13-05-2016, Saat: 13:32
Maesil-Cheong / 매실청
![[Resim: y5yOnM.jpg]](http://i.hizliresim.com/y5yOnM.jpg)
Malzemeler
- 1,5 kilo Maesil (yeşil erik)
- 1,5 kilo beyaz şeker
- 4 şişe soju
- Yarım bardak gochujang
Yapılışı
Maesil'in Hazırlanışı
1) Maesil'in kök uçları alınır ve kahverengi veya lekelenmiş kısımları atılır.
2) Yıkanır ve iyice kurutulur. Daha sonra yarım bardak şeker hazırlanır ve bir kap içerisinde maesil ile karıştırılarak bekletilir. Cam kavanoza 7 bardak su ilave edilir.
3) 6 gün bekletilir ve ardından baş aşağı çevirerek iyice karıştırılır. -Genel olarak başlangıçtan itibaren toplamda 100 gün olacak şekilde- 94 günden fazla serin bir yerde bekletilir.
100 Gün Sonra
1) Bir süzgeç kullanarak ekstresinden elde edilen maesil ayrılır. Özü kavanoza konularak buzdolabında muhafaza edilir.
Maesilju Yapımı (Maesil Likörü)
1) Artan maesil, 4 şişe soju ile birlikte bir kavanoza konur.3 ay bekletilir.
3 Ay Sonra
1) Bir süzgeç yardımıyla maesil, maseilju'dan ayrılır. Maesilju bir kavanoza konur ve buzdolabında muhafaza edilir.
Maesil-Jangajji Yapımı (Maesil Turşusu)
1) Kalan maesil'in çekirdeği çıkarılır ve küçük parçalar şeklinde kesilir. Yarım bardak gochujang ilave edilir ve iyice karıştırılır. Buzdolabında saklanır ve garnitür olarak pilav ile servis edilir.
|| English ||
Ingredients
- 1½ pounds maesil (green plums)
- 1½ pounds white sugar
- 4 bottles of soju
- ½ cup gochujang
Directions
Prepare maesil
1) Remove all the stem ends from the maesil, and throw out any that are brown or blemished.
2) Wash and dry well. Save half a cup of sugar for later, and mix the rest with the maesil, in a bowl. Add to a 7 cup glass jar.
3) Let sit for 6 days, and then mix it well by turning it upside down a few times. Let it sit in a cool dry place for 94 days more, for a grand total of 100 days since you started.
100 days later
1) Separate the maesil from the extract using a strainer. Put the extract in a jar and store it in the fridge.
Make maesilju (Maesil liquor)
1) Put the leftover maesil in a jar with 4 bottles of soju. Let it sit for 3 months.
3 months later
1) Separate the maesil from the maesilju using a strainer. Put the maesilju in a jar and store it in the fridge.
Make maesil-jangajji (Maesil pickles)
1) Pit the leftover maesil and cut up the remainder into small pieces.
Kaynak / Source
![[Resim: y5yOnM.jpg]](http://i.hizliresim.com/y5yOnM.jpg)
Malzemeler
- 1,5 kilo Maesil (yeşil erik)
- 1,5 kilo beyaz şeker
- 4 şişe soju
- Yarım bardak gochujang
Yapılışı
Maesil'in Hazırlanışı
1) Maesil'in kök uçları alınır ve kahverengi veya lekelenmiş kısımları atılır.
2) Yıkanır ve iyice kurutulur. Daha sonra yarım bardak şeker hazırlanır ve bir kap içerisinde maesil ile karıştırılarak bekletilir. Cam kavanoza 7 bardak su ilave edilir.
3) 6 gün bekletilir ve ardından baş aşağı çevirerek iyice karıştırılır. -Genel olarak başlangıçtan itibaren toplamda 100 gün olacak şekilde- 94 günden fazla serin bir yerde bekletilir.
100 Gün Sonra
1) Bir süzgeç kullanarak ekstresinden elde edilen maesil ayrılır. Özü kavanoza konularak buzdolabında muhafaza edilir.
Maesilju Yapımı (Maesil Likörü)
1) Artan maesil, 4 şişe soju ile birlikte bir kavanoza konur.3 ay bekletilir.
3 Ay Sonra
1) Bir süzgeç yardımıyla maesil, maseilju'dan ayrılır. Maesilju bir kavanoza konur ve buzdolabında muhafaza edilir.
Maesil-Jangajji Yapımı (Maesil Turşusu)
1) Kalan maesil'in çekirdeği çıkarılır ve küçük parçalar şeklinde kesilir. Yarım bardak gochujang ilave edilir ve iyice karıştırılır. Buzdolabında saklanır ve garnitür olarak pilav ile servis edilir.
|| English ||
Ingredients
- 1½ pounds maesil (green plums)
- 1½ pounds white sugar
- 4 bottles of soju
- ½ cup gochujang
Directions
Prepare maesil
1) Remove all the stem ends from the maesil, and throw out any that are brown or blemished.
2) Wash and dry well. Save half a cup of sugar for later, and mix the rest with the maesil, in a bowl. Add to a 7 cup glass jar.
3) Let sit for 6 days, and then mix it well by turning it upside down a few times. Let it sit in a cool dry place for 94 days more, for a grand total of 100 days since you started.
100 days later
1) Separate the maesil from the extract using a strainer. Put the extract in a jar and store it in the fridge.
Make maesilju (Maesil liquor)
1) Put the leftover maesil in a jar with 4 bottles of soju. Let it sit for 3 months.
3 months later
1) Separate the maesil from the maesilju using a strainer. Put the maesilju in a jar and store it in the fridge.
Make maesil-jangajji (Maesil pickles)
1) Pit the leftover maesil and cut up the remainder into small pieces.
Kaynak / Source