yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kim Hwang-sik / 김황식
Kim Hwang-sik / 김황식

[Resim: kimhwangsik.jpg]

Kim Hwang-sik (9 Ağustos 1948) Güney Koreli hukukçu ve politikacı. Denetim ve Gözetim Kurulunun eski genel başkanıdır. 1 Ekim 2010’da Güney Kore Başbakanı olmuştur.

Biyografi

Jangseong’da doğdu, Almanya’da Marburg Üniversitesi’nde hukuk okudu ve Seoul Ulusal Ünivesitesi’nden mezun oldu. Ulusal Yargıçlık Sınavı'nı geçti ve bölge mahkemelerinde hakim olarak görev aldı. 2005’ten 2008’e kadar yüksek mahkeme yargıcı olarak çalıştı. Eylül 2008’den sonra Denetim ve Gözetim Kurulunun genel başkanlığı görevini icra etti. 16 Eylül 2010’da yeni başbakan olarak atandı. Ulusal Meclis’in onaylanmasının ardından 1 Ekim 2010’da başbakan olarak göreve başladı. Kim, Denetim ve Gözetim Kurulundaki dört yıllık görevini yarıda bıraktı, ayrıca kendisi Lee Hoi-chang’dan sonra kuruldaki en üst makamdan doğrudan başbakan olarak atanan ikinci kişidir.

(canan )

---
--[English ]--

Kim Hwang-sik (born 9 August 1948) is a South Korean lawyer and politician. He is the former Chairperson of the Board of Audit and Inspection. He became the Prime Minister of South Korea on 1 October 2010.

Biography

He was born in Jangseong studied law at Marburg University (Germany) and graduated from Seoul National University. He passed National Judicial Examination and had since made rounds through regional courts as a judge. He served as a Supreme Court justice from 2005 to 2008. He has served as the Chairperson of Board of Audit and Inspection from September 2008. On 16 September 2010, he was nominated as the new prime minister. After the National Assembly's confirmation hearing on 29 September, Kim was confirmed as the Prime Minister on October 1, 2010. Kim quit the BAI post just halfway into its four-year term; he was the second person to be appointed prime minister straight from the top BAI post after Lee Hoi-chang.

Source: Wikipedia
Basbakanlikta yapmis.
Bu önemli bilgilendirmeleriniz için tesekkürler...Smile

Kanatlarımız var da uçmaya mı çalıştık?
Ya da düşmek bitmezken uçmaya mı alıştık?
Gözlerimiz bundan mı her daim yukarıda.Uçmaya çalışırken kırıldı kanadımız.
Bir medeniyet düşün düşmeyi uçmak sanan.Bir kanat düşün düşmek için olmayan.
Bir rahmet düşün alemleri kaplayan.

HYUN JOONG~RAİN

Basbakanimizin biyografisi görevlerle dolu. Haberler dolayisiyla kendisini taniyorduk. Konu için tesekkür ederiz Canan. Onay

Img-heh 
Konu için tesekkürler canan.
gönül dostum,halin halimdir,derdin derdim,ben seni nedensiz sevdim
KİM HYUN JOONG
[Resim: sik1.jpg]

[Resim: sik2.jpg]
Teşekkürler.^^
Tanıtım için teşekkürler Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi