22-05-2013, Saat: 1:49
Korean Cooking Classe / Kore Yemek Kursları
![[Resim: 68456683.jpg]](http://img28.imageshack.us/img28/1345/68456683.jpg)
Bir ülkenin kültürünü anlamak için onun yemeklerini denemek gerekir. Neyse ki Kore kültürünü ziyaretçilere tanıtabilmek amacıyla daha iyi fikirler sunmak için pek çok Kore yemek kursları düzenlemektedir.
Kore yemek dersleri gibi uygulamalı yarım gün süren programlarla bulgogi, bibimbap yapma imkanı veren, yakın geleneksel pazarlara hanbaok giyme ve çay töreni deneyimlerini kazandıran ve turlar düzenleyen şirketler ve kurumlar vardır. Bu bölümde mevcut kurumlar ve sunulan programlar: Gıda ve Kültür Akademisi tarafından O’ngo Gıda Kominikasyonu, Chongga Kimchi Dünyası, Yoo’nun Ailesi (Misafirhane) ve Tteok Müzesi.
Kor Yemeği ve Kültürü – Kore Yemek Kursu
![[Resim: 85969134.jpg]](http://img833.imageshack.us/img833/646/85969134.jpg)
Kore Gıda ve Kültür, mutfak kültürünün anlatıldığı bir eğitim kurumudur. 2002 yılında kurulmuştur, Kore yemeklerini dünya çapında tanıtmak, soslar ve yemek tarifleri standardizasyonunu geliştirmek için çaba göstermektedir. Kral ve Palyaço, Le Grand Chef ve Bir Donmuş Çiçek de dahil olmak üzere Kore filmleri, dramaları, TV programlarınde yemek danışmanlığı ve sunumu konusunda aktif faaliyet göstermektedir. Pişirme dersleri yabancıların Kore yemek ve kültürünü daha iyi anlamaları için İngilizce ve Japonca’da yapılmaktadır. Ek bir ücret karşılığında, katılımcılar hanbok giyebilir (10.000 won), eski usül topokki (30.000 won) yiyebilir ve eşyalar satın almak için yakındaki geleneksel bir pazarı (Yongin Pazarı) ziyaret edebilirler. Programlar sabah 9 akşam 6 arasında sunulmaktadır (Pazar günleri hariç) ve en az iki kişinin olması gereklidir.
Program: Yemek kültürü deneyim sınıfı
İçerik: Çeşitli Kore yemekleri yapma (Bulgogi, mandu, haemul-pajeon, kimchi, Japchae, bibimbap, vb)
Fiyat: 25,000 won - 50,000 won
Süre: 60 dakika
Kore Goda ve Kültür Akedemi
Gıda ve Kültür Websitesi: http://koreanrecipe.co.kr (Korece, İngilizce, Çince)
Uygulama İçin: Telefon (+82-2-720-6704, +82-2-725-3229),
E- Posta: [email protected] (İngilizce) / [email protected] (Japonca)
English
It is said that to really understand a country’s culture, you must experience its food. Luckily, there are many Korean cooking classes available to offer visitors greater insight into Korean culture.
There are a number of companies and institutions offering half-day hands-on programs like Korean cooking classes to make bulgogi and bibimbap, experiences in wearing hanbok and tea ceremony, and tours to nearby traditional markets. In this section, we present the hands-on programs offered by the Food & Culture Academy, O’ngo Food Communications, Chongga Kimchi World, Yoo’s Family (Guesthouse), and Tteok Museum.
Food & Culture Korea – Korean Food Cooking Class
The Food & Culture Korea is an educational institution of culinary culture. Established in 2002, it strives to globalize Korean food through development of sauces and standardization of recipes. It is also active in offering consultation and production of food in Korean movies, dramas, and TV programs, including King and the Clown, Le Grand Chef, and A Frozen Flower. It offers cooking classes in English and Japanese to help foreigners better understand Korean food and culture. At an additional charge, participants can experience wearing hanbok (10,000 won) or visit a nearby traditional market (Tongin market) to buy ingredients and eat old-fashioned topokki (30,000 won). The programs are offered from 9am to 6pm (except Sundays), and a minimum of two persons is required.
Program: Food culture experience class
Content: Making a variety of Korean foods
(Bulgogi, mandu, haemul-pajeon, kimchi, japchae, bibimbap, etc)
Price: 25,000 won - 50,000 won
Time: About 60 minutes
Go to Food & Culture Academy
Food & Culture Homepage: http://koreanrecipe.co.kr (Korean, English, Chinese)
How to apply: Tel (+82-2-720-6704, +82-2-725-3229),
E-mail: [email protected] (English) / [email protected] (Japanese)
![[Resim: 68456683.jpg]](http://img28.imageshack.us/img28/1345/68456683.jpg)
Bir ülkenin kültürünü anlamak için onun yemeklerini denemek gerekir. Neyse ki Kore kültürünü ziyaretçilere tanıtabilmek amacıyla daha iyi fikirler sunmak için pek çok Kore yemek kursları düzenlemektedir.
Kore yemek dersleri gibi uygulamalı yarım gün süren programlarla bulgogi, bibimbap yapma imkanı veren, yakın geleneksel pazarlara hanbaok giyme ve çay töreni deneyimlerini kazandıran ve turlar düzenleyen şirketler ve kurumlar vardır. Bu bölümde mevcut kurumlar ve sunulan programlar: Gıda ve Kültür Akademisi tarafından O’ngo Gıda Kominikasyonu, Chongga Kimchi Dünyası, Yoo’nun Ailesi (Misafirhane) ve Tteok Müzesi.
Kor Yemeği ve Kültürü – Kore Yemek Kursu
![[Resim: 85969134.jpg]](http://img833.imageshack.us/img833/646/85969134.jpg)
Kore Gıda ve Kültür, mutfak kültürünün anlatıldığı bir eğitim kurumudur. 2002 yılında kurulmuştur, Kore yemeklerini dünya çapında tanıtmak, soslar ve yemek tarifleri standardizasyonunu geliştirmek için çaba göstermektedir. Kral ve Palyaço, Le Grand Chef ve Bir Donmuş Çiçek de dahil olmak üzere Kore filmleri, dramaları, TV programlarınde yemek danışmanlığı ve sunumu konusunda aktif faaliyet göstermektedir. Pişirme dersleri yabancıların Kore yemek ve kültürünü daha iyi anlamaları için İngilizce ve Japonca’da yapılmaktadır. Ek bir ücret karşılığında, katılımcılar hanbok giyebilir (10.000 won), eski usül topokki (30.000 won) yiyebilir ve eşyalar satın almak için yakındaki geleneksel bir pazarı (Yongin Pazarı) ziyaret edebilirler. Programlar sabah 9 akşam 6 arasında sunulmaktadır (Pazar günleri hariç) ve en az iki kişinin olması gereklidir.
Program: Yemek kültürü deneyim sınıfı
İçerik: Çeşitli Kore yemekleri yapma (Bulgogi, mandu, haemul-pajeon, kimchi, Japchae, bibimbap, vb)
Fiyat: 25,000 won - 50,000 won
Süre: 60 dakika
Kore Goda ve Kültür Akedemi
Gıda ve Kültür Websitesi: http://koreanrecipe.co.kr (Korece, İngilizce, Çince)
Uygulama İçin: Telefon (+82-2-720-6704, +82-2-725-3229),
E- Posta: [email protected] (İngilizce) / [email protected] (Japonca)
English
It is said that to really understand a country’s culture, you must experience its food. Luckily, there are many Korean cooking classes available to offer visitors greater insight into Korean culture.
There are a number of companies and institutions offering half-day hands-on programs like Korean cooking classes to make bulgogi and bibimbap, experiences in wearing hanbok and tea ceremony, and tours to nearby traditional markets. In this section, we present the hands-on programs offered by the Food & Culture Academy, O’ngo Food Communications, Chongga Kimchi World, Yoo’s Family (Guesthouse), and Tteok Museum.
Food & Culture Korea – Korean Food Cooking Class
The Food & Culture Korea is an educational institution of culinary culture. Established in 2002, it strives to globalize Korean food through development of sauces and standardization of recipes. It is also active in offering consultation and production of food in Korean movies, dramas, and TV programs, including King and the Clown, Le Grand Chef, and A Frozen Flower. It offers cooking classes in English and Japanese to help foreigners better understand Korean food and culture. At an additional charge, participants can experience wearing hanbok (10,000 won) or visit a nearby traditional market (Tongin market) to buy ingredients and eat old-fashioned topokki (30,000 won). The programs are offered from 9am to 6pm (except Sundays), and a minimum of two persons is required.
Program: Food culture experience class
Content: Making a variety of Korean foods
(Bulgogi, mandu, haemul-pajeon, kimchi, japchae, bibimbap, etc)
Price: 25,000 won - 50,000 won
Time: About 60 minutes
Go to Food & Culture Academy
Food & Culture Homepage: http://koreanrecipe.co.kr (Korean, English, Chinese)
How to apply: Tel (+82-2-720-6704, +82-2-725-3229),
E-mail: [email protected] (English) / [email protected] (Japanese)
Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng