10-02-2016, Saat: 15:41
(Son Düzenleme: 18-04-2016, Saat: 22:02, Düzenleyen: kıday baksı.)
Kongnamul-Muchim / 콩나물무침
![[Resim: Ro2MgZ.jpg]](http://i.hizliresim.com/Ro2MgZ.jpg)
Soya Filizi Salatası (Kongnamul-muchim / 콩나물무침)
Kongnamul-muchim, en yaygın Kore yan yemeklerinden biridir ve hemen hemen her öğünde tüketilebilmektedir. Koreliler arasında oldukça yaygındır ve yemekten asla bıkmamaktadırlar. Çok ekonomik ve lezzetli olduğu düşünülmektedir. Evde yetiştirilen veya herhangi bir marketten alınabilecek soya filizi ile yapılabilmektedir.
Malzemeler
-Yıkanmış ve süzülmüş 1 kilo soya filizi
-1 çay kaşığı tuz
-2 diş kıyılmış sarımsak
-1 adet doğranmış yeşil soğan
-½ tatlı kaşığı acı pul biber
-1 çay kaşığı balık sosu (veya soya sosu ya da tuz)
-1 çay kaşığı kavrulmuş susam
-2 çay kaşığı kavrulmuş susam yağı
Yapılışı
Soya filizi bir tecereye yerleştirilir, tuz ve ½ bardak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika boyuca orta ateşte kaynatılır. Daha sonra süzülür.
Pişmiş soya filizi bir karıştırma kabına alınır.
Sarımsak, acı pul biber, yeşil soğan, balık sosu, susam ve susam yağı eklenerek el aracılığıyla karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Pirincin yanına bir garnitür/salata olarak servis edilebilir.
|| English ||
Soybean sprout side dish Kongnamul-muchim 콩나물무침
Kongnamul-muchim is one of the most common Korean side dishes, and it’s included in almost every meal. It’s very popular among Koreans, and they never seem to get tired of it. It’s very economical and also good for you.
The soybean sprouts used in this video were grown at home, but you can also buy a package of soybean sprouts at a Korean grocery store.
Ingredients
1 pound of soybean sprouts, rinsed and drained
1 teaspoon salt
2 garlic cloves, minced
1 green onion, chopped
½ teaspoon of hot pepper flakes
1 teaspoon fish sauce (or soup soy sauce, or salt)
1 teaspoon roasted sesame seeds,
2 teaspoon roasted sesame oil
Directions
Place soybean sprouts in a pot. Add the salt and ½ cup of water and cover. Bring to a boil over medium high heat for 10 minutes. Drain.
Put the cooked soybean sprouts in a mixing bowl. Add garlic, hot pepper flakes, green onion, fish sauce, sesame seeds, and sesame oil and mix by hand.
Transfer to a serving plate.
Serve as a side dish to rice.
Kaynak / Source
![[Resim: Ro2MgZ.jpg]](http://i.hizliresim.com/Ro2MgZ.jpg)
Soya Filizi Salatası (Kongnamul-muchim / 콩나물무침)
Kongnamul-muchim, en yaygın Kore yan yemeklerinden biridir ve hemen hemen her öğünde tüketilebilmektedir. Koreliler arasında oldukça yaygındır ve yemekten asla bıkmamaktadırlar. Çok ekonomik ve lezzetli olduğu düşünülmektedir. Evde yetiştirilen veya herhangi bir marketten alınabilecek soya filizi ile yapılabilmektedir.
Malzemeler
-Yıkanmış ve süzülmüş 1 kilo soya filizi
-1 çay kaşığı tuz
-2 diş kıyılmış sarımsak
-1 adet doğranmış yeşil soğan
-½ tatlı kaşığı acı pul biber
-1 çay kaşığı balık sosu (veya soya sosu ya da tuz)
-1 çay kaşığı kavrulmuş susam
-2 çay kaşığı kavrulmuş susam yağı
Yapılışı
Soya filizi bir tecereye yerleştirilir, tuz ve ½ bardak su eklenerek tencerenin kapağı kapatılır. 10 dakika boyuca orta ateşte kaynatılır. Daha sonra süzülür.
Pişmiş soya filizi bir karıştırma kabına alınır.
Sarımsak, acı pul biber, yeşil soğan, balık sosu, susam ve susam yağı eklenerek el aracılığıyla karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Pirincin yanına bir garnitür/salata olarak servis edilebilir.
|| English ||
Soybean sprout side dish Kongnamul-muchim 콩나물무침
Kongnamul-muchim is one of the most common Korean side dishes, and it’s included in almost every meal. It’s very popular among Koreans, and they never seem to get tired of it. It’s very economical and also good for you.
The soybean sprouts used in this video were grown at home, but you can also buy a package of soybean sprouts at a Korean grocery store.
Ingredients
1 pound of soybean sprouts, rinsed and drained
1 teaspoon salt
2 garlic cloves, minced
1 green onion, chopped
½ teaspoon of hot pepper flakes
1 teaspoon fish sauce (or soup soy sauce, or salt)
1 teaspoon roasted sesame seeds,
2 teaspoon roasted sesame oil
Directions
Place soybean sprouts in a pot. Add the salt and ½ cup of water and cover. Bring to a boil over medium high heat for 10 minutes. Drain.
Put the cooked soybean sprouts in a mixing bowl. Add garlic, hot pepper flakes, green onion, fish sauce, sesame seeds, and sesame oil and mix by hand.
Transfer to a serving plate.
Serve as a side dish to rice.
Kaynak / Source