yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Koatgaetang / 꽃게탕
#1
Koatgaetang / 꽃게탕

[Resim: m6p081.jpg]

Koagaetang (Baharatlı Mavi Yengeç Güveci) unutulmaz canlandırıcı tadıyla sıcak baharatlı bir yengeç güvecidir. Kochujang (kırmızı acı biber ezmesi), kochukaru (kırmızı acı pul biber) ve çeşitli sebzelerle haşlanan bu güveç bütün baharatlı yiyecek sevenler arasında çok sevilir. Ana malzemesi olan mavi yengeç; kasımpatı, yeşil soğan, turp, kırmızı biber, sarımsak ve bazen de taze kabak yaprakları gibi çeşitli sebzelerle ve bu yemeğe çeşni veren ana malzeme olan kochujang'i artırmak için dwenjang haşlanır. Ek olarak, deniz tarakları ve karidesler gibi diğer deniz ürünleri, baharatlı yengeçlerini tamamlamak için bu güvece eklenebilir.

Bu güvecin mükemmel olmasını sağlayan şey eti taze olanlarınkinden azıcık daha lime lime olan dondurulmuş yengeçler son derece iyi iş çıkarır. Mavi yengeçler için bir seçenek olarak kullanılabilen diğer yengeçler kar yengeçleri ve kral yengeçlerdir.

Pişirme Önerisi: Yazın, dişi yengeçler hardal sarısı renkleri ve yumurtaları nedeniyle erkek yengeçlerden daha pahalı olma eğilimindedirler. Dişi yengeçler karın bölgelerinde sergiledikleri göze çarpan beyaz "önlük"leriyle kolaylıkla ayırt edilebilir. Ancak, sonbaharda erkek yengeçler daha etli olma eğilimindedirler. Balık pazarında, daha taze yengeçler parlak, canlı ve denizden yeni çıkmışçasına tazedir. Bacakları kırılmış birçok yengeç düşük kalitenin göstergesidir, bu nedenle onlardan uzak durun. Son olarak, yengeçler son derece çabuk bozulur ve bakteri bulaştırma eğilimindedir, bu nedenle yalnızca bozulmamış, yaşayanlardan birini satın aldığınıza emin olun.

Tarif Bileşenleri (3-4 Kişilik)

- 3-4 tane orta büyüklükte mavi yengeç (taze veya çözülmüş)
- 6 fincan su
- ¼ küçük turp
- 1 küçük deniz vareği (bir tür esmer su yosunu) ya da dasima dilimi
- 1 orta boy dolmalık kabak
- 1 küçük soğan (dilimlenmiş)
- 6 tane yeşil ve kırmızı acı biber (dilimlenmiş)
- 2 sap yeşil soğan (3-4 cm şeritler)
- 5 diş sarımsak (kıyılmış)
- 2 yemek kaşığı kırmızı acı pul biber
- 1 yemek kaşığı kırmızı acı biber ezmesi
- 1 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam tohumu
- Bir tutam karabiber
- Kasımpatı yaprakları
- Taze kabak yaprakları (istepğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı soya ezmesi (isteğe bağlı)

Pişirme Talimatları

1. Et suyunu yapmak için, büyük bir kaptaki 6 fincan suya deniz vareği, turp ve soya sosunu ekleyin.
2. Yengeçleri yıkayın ve parçalar halinde kesin. Ağız, solungaçlar ve bacakların ve kıskaçların son uçlarını makasla kesip koparın.
3. Et suyu kaynadığı zaman, kırmızı biber tozunu, kırmızı pul biberi, sarımsağı ve isterseniz soya ezmesini ekleyin.
4. Yengeçleri ekleyin ve kapağını kapatarak 10 dakika pişirin.
5. Dolmalık kabak ve soğanı ekleyin ve yengeci dikkatlice izleyerek fazladan 10 dakika daha pişirin.
6. Tüm kabuklar parlak turuncuya döndüğünde, yeşil soğan, yeşil ve kırmızı acı biberler, kabak yaprakları, susam tohumu ve karabiberi ekleyin.
7. Kasımpatı yaprakları en düşükte pişirmeyi gerektirir, bu nedenle onu en son ekleyin.
8. Beyaz pirinçle servis edin.

English

Koatgaetang (Spicy Blue Crab Stew) is a hot spicy crab stew that is unforgettably refreshing in taste. Boiled with kochujang (red chili pepper paste), kochukaru (red chili pepper flakes) and various vegetables, this stew is very popular for all spicy food lovers. As its main ingredient, blue crabs are boiled with various vegetables such as chrysanthemum, green onion, radish, chilies, garlic and some times, fresh pumpkin leaves and dwenjang to enhance the main flavoring ingredient of this dish which is kochujang. In addition, other seafood such as clams and shrimps can be added to this stew to compliment with its spicy crabs.

What's great about this stew is that frozen crabs, which its flesh is slightly flakier than that of fresh ones, work extremely well. Other crabs that can be used as an alternative to blue crabs are snow and king crabs.

Cooking Tip: During summer, female crabs tend to be more expensive than male crabs because of their yellow mustard and eggs. Female crabs can be easily distinguished by their visible white "apron" displayed on their belly side. However, male crabs in the fall, tends to be meatier. At the fish market, the extra-fresh crabs look vivid, lively and ocean-clean fresh. Most crabs with broken limbs are a sign of low quality, so steer away from them. Lastly, crabs are extremely perishable and prone to bacterial contamination so be sure to buy only intact, live ones.

Recipe Ingredients (Yields 3-4 Servings)

- 3-4 medium to large blue crabs (fresh or thawed)
- 6 cups water
- ¼ small radish
- 1 small strip of sea kelp or dasima
- 1 medium zucchini
- 1 small onion (sliced)
- 6 green and red chili peppers (sliced)
- 2 stems green onion (3-4 cm strips)
- 5 cloves of garlic (chopped)
- 2 tbsp red chili pepper flakes
- 1 tbsp red chili pepper paste
- 1 tbsp soy sauce
- 1 tbsp roasted sesame seeds
- Dash black pepper
- Chrysanthemum leaves
- Fresh pumpkin leaves (optional)
- 1 tbsp soy bean paste (optional)

Cooking Directions

1. To make a broth, add sea kelp, radish and soy sauce in six cups of water in a large pot.
2. Scrub crabs and cut into pieces. Cut off the mouth, gills and the end tips of legs and claws with scissors.
3. When the stock boils, add red pepper powder, red pepper paste, garlic and if desired, soy bean paste.
4. Add the crabs and cook for 10 minutes with the cover closed.
5. Add zucchini and onion, and cook for an additional 10 minutes, carefully monitoring the crab.
6. When all shells turn bright orange, add green onion, green and red chili peppers, pumpkin leaves, sesame seeds and black pepper.
7. Chrysanthemum leaves requires minimal cooking, so add this at the very end.
8. Serve with white rice.

Çeviri: S.T.

Kaynak/Source
Cevapla
#2
Yengeç güveciymiş ayrıca içinde beş diş sarımsak varmış. Görüntüsü de karışık duruyor.
Detaylı tanıtım için teşekkürler, Sevingül abla. Opucuk
Cevapla
#3
Yengeç mi?! Huh Hem de mavi! Confused
www
Cevapla
#4
Teşekkürler. ^^
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#5
Paylaşım ve katkısından ötürü, "S.T." nickli arkadaşımıza teşekkür ediyoruz.
Denemek isteyenlere şimdiden kolaylık ve afiyet dileriz!

[Resim: g8pQLR.jpg]

[Resim: a3p7y5.jpg]

[Resim: rMpGmN.jpg]
Cevapla
#6
Konu ve düzenleme için teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi