02-05-2016, Saat: 21:40
Kimchi-Bokkeumbap / 김치볶음밥
![[Resim: nMnZD1.jpg]](http://i.hizliresim.com/nMnZD1.jpg)
Malzemeler
- 3 kase haşlanmış pirinç
- 1 kase doğranmış kimchi
- Çeyrek bardak kimchi suyu
- Çeyrek bardak su
- 2-3 yemek kaşığı gochujang
- 3 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 tabaka kavrulmuş ve dilimlenmiş gim/kim
Yapılışı
1) Bir tava ısıtılır. Bitkisel yağ ilave edilir.
2) Kimchi eklenerek 1 dakika boyunca karıştırılarak kızartılır.
3) Pirinç, kimchi suyu, su ve gochujang ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte, 7 dakika boyunca tahta kaşık ile karıştırılır.
4) Susam yağı eklenerek ocaktan alınır.
5) Doğranmış yeşil soğan, kavrulmuş gim, ve susam serpilir. Hemen servis edilir.
|| English ||
Ingredients
- 3 bowls steamed rice (3 cups)
- 1 cup chopped kimchi
- ¼ cup kimchi juice
- ¼ cup water
- 2-3 tablespoons gochujang
- 3 teaspoons sesame oil
- 1 teaspoon vegetable oil
- 1 green onion, chopped
- 1 tablespoon roasted sesame seeds
- 1 sheet of kim, roasted and shredded
Directions
1) Heat up a pan. Add the vegetable oil.
2) Add the kimchi and stir fry for 1 minute.
3) Add rice, kimchi juice, water, and gochujang. Stir all the ingredients together for about 7 minutes with a wooden spoon.
4) Add sesame oil and remove from the heat.
5) Sprinkle with chopped green onion, roasted gim, and sesame seeds. Serve right away.
Kaynak / Source
![[Resim: nMnZD1.jpg]](http://i.hizliresim.com/nMnZD1.jpg)
Malzemeler
- 3 kase haşlanmış pirinç
- 1 kase doğranmış kimchi
- Çeyrek bardak kimchi suyu
- Çeyrek bardak su
- 2-3 yemek kaşığı gochujang
- 3 tatlı kaşığı susam yağı
- 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 tabaka kavrulmuş ve dilimlenmiş gim/kim
Yapılışı
1) Bir tava ısıtılır. Bitkisel yağ ilave edilir.
2) Kimchi eklenerek 1 dakika boyunca karıştırılarak kızartılır.
3) Pirinç, kimchi suyu, su ve gochujang ilave edilir. Tüm malzemeler birlikte, 7 dakika boyunca tahta kaşık ile karıştırılır.
4) Susam yağı eklenerek ocaktan alınır.
5) Doğranmış yeşil soğan, kavrulmuş gim, ve susam serpilir. Hemen servis edilir.
|| English ||
Ingredients
- 3 bowls steamed rice (3 cups)
- 1 cup chopped kimchi
- ¼ cup kimchi juice
- ¼ cup water
- 2-3 tablespoons gochujang
- 3 teaspoons sesame oil
- 1 teaspoon vegetable oil
- 1 green onion, chopped
- 1 tablespoon roasted sesame seeds
- 1 sheet of kim, roasted and shredded
Directions
1) Heat up a pan. Add the vegetable oil.
2) Add the kimchi and stir fry for 1 minute.
3) Add rice, kimchi juice, water, and gochujang. Stir all the ingredients together for about 7 minutes with a wooden spoon.
4) Add sesame oil and remove from the heat.
5) Sprinkle with chopped green onion, roasted gim, and sesame seeds. Serve right away.
Kaynak / Source