Kimchi Jjigae / 김치찌개 (Kimchi Güveci)
![[Resim: hpkh.jpg]](http://img541.imageshack.us/img541/6262/hpkh.jpg)
Malzemeler
Kimchi: 2 bardak
Susam Yağı: 1 çorba kaşığı
Yağsız Domuz Eti: 1/4 kg
Yumuşak Küp Tofu: 2/3 su bardağı
Sarımsak: 1 diş
Soyulmuş Karides: 2 su bardağı (İsteğe bağlı)
Fermente Kırmızı Biber Sosu: 1 çorba kaşığı (İsteğe bağlı)
Kırmızı Toz Biber: 1 tatlı kaşığı
Pastırma Yağı: 1 çorba kaşığı (İsteğe bağlı)
Tuz
Yapılışı
1. Kimchi ve yağsız domuz etini lokma büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın.
2. Orta yükseklikteki ateşte susam yağını ısıtın.
3. 2 dakika Kimchiyi tavada kızartın.
4. Kuşbaşı tofu, yağsız domuz eti ve sarımsak ekleyin.
5. Domuz eti kahverengi olduğunda kırmızı biber sosu, kırmızı toz biber ve pastırma yağı ekleyin.
6. Tüm malzemelerin üzerini geçecek şekilde tencereyi su ile doldurun.
ENGLISH
Ingredients
* 2 cups Kimchi
* 1 tsp sesame oil
* 1/4 lb of lean pork
* 2/3 cup of soft tofu cubed
* 1 clove crushed garlic
* 1.2 cup peeled shrimp (optional)
* 1 tbs of go chu jang (fermented red pepper sauce, optional)
* 1 tsp of go chu gar roh (red pepper powder)
* 1 tbs bacon fat (optional)
* Salt to taste
Recipe
1. Chop kimchi and lean pork into bite sized pieces
2. Heat up sesame oil over medium high heat.
3. Stir-fry kimchi for 2 minutes.
4. Add cubed tofu, lean pork and garlic.
5. When pork browns add go chu jang, go cho ga roh and bacon fat.
6. Fill pot with water until it barely covers all ingredients.
![[Resim: hpkh.jpg]](http://img541.imageshack.us/img541/6262/hpkh.jpg)
Malzemeler
Kimchi: 2 bardak
Susam Yağı: 1 çorba kaşığı
Yağsız Domuz Eti: 1/4 kg
Yumuşak Küp Tofu: 2/3 su bardağı
Sarımsak: 1 diş
Soyulmuş Karides: 2 su bardağı (İsteğe bağlı)
Fermente Kırmızı Biber Sosu: 1 çorba kaşığı (İsteğe bağlı)
Kırmızı Toz Biber: 1 tatlı kaşığı
Pastırma Yağı: 1 çorba kaşığı (İsteğe bağlı)
Tuz
Yapılışı
1. Kimchi ve yağsız domuz etini lokma büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın.
2. Orta yükseklikteki ateşte susam yağını ısıtın.
3. 2 dakika Kimchiyi tavada kızartın.
4. Kuşbaşı tofu, yağsız domuz eti ve sarımsak ekleyin.
5. Domuz eti kahverengi olduğunda kırmızı biber sosu, kırmızı toz biber ve pastırma yağı ekleyin.
6. Tüm malzemelerin üzerini geçecek şekilde tencereyi su ile doldurun.
ENGLISH
Ingredients
* 2 cups Kimchi
* 1 tsp sesame oil
* 1/4 lb of lean pork
* 2/3 cup of soft tofu cubed
* 1 clove crushed garlic
* 1.2 cup peeled shrimp (optional)
* 1 tbs of go chu jang (fermented red pepper sauce, optional)
* 1 tsp of go chu gar roh (red pepper powder)
* 1 tbs bacon fat (optional)
* Salt to taste
Recipe
1. Chop kimchi and lean pork into bite sized pieces
2. Heat up sesame oil over medium high heat.
3. Stir-fry kimchi for 2 minutes.
4. Add cubed tofu, lean pork and garlic.
5. When pork browns add go chu jang, go cho ga roh and bacon fat.
6. Fill pot with water until it barely covers all ingredients.