06-07-2010, Saat: 0:59
(Son Düzenleme: 06-08-2012, Saat: 22:13, Düzenleyen: masal durgun.)
Maehwa Japanese Apricot (Maehwa Japon Kayısısı)
![[Resim: maesil2200814141757207.jpg]](http://img16.imageshack.us/img16/8788/maesil2200814141757207.jpg)
Japon kayısısı orijinali Japonya'dan olan Japon Kayısı ağacında yetiştirilir. Japon Kayısısı yaklaşık 1,500 yıl önce Kore'ye tanıtıldı ve meyvesi yüzlerce yıldır ilaç veya yemek olarak kullanıldı.
Japon Kayısısının Etkinliği
![[Resim: maesil1200814141757193.jpg]](http://img18.imageshack.us/img18/8862/maesil1200814141757193.jpg)
Donguibogam'a göre, Japon kayısısı ekşi ve toksisite serbesttir aynı zamanda ateşi düşürür. Mide ekşimesini tedavi eder, kalbi sakinleştirir, susuzluğu ve ishali durdurur, kas ve nabzı canlandırır. Bonchogangmok Japon kayısısı karaciğeri ve safra kesesini iyileştirdiğini, yorgunluğu gidermek için kasları güçlendirdiğini, kötü ağız kokusunu yok ettiğini, epilepsi ve felci tedavi ettiğini kaleme alır.
Japon Kayısısı Yemeği
Japon kayısısının özü düşük ısıda suyu kaynatılarak ve meyvesi temizlenerek yapılır. Japon Kayısısı acı biber sosunun içine acı biber salçasıyla karıştırılan Japon Kayısısı doğranır.
Maehwa Festivali
Mart ve Nisan aylarında Maehwa(Seomjin) Köyü'nde düzenlenir.
Maehwa Köyü İçin Tıklayın...
Kaynak:invil.org
Çeviren:kaçaknatali
------------------------
English
Japanese Apricot
- Japanese apricot grows on Japanese apricot trees that are originally from Japan. Japanese apricot tree was introduced to Korea about 1,500 years ago and its fruit has been used as food or medicine for hundreds of years.
Efficacies of Japanese Apricot
- According to Donguibogam, Japanese apricot is sour and free of toxicity, and also relieves fever. It treats heartburn, tranquilizes the heart, stops thirst and diarrhea, and revitalizes the muscles and the pulse. Bonchogangmok writes that Japanese apricot heals the liver and gall bladder, strengthens the muscles to relieve fatigue and prevent aging, eliminate bad breath, and treats paralysis and epilepsy.
Japanese Apricot Food
- Japanese apricot extract is made by cleaning the fruit and boiling the juice in low heat. Japanese apricot in hot pepper sauce is chopped Japanese apricot mixed with hot pepper paste.
Maehwa Festival
It organized in Istanbul in March and April
Click For Maehwa Village...
Source:invil.org
Translator:kaçaknatali
터키랑 한국이랑 사이가 더 나아가면 좋겠어용 ㅋㅋㅋ^^
강세라
강세라