yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lee Eun-Sang / 이은상 ( Poet and Historian )
Lee Eun-Sang / 이은상 ( Poet and Historian )

Lee Eun-Sang (1903 — 1982), Koreli bir şair ve tarihçiydi. O hayatını Koreli şiir formunun canlanmasına adadı. Kore' de şiir formunun gelişmesinde önemli bir rol oynadı. Bomcheonyeo, Gagopa ve benzerlerinde keşfedilen, tipik lirizmden kurtulup, yeni bir akım yaratmak istedi ve başarılı da oldu. Modern sijonun geliştirilmesinde büyük rol oynadığından en iyi şairler listesindedir.

[Resim: 0501p02.gif]

English:

Lee Eun-sang (October 22, 1903 – 1982) was a Korean poet and historian. He was dedicated to the revival and modernization of sijo, a form of Korean poetry. Because of succeeding typical lyricism that is discovered in Bomcheonyeo (봄처녀) and 'Gagopa' (가고파) etc, because of reappearing of sijo by a modern sense that is accomplished in Donghaesong (동해송) and 'High ground is over there', he is said the best poet in a revival of modern sijo.

Kaynak / Source
●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

●υ кιѕѕ ● ѕнιηєє ● ѕυנυ● вιgвαηg ● ѕѕ501 ●
[Resim: 60236855.jpg]

[Resim: 2154241f1.jpg]

[Resim: adszsyo.png]

●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

Siirlerinden biri:

[Resim: downloadx1.jpg]

Evi:

[Resim: img341778893538371.jpg]

Mezari:

[Resim: 2ps4oyv1.jpg]

●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

Yazdigin karisik kelimelerden pek anlamasam da oldukça basarili bir sair oldugu yorumunu rahatlikla çikartiyorum canim. Smile Siirinin öyle bir yerde yazili olmasi ve bu kadar çok fotograf bulmanda bu sektörde çok iyi isler yaptiginin kaniti. Smile Tanitim için tesekkürler canim. Onay
Bu detayli tanitim için tesekkürler.
Sairimizi tanittiginiz için tesekkür ederim. Smile

Şekline, rengine bakma, Maksadı ne ona bak!

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi