24-10-2012, Saat: 21:03
(Son Düzenleme: 19-08-2013, Saat: 16:06, Düzenleyen: minho_k-oppa.)
Yangnyeom Chicken / 양념 치킨
![[Resim: 014ry.jpg]](http://imageshack.us/a/img802/6628/014ry.jpg)
İçindekiler
- 10 adet arta kalan iyice kızarmış tavuk kanadı
Sos Malzemeleri
- 2 yemek kaşığı gochujang
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı mirin
- 1 çay kaşığı saf susam yağı
- 1/4 çay kaşığı biber
- 1 1/2 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 1/2 yemek kaşığı kıyılmış zencefil
- 1 1/2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan (ayrıca süslemek için ½ yemek kaşığı )
Yemek Tarifi
1. Bir kapta, tüm sos malzemelerini karıştırın. Bir kenara koyun.
2. Derin bir tava içinde yağı ısıtın. Tavuk kanatlarını sıcak ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Eğer arta kalan kızarmış tavuk kanadınız yoksa, sadece sıfırdan tavuk kanatlarını iyice kızartın. Karışık sos ekleyin ve eşit hızla karıştırın.
3. Bir tabağa koyun, kalan yeşil soğan ve garnitürle birlikte sıcak olarak servis edin.
Kaynak
Çeviri: esra_kjm
![[Resim: 014ry.jpg]](http://imageshack.us/a/img802/6628/014ry.jpg)
İçindekiler
- 10 adet arta kalan iyice kızarmış tavuk kanadı
Sos Malzemeleri
- 2 yemek kaşığı gochujang
- 1 yemek kaşığı bal
- 1 yemek kaşığı mirin
- 1 çay kaşığı saf susam yağı
- 1/4 çay kaşığı biber
- 1 1/2 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
- 1 1/2 yemek kaşığı kıyılmış zencefil
- 1 1/2 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan (ayrıca süslemek için ½ yemek kaşığı )
Yemek Tarifi
1. Bir kapta, tüm sos malzemelerini karıştırın. Bir kenara koyun.
2. Derin bir tava içinde yağı ısıtın. Tavuk kanatlarını sıcak ve çıtır çıtır olana kadar kızartın. Eğer arta kalan kızarmış tavuk kanadınız yoksa, sadece sıfırdan tavuk kanatlarını iyice kızartın. Karışık sos ekleyin ve eşit hızla karıştırın.
3. Bir tabağa koyun, kalan yeşil soğan ve garnitürle birlikte sıcak olarak servis edin.
Kaynak
Çeviri: esra_kjm