11-03-2010, Saat: 18:01
(Son Düzenleme: 24-07-2013, Saat: 18:39, Düzenleyen: yalin-tugce.)
Kimchi Haejang-guk / 김치 해장 국
Malzemeler
150g lahana kimchi
1 kurutulmuş pollack (bir balık türü)
100 gr fasulye filizi
2 adet sarımsak
1/2 yeşil soğan
Toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Lahana kimchinin drenajli iç bölümünü çıkarın ve sıkarak suyunu çıkarın. 2cmlik uzun parçalar halinde kesin. Pollack üzerinde bulunan derisi hala kuruysa 20 dakika suya daldırın. Onu da 2cm parçalara kesin. Fasulye filizinin dış yapraklarını ve kuyruk parçalarını çıkarın. Sarımsak ve yeşil soğanı ince ince dilimleyin.
- Yağlı bir tencerede, Pollack kesip koyun, 10 bardak su dökün ve kaynatın.
- Lahana kimchi ve fasulye filizini kapağı kapalı kaynatmaya devam edin.
- Bir süre için, kıyılmış sarımsak içine atın ve kaynayınca tat için krem kimchi sos veya soya sosu ekleyin.
- Kaba son olarak dilimlenmiş yeşil soğanı koyun. Isısı çıkınca biraz toz kırmızı biber ekleyin.
English
![[Resim: 40257771.jpg]](http://img577.imageshack.us/img577/650/40257771.jpg)
150g cabbage kimchi,
1 dried pollack
100g bean sprouts
2 pieces garlic,
1/2 green onion,
powdered red pepper.
![[Resim: 053ao.jpg]](http://img42.imageshack.us/img42/4810/053ao.jpg)
Remove the inner part of the cabbage kimchi and drain water out of it by squeezing. Chop it into 2cm long pieces. Take the dried pollack with its skin still on it and dip it in water for 20 minutes. Trim it and cut it into 2cm pieces. Remove husks and tail parts of bean sprouts. Chop garlic finely and slice green onion slantwise.
![[Resim: 77c51c9c5d134f493d98344.jpg]](http://img847.imageshack.us/img847/5162/77c51c9c5d134f493d98344.jpg)
- Put the cut pollack in an oiled pot, pour 10 cups of water,and boil it.
- Add cabbage kimchi and bean sprouts and continue to boil with the lid on.
-After boiling for a while, toss in the chopped garlic and add some creamy kimchi sauce and soy sauce to taste.
- Put the sliced green onion in the pot last. Remove from heat and add some powdered red pepper.
Malzemeler
150g lahana kimchi
1 kurutulmuş pollack (bir balık türü)
100 gr fasulye filizi
2 adet sarımsak
1/2 yeşil soğan
Toz kırmızı biber
Hazırlanışı
Lahana kimchinin drenajli iç bölümünü çıkarın ve sıkarak suyunu çıkarın. 2cmlik uzun parçalar halinde kesin. Pollack üzerinde bulunan derisi hala kuruysa 20 dakika suya daldırın. Onu da 2cm parçalara kesin. Fasulye filizinin dış yapraklarını ve kuyruk parçalarını çıkarın. Sarımsak ve yeşil soğanı ince ince dilimleyin.
- Yağlı bir tencerede, Pollack kesip koyun, 10 bardak su dökün ve kaynatın.
- Lahana kimchi ve fasulye filizini kapağı kapalı kaynatmaya devam edin.
- Bir süre için, kıyılmış sarımsak içine atın ve kaynayınca tat için krem kimchi sos veya soya sosu ekleyin.
- Kaba son olarak dilimlenmiş yeşil soğanı koyun. Isısı çıkınca biraz toz kırmızı biber ekleyin.
English
![[Resim: 40257771.jpg]](http://img577.imageshack.us/img577/650/40257771.jpg)
150g cabbage kimchi,
1 dried pollack
100g bean sprouts
2 pieces garlic,
1/2 green onion,
powdered red pepper.
![[Resim: 053ao.jpg]](http://img42.imageshack.us/img42/4810/053ao.jpg)
Remove the inner part of the cabbage kimchi and drain water out of it by squeezing. Chop it into 2cm long pieces. Take the dried pollack with its skin still on it and dip it in water for 20 minutes. Trim it and cut it into 2cm pieces. Remove husks and tail parts of bean sprouts. Chop garlic finely and slice green onion slantwise.
![[Resim: 77c51c9c5d134f493d98344.jpg]](http://img847.imageshack.us/img847/5162/77c51c9c5d134f493d98344.jpg)
- Put the cut pollack in an oiled pot, pour 10 cups of water,and boil it.
- Add cabbage kimchi and bean sprouts and continue to boil with the lid on.
-After boiling for a while, toss in the chopped garlic and add some creamy kimchi sauce and soy sauce to taste.
- Put the sliced green onion in the pot last. Remove from heat and add some powdered red pepper.
♥ R.I.P KIM JONGHYUN ♥
♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin
♥ SS501♥Block B♥EXO♥VIXX
♥ TripleS & BBC & EXO-L & Starlight ♥ A.R.M.Y
♥KHJ ♥ZICO ♥Xiumin ♥LEO ♥Jimin