1. Gerçek adi: Park Jung-su Ingilizce Adi: Dennis Park
2. Memleketi: Seoul, Güney Kore
3. Kan Grubu: A
4. Ilk kesfedildigi zaman: Starlight Casting System 2000 yilinda.
5. Ilk TV deneyimi: 2000 yilinda MBC kanalinda yayinlanan "All About Eve" dizisinde göründü.
6. Kangta, Hyesung ya da Junjin gibi sahne ismi olmasini istedi ama sonunda Leeteuk / Eeteuk adini seçti.
7. Leeteuk Korece “özel” demek çünkü o özel biri
8. Kendisini “Kanatsiz melek (Angel without wings) / Melek Teukie (Angel Teukie) olarak adlandiriyor.
9. Bu yüzden favori rengi “beyaz”.
10. Anne babasi hayatta. Park Inyoung adindan kendinden bir yas büyük ablasi var.
11. Suju’nun lideri. (Ilk baslarda insanlar onun lider oldugunu bilmiyolarmis)
12. Suju üyeleri ile çok ilgili. Onlarin basina bir sey gelse oturur ona gelmis gibi aglarmis.
13. Kimseye saygida kusur etmeyi sevmiyor. Tanidigi, samimi oldugu kisilere bile adlariyla hitap etmek istemiyor.
14. Grupta en büyük olan üye. 01.07.1983 dogumlu. O yüzden eski grup olan HOT’un bir üyesi olmasi gerek diye takiliyorlar.
15. Heechul ona “Peter Pan” adini takti. (Leeteuk melek oldugu için, Peter Pan da uçabiliyor diye.)
16. Sabahlari çok zor uyaniyor . Heechul: Leeteukla ayni odada kaldigimizda ben sabah onu hep uyandirmaya çalisirdim. 8.30da programimiz olurdu ben hemen kalkardim isimiz var diye o bir türlü uyanmazdi. Onu öyle vururdum ki uyansin diye “Tamam birazdan kalkacam” der kipirdamazdi. Sonra kalkinca banyoya girer saçini düzeltir sanki geç kalan o degilmis gibi .Ondan öyle bikmiski odasini ayirmis

(Heechul da dakiklik sorunu var. Heechul bölümünde ayrintiyla isleyecegim )
17. Sadece sol yanaginda gamzesi var. O da gülünce ortaya çikiyor.
18. Grupta gülümsemesi en garip kisi. (Hihihihihi seklinde gülüyor)
19. Dokunsan aglayacak karakterde. Iyi / kötü her seye aninda aglayabiliyor.
20. Donghae’nin babasi ölmeden önce onu Leeteuk’a emanet etmis.
21. Pepsi için modellik yapti.
22. Piano çalmayi seviyor ve beste yazabiliyor.
23. Çikis yapmadan once Donghae ile birlikte 5 kisiden olusan OKAY isimli bir grupa dahil edilecekti ama bu fikirden vazgeçildi.
24. 2005 yilina kadar gözlüklüydü, çikis yapmadan once lazer ameliyati olup gözlüklerinden kurtuldu ve simdi sadece moda olsun diye gözlük kullaniyor.
25. 2006 yilindan beri Eunhyuk ile birlikte KBS'nin radio programi: Super Junior Kiss the Radio’nda sunuculuk yapiyorlar.
26. 2007 yilinda Kyuhyun, Shindong & Eunhyuk ile birlikte büyük bir kaza geçirdi. Shindong ve Eunhyuk’a nazaran agir yaralanan Leeteuk aylarca hastanede yatmak zorunda kaldi. Sirtina ve gözlerinin çevresine kazada cam kiriklari batmasiyla 170 dikis attiklari basarili bir ameliyat ile bütün cam parçalarini vücudundan çikarmayi basarmislar.
27. Ayni yil çekilen “Attack on the Pin Up Guys” filmi için henüz sagligi yerine tam gelmedigi için oynayamadi. Fakat iyilesmeye basladigi için filmin sonunda söylenen Wonder Boys sarkisina saniyelikte olsa yetisebildi. Sarkinin sonunda pandanin yüzünü açinca Leeteuk çikiyor oysa filmde pandayi aslinda Leeteuk degil Ryeowook canlandirdi. Leeteuk’un filmde oynamamasinin sebebi buymus.
28. 2007 Aralik ayinda bir çok sorunlu çiftin problemlerini çözmeye yardim eden kendi show programi “Love Fighter”i sundu.
29. Jang Nara’ya 3 yil boyunca asik oldugu iddia edildi ama bunun yalan haber oldugu kanitlandi.
30. Leeteuk, canli bir show sirasinda ünlü patenci Kim Yu-Na’ya gönderdigi cyworld (bizdeki facebook vb.) isteginin geri çevrildigini söyleyince Leeteuk hayranlari patencinin sayfasina 7.000 tane nefret dolu mesaj yollamis bunun üzerine Kim Yu-Na hayranlari da ayni sekilde geri cevap vermis. Kim Yu-Na açiklama yaparak böyle bir seyin olmadigini söylemesi üzerine ve Leeteuk da ilginç bir konu olsun diye saka yapmak için söyledigini ama böyle büyük bir tepkiyle karsilasmayi tahmin etmedigini söyledikten sonra olaylar dinmis. Leeteuk ile Yu-Na ‘nin aralarinda bir sorun yok ve bir çok çalismada bir araya geldiler, su an arkadaslar.
31. Suju üyeleri tarafindan grupta karsi cinse en ilgili kisi oldugu belirtildi.
32. Çikis yapmadan once Xiah Junsu ve Eunhyuk ile çok yakin arkadas olan Leeteuk, bir gün antremandan birlikte çiktiktan sonra Abi olarak arkadaslarina çörek ismarlamak istemis fakat parasina baktiginda 3 kisilik degilde sadece 2 kisilik çörek alabilecegini görmüs. Paylasiriz diye düsünerek çörekleri alip arkadaslarina vermis o sirada tren gelince Junsu ile Eunhyuk “Abi güle güle, görüsürüz” diyerek trene binip gitmisler. Leeteuk hem bes parasiz hem de aç bir sekilde arkalarindan baka kalmis. “Paylasacaklarini düsünmüstüm, onun yerine çekip gittiler” diyerek anlatiyor olayi
33. Bir show programinda Suju’nun yatakhanesi gösterildiginde, Leeteuk’un dolabinda

dergiler

bulmuslar. (Özeline karismamak lazim ^o^ )
34. Kendisinin özel olarak kullandigi Parkjungsu.com adli sitesini babasi yogun ilgi sebebiyle resmi bir siteye dönüstürerek baskasinin yönetimine verdi.
35. SNSD grubu üyesi Yoona çikis zamanindan önce ona sürekli telefon ederek konusmak istermis. Bu yüzden aralarinda hep sevgili olduklarina dair dedikodular çikmis. (Suju, SNSD’den önce çikis yaptigi için, Yoona kendi çikislarindan once oppasini arayip rahatliyormus. Leeteuk onu teselli ediyormus, endiselerini gideriyormus.. vs ama bikmis

)
36. Yoona daha 13 yasindayken (kendisi de 20) ona saka olarak seninle evlenecegim diyip duruyormus, bunun nedenini de “Beni arayip duruyordu bende benden hoslandigini saniyordum” diyor . Bu olayi hala anlatiyorlar.
37. Leeteuk, SNSD grubu üyesi Taeyeon ile yakistiriliyor ve çiktiklarina dair söylentiler sürekli var.(Ayni kolyeyi taktiklari görüldü.)
38. SBS, Strong Heart programinda 4 yil önce bir kizi çok sevdigini, ilk görüste asik oldugunu ve onunla daha çikmaya baslamadan evlenmek istedigini bu yüzden grubu birakmayi düsündügünü söyledi. Kiz onu aldatmasaymis bu dediklerini yapacakmis ama kiz ayni anda baska birini seviyormus.
39. Olayi söyle anlatiyor:
Kiza asik olduktan sonra çok konusmak istedim ama kendim direk gidip konusamadim Shindong’a onunla iletisime geçmesini söyledim. “Ben Lee Teuk, senden çok hoslaniyorum, sanirim sana asik oldum. Umarim seninle bir araya gelip konusabiliriz” dedim.
O da “Sen ünlü oldugun için kendimi baski altinda hissediyorum” demis. Leeteuk da kizin kalbini kazanmak için,Suju’nun 250bin kiloluk is arabasini alarak kizin hosuna gidebilecek sarkilarla doldurdugu bir CD hazirlamis. “Arabayi parkta durdurdum ve ortami yumusatsin diye Kim Hye Rim’den DDD sarkisini çaldim. Ortak müzik zevkimizin oldugunu söyledi. O zaman susamisti ben de ona pet sise aldim ve yakin bir restoranta girip Cola ile elma suyu ile doldurttum. Bana askimi hissettigini ve mütesekkür oldugunu belirtti. Ama bana hiç bir zaman benden hoslandigini söylemedi. Bu yüzden ben de ona ‘Seninle artik çikmak istiyorum’ dedim ve kabul etti. Ama biz sadece haftada bir kere bulusuyorduk.
Bir gün beni arayip “JungSu-si, sinemaya gitmek istiyorum’ dedi. En yogun zamanimda olmasina ragmen onunla bulusmaya gittim. Gazeteciler tarafindan yakalanma ihtimalim vardi ama umursamayarak onun elini tuttum ve sinemaya gittik. Onunla evlenmeyi o kadar çok istedim ki söhret dünyasini birakmaya hazirdim. Insanlar beni görüp soruyordu ‘Bu Leeteuk mu?’ ama benim umurumda degildi.Sonra birden bire bu kadinin (sevdigi kadinin adini söylemeyip bu kadin diyor) telefonu çaldi ve arayan kisi 2. Seviye ünlü olan biri Chae Bol adinda bir kisiydi. Ona telefonunu uzatip, telefonda yazan adi görmemis gibi yaptim. O da telefonu aldi uzaklasti. Ben 250 tonluk araci ödünç alip gelmistim, o çocuk ise lüks bir arabayla onu evinin önünde bekledigini söylemis. 30 saniyeligine o kadinin yüzüne bakmaktan o kadar mutluydum ki ama o andan sonra tipki bir cehenneme dönüstü. O günden sonra beni aramadi ve hiç bulusmadik. 6 ay boyunca resmen çöktüm. Onu arayip durdum ama hiç bir zaman açmadi.
Artik olayin etkisinden kurtuldugu için bunlari sakin bir sekilde anlatan Leeteuk bu olayi anlattigi için rahatladigini, pismanlik duymadigini ama o zaman gerçekten birakmak istedigini söyledi.
Eun Hyuk, “Abimin asik olup bu kadar kirildigini ilk defa gördüm.” dedi.
40. Bazen cyworld sayfasina yanliz oldugunu ve çok mutsuz oldugunu belirten yazilar yaziyor.
41. Diger üyelerin aksine grubu temsil etmek amaciyla her programa katiliyor.
42. Süpheci bir insan. O odada yokken diger üyeler konusursa araya girip “Benim hakkimda mi konusuyordunuz? Ha, söyleyin?” diyip dururmus. (Sungmin :” Bizde bozuntuya vermeyip, ‘Abi, nereden anladin?” diyip onu kandirirdik’)
43. Lider oldugu için güçlü olmasi gerektigini düsünüyor bu yüzden herkesin sorunlarini bilirken kendisininkileri hiç paylasmiyor. Üyeler sorunlarini paylasmasini isteyince “ 13 kisilik grubun lideriyim ben, 13 kisinin sorumlulugunu tasiyorum bu yüzden zayif yönlerimi kimseye gösteremem” diyor.
44. Leeteuk kulakliksiz müzik dinliyor çünkü eger kulaklik takarsa biri ona arkadan saldiracagi korkusunu tasiyor.

(Bende bunun sadece bana özgü oldugunu düsünüyordum)
45. Sikilinca ya da tek kalinca müzik dinliyor ya da cyworld sayfasina bir seyler paylasiyor.
46. Yapacak bir sey bulamazsa sabahin 3’ünde nehri ve sahili görmek için disari çikarmis.
47. Malezya Prensi olarak seçildi.(Orada en sevilen Suju üyesi.)
48. Konsere çikarken giydigi kiyafette beyaz yoksa bu sefer iç çamasiri yada çoraplarini beyaz giyiyor. Beyaz giymezse rahat edemiyormus.
Leeteuk’un yatagi ve esyalari beyazla dolu. Ne aliyorsa illa beyaz olacak.
49. Leeteuk dogdugundan orta okula kadar onunla büyükannesi ilgilenmis. Büyükannesi öldügünde gerçekten çok üzülmüs. Bu konu açilinca çok sinirleniyor çünkü o sirada arkadaslariyla oyun oynayip büyükannesinin son vakitlerinde yaninda olamadigi için kendini suçlu hissediyor.
50. Çaylakken Yuri’nin bir kere dinazor sesi çikardigini duydugu için odur budur ondan korkuyor
51. Kendilerinden önce Dbsk’nin çikis yaptigi için çikis umutlarini yitirip otobüste tek basina aglarmis. (Suju, DBSK'dan daha önce kurulmasina ragmen çikisi 2005 dünya kupasi yüzünden ertelendi.) Leeteuk: "DBSK'yi tebrik ettim ama onlardan ayrilip otobüse gittim ve kimseye gözükmeden hüngür hüngür agladim."
52. Daha çaylakken Donghae’yi hergün okula birakir sonra çikista yine gidip alirmis.
53. Leeteuk kizlarin ödeme yapmasini sevmiyor.
54. Leeteuk tek olmaktan korktugu için hastanede yatiyorken Eunhyuk ve Ryeowook’tan yaninda uyumasini istemis.
55. Kan basinci düsük. O yüzden çikislarindan önce çalismalarda sürekli bayilirmis.
56. Sahnede çok geveze ve enerji dolu fakat gerçekte çok daha sessiz biri.
57. Performanslardan önce mutlaka uyurmus.
58. Leeteuk dus yaparken bile telefonunu yanina aliyor çünkü günde sadece 2 kere arandigi için kaçirmak istemiyormus
59. Bir dans hazirliginda, Siwon yanlislikla burnuna vurmus ve burun kikirdagi kirilmis.
60. Ilk aski: 9. Siniftayken olmus. 100. günleri adina kiza 100 gül, 100 sayfalik ask mektubu ve yüzük vermis.
61. Ilk öpüsmesi: Lisedeyken bir telefon kulübesinde disarida yagmur yagiyorken.
62. Leeteuk evlendigi zaman dügününde bütün ELFleri görmek istiyor. (: (Ben gelirim Chulimle)
“Kalbim sadece “Super Junior” adini korumak ve sonsuza dek sürmesini saglamak" istiyor. -Park Jungsoo.
Suju Üyelerinin Leeteuk Hakkinda Söyledikleri:
Donghae - “Teukie abi kendinden önce baskalarini düsünür ve elinde biraz bile olsa baskalarina hep daha da çogunu verir.”
Donghae - “Gelecekte Super Junior senin yol göstericigin altinda olmaya devam edecek”
Donghae-“ Leeteuk abime 10 yildir hep güvendim ve bir gün bile pisman olmadim”
Leeteuk “ Bu aptali lider olarak takip ettiginiz için tesekkürler”
Heechul- “Gruptaki agabeylerden biri oldugum için tabi ki önce kendime dikkat edecegim. Ama Gaeteukie ile ben ayni yasta olmamiza ragmen, o diger üyelere hep kendinden önce dikkat ediyor.” (Gae=Köpek demek Heechul’un lakaplarindan biri..Heechul bunu her söylediginde hemen özür diliyor ondan.)
Heechul – “Park jungsoo bu 12 üye yüzünden sürekli yoruluyor. Adamim tek basina aglayamazsin. Yorulunca bize yaslan tamam mi?”
Kibum – “Leeteuk abi kendisi hariç herkesle ilgilenir.”
Ryeowook-“ Benim için en iyi anne Jungsoo abi.”
Sungmin - “ Yanimda olmasa bile güvenebilecegim kisi”.
Sungmin – “O Kangin abiden daha güçlü biri. Kangin’in gücü disarisinda ama Teukie abinin gücü kalbinde.”
Tukyu'ya teşekkürler.