Çorba kaynamaya başladığında (10-13 dakika sonra), çorbanın yüzeyinde oluşan yağ veya köpük alınır.
5) Isı düşürülür ve bir 30 dakika daha pişirilir.
6) 3 sap yeşil soğan doğranır ve çorbaya ilave edilir.
7) 1 dakika sonra ısı kapatılır. Çorba hazır!
Pilav ile servis edilir.
|| English ||
Ingredients
- Beef (brisket or skirt steak)
- white radish (or Korean radish or daikon)
- hot pepper flakes
- fish sauce
- sesame oil
- garlic
- green onions
- ground black pepper
- salt
Directions (for 2 servings)
cooking time: 1 hour
1) Cut 250 grams of radish (about 2 cups) into pieces 1 inch x 1 inch and ⅛ inch thick (2.5 cm x 2.5 cm and 0.3 cm thick). Put into a pot.
2) Cut 250 grams of beef brisket into bite sized chunks and put it into the pot.
3) Add 1 tbs hot pepper flakes, 2 tbs fish sauce, 1 tbs sesame oil, 1 ts salt, 2 cloves of minced garlic. Mix it well with a spoon.
4) Add 5 cups of water. Bring to a boil over high or medium hight heat with the lid closed for about 20 minutes.
*tip: when the soup starts boiling (After 10-13 minutes), skim off any fat or foam that floats to the surface of the soup
5) Lower the heat over medium heat and cook for another 30 minutes.
6) Chop 3 stalks of green onions and add it to the soup.
7) 1 minute later, turn off the heat. The soup is done!
Serve with rice.
Kaynak / Source
Spicy Radish and Beef Soup
Baharatlı Turp ve Et Çorbası
![[Resim: OM70zD.jpg]](http://i.hizliresim.com/OM70zD.jpg)
Malzemeler
- Sığır eti (göğüs eti veya biftek)
- Beyaz turp (Veya Kore turpu ya da daikon)
- Acı pul biber
- Balık sosu
- Susam yağı
- Sarımsak
- Yeşil soğan
- Öğütülmüş karabiber
- Tuz
Yapılışı (2 Kişilik)
Pişirme Süresi: 1 saat
1) 250 gram turp (2 kase kadar) 1 x 1 inçlik parçalar ve ⅛ inçlik kalınlıkta (2.5 cm x 2.5 cm ve 0.3 cm kalınlığında) kesilir. Bir tencere içerisine konur.
2) 250 gram sığır döşü, lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir ve tencere içerisine konur.
3) 1 yemek kaşığı acı pul biber, 2 yemek kaşığı balık sosu, 1 yemek kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı tuz, 2 diş kıyılmış sarımsak eklenir. Bir kaşık ile iyice karıştırılır.
4) 5 bardak su ilave edilir. Yüksek veya orta ateşte, 20 dakika kapağı kapalı olarak bir taşım kaynatılır.
Not: Çorba kaynamaya başladığında (10-13 dakika sonra), çorbanın yüzeyinde oluşan yağ veya köpük alınır.
5) Isı düşürülür ve bir 30 dakika daha pişirilir.
6) 3 sap yeşil soğan doğranır ve çorbaya ilave edilir.
7) 1 dakika sonra ısı kapatılır. Çorba hazır!
Pilav ile servis edilir.
|| English ||
Ingredients
- Beef (brisket or skirt steak)
- white radish (or Korean radish or daikon)
- hot pepper flakes
- fish sauce
- sesame oil
- garlic
- green onions
- ground black pepper
- salt
Directions (for 2 servings)
cooking time: 1 hour
1) Cut 250 grams of radish (about 2 cups) into pieces 1 inch x 1 inch and ⅛ inch thick (2.5 cm x 2.5 cm and 0.3 cm thick). Put into a pot.
2) Cut 250 grams of beef brisket into bite sized chunks and put it into the pot.
3) Add 1 tbs hot pepper flakes, 2 tbs fish sauce, 1 tbs sesame oil, 1 ts salt, 2 cloves of minced garlic. Mix it well with a spoon.
4) Add 5 cups of water. Bring to a boil over high or medium hight heat with the lid closed for about 20 minutes.
*tip: when the soup starts boiling (After 10-13 minutes), skim off any fat or foam that floats to the surface of the soup
5) Lower the heat over medium heat and cook for another 30 minutes.
6) Chop 3 stalks of green onions and add it to the soup.
7) 1 minute later, turn off the heat. The soup is done!
Serve with rice.
Kaynak / Source