yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kimchi Bokumbop / 김치볶음밥
#1
Kimchi Bokumbop / 김치볶음밥

[Resim: Easy_Fried_Rice.jpg]

Kimchi bokumbop, evde veya restoranda hazırlanışı çok basit ve tadı popüler olan, lezzetli bir yemektir. Bu et ve doğranmış kimchi ile değişik seçenekleri olan, sonra soğan, sarımsak ve yeşil soğan gibi diğer sebzelerle birlikte sote edilen bir yemektir. Bir tutam veya biraz daha fazla soya sosu yada susam yağı, kavanozdaki kimchi suyunun yanına baharat olarak eklenir. Son olarak pişmiş yumurta sarısı üstüne eklenir ve pilavın üstünde servis edilir.

Genellikle evlerde bu yemek çiğken kimchi olarak kullanılır. Korece ''bokum'' sote veya kızarmış demektir ve ''bop'' haşlanmış pirinç anlamına gelmektedir. Yani aslında, kimchi bokumbop kızarmış pirinçli kimchidir ve Asya restoranları hakkındaki bütün hikayeler -örneğin: ''Bugün artan pirinç yarının kızarmış pirincidir.''- doğrudur ve bu yemekte uygulanır. Bokumbop tabağındaki yiyeceklerde sınırsız çeşit olabilir.

Gerekli Malzemeler: (İki Porsiyon İçin)

2 su bardağı haşlanmış pirinç
Yarım bardak sulu kimchi
Yarım su bardağı kıyılmış domuz eti veya dana kıyma
2 kök yeşil soğan
1 çorba kaşığı soya sosu
Çeyrek soğan
1 diş sarımsak
1 yumurta
Sebze veya zeytin yağı
Tuz & Biber

Yemek Tarifi


1) Bir Pilav Yapma Makinesi veya bir tencerede yardımıyla pirinci pişirin.
2) Kimchi'yi küçük parçalar halinde doğrayın. İsterseniz suyunu pirince eklemek için saklayın.
3) Yeşil soğanı, soğanı ve sarımsağı parçalara ayırın ve kıyın.
4) Soya soslu domuz eti veya sığır etini, sarımsak ve toz biber ile kıyın.
5) Tavada sebze ya da zeytinyağı ile domuz eti (veya diğerini) kavurun.
6) Domuz eti piştiği zaman, doğranmış soğan-kimchi ekleyin ve 5 dakika pişirin.
7) Kıyılmış sarımsak ve yeşil soğanı ekleyin. Biraz daha pişirin ve ocağı kapatın.
8) Haşlanmış pirinci ekleyin ve tüm malzemeleri iyice karıştırın.
9) 1-2 çorba kaşığı susam yağını ekleyin ve tekrar ısıtın.
10) Tadını ayarlamak için tuzu ve biberi ekleyin.
11) Yumurtanın sarı tarafını yukarı doğru pişirin.
12) Bir tabak pilav koyun ve üstüne yumurtayı yerleştirin.


Kaynak

Çeviri: First Genius

English

Kimchi bokumbop is a popular restaurant or home prepared dish that is very simple but yet delicious in taste. It can consist of various choices in meat and chopped kimchi, which is then sautéed together along with other vegetables such as onions, garlic and green onions. A dash or more of soy sauce as well as sesame oil are added for seasoning, in addition to kimchi "juice” leftover in the jar. Lastly, an egg is cooked sunny side up and placed on top of this rice dish for taste as well as for decoration.

Usually at home, it's a way to use up kimchi before it gets too ripe to eat, in which case, it can also be used to prepare kimchi chigae. In Korean, bokum means sautéed or fried and bop translates into steamed rice. So essentially, kimchi bokumbop is fried rice with kimchi, and yes, all those stories about Asian restaurants - today's leftover rice is tomorrow's fried rice - is true and totally applies here. There can be infinite variations of this bokumbop dish where beef can be substituted with little bits of galbi, bacon, spam, or even tofu.


Recipe Ingredients (2 Servings)

2 cups cooked rice
Half cup kimchi with liquid (pickled fermented vegetables)
Half cup minced pork or ground beef
2 roots green onion
1 tbsp soy sauce
Quarter onion
1 clove garlic
1 egg
Vegetable or olive oil
Salt & pepper

Cooking Directions

1) Cook rice as directed in a rice cooker or in a pot.
2) Chop kimchi into small pieces. Save kimchi liquid to add to rice, if desired.
3) Dice and mince green onions, onions, and garlic.
4) Season the minced pork or beef with soy sauce, minced garlic and powdered pepper.
5) Sauté the pork (or other substitutes) with vegetable or olive oil in frying pan.
6) When the pork is cooked, add chopped onions, kimchi and cook for 5 minutes.
7) Add minced garlic and green onion. Cook a little more and turn off the heat.
8) Add cooked rice and mix all ingredients well.
9) Add 1-2 tbsp of sesame oil and re-heat again.
10) Add salt and pepper to meet taste.
11) Cook egg sunny side up (or scrambled).
12) Put rice on a dish and place a fried egg sunny side up on top.


Source





Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
Cevapla
#2
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Cevapla
#3
Teşekkürler, denemek lazım. Smile
Cevapla
#4
Teşekkürler. Smile
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#5
Konu için teşekkürler. ^^

Tumblr

[Resim: tumblr_inline_moc9xfFLyw1qz4rgp.png]

헤드폰,음악,댄스,책,홈,머리,좌창...
이야기 과
Kakaotalk: afranur11
듣기 과 웃음!..
www
Cevapla
#6
Teşekkürler.
[Resim: anigifvas.gif]
Cevapla
#7
Kimchi Bokumbop / 김치볶음밥
Translate: Seher KOÇ
Regulation: Tuğçe ÖZSOY

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi