Kalbi Jjim / 갈비찜
![[Resim: meatskalbijjimflickrjet.jpg]](http://img245.imageshack.us/img245/8161/meatskalbijjimflickrjet.jpg)
Soğuk kış aksamları için kısa kaburga pişirmenin alternatif yolu.
İçindekiler
Kısa kaburga (2lbs), Mantar(5), Asya Armudu (1/2), Pirinç Şarabı (2 tbs)
Lezzetlendiriciler
Soya Sosu (4 tbs), Şeker (1 1/2 tbs of Sugar), Doğranmış Yeşil Soğan (4 tbs), Doğranmış Sarımsak (2 tbs), Karabiber
Yapılışı
1. Lezzetlendiricileri absorbe edebilecek şekilde ette derin yarıklar açın.
2. İyice gevşeyene kadar (yaklaşık 15-30 dakika) mantarları sıcak suda bekletiniz. Saplarını keserek dilimleyiniz.
3. Asya armudunu soyun ve rendeleyin.
4. Büyük bir kapta lezzetlendiricileri karıştırın ve kısa kaburgaları ekleyin. İyice karıştırın.
5. Kaburga karışımını, mantarları ve bir bardak suyu yüksek ısıda karıştırın. Kaynamaya başladığında, pirinç şarabını ekleyin ve kapağı kapatın. Isıyı orta seviyeye düşürün ve etin sertliğine göre yaklaşık bir saat pişirin. Pişerken kaşıkla zaman zaman et suyu ekleyin.
![[Resim: 368462346d0788218cd.jpg]](http://img401.imageshack.us/img401/1202/368462346d0788218cd.jpg)
ENGLISH
Ingredients
Short Ribs (2lbs), Shitake Mushrooms (5), Asian Pear (1/2), Rice Wine (2 tbs)
Seasonings
Soy Sauce (4 tbs), Sugar (1 1/2 tbs of Sugar), Chopped Green Onion (4 tbs), Chopped Garlic (2 tbs), Ground Black Pepper
Method
1. Make deep cuts on meat to absorb seasonings well.
2. Soak Shitake mushroom in warm water until tender (15 to 30 minutes). Remove stems and cut into pieces.
3. Peel Asian pear and grate.
4. In a large bowl, make seasoning mixture and add short ribs. Mix well.
5. In a sauce pan, place the rib mixture, shitake mushroom and 1 cup of water over high heat. When it starts to boil, add rice wine and place a lid. Reduce heat to medium or medium low and let it shimmer until meat is very tender.
Kaynak / Source
![[Resim: meatskalbijjimflickrjet.jpg]](http://img245.imageshack.us/img245/8161/meatskalbijjimflickrjet.jpg)
Soğuk kış aksamları için kısa kaburga pişirmenin alternatif yolu.
İçindekiler
Kısa kaburga (2lbs), Mantar(5), Asya Armudu (1/2), Pirinç Şarabı (2 tbs)
Lezzetlendiriciler
Soya Sosu (4 tbs), Şeker (1 1/2 tbs of Sugar), Doğranmış Yeşil Soğan (4 tbs), Doğranmış Sarımsak (2 tbs), Karabiber
Yapılışı
1. Lezzetlendiricileri absorbe edebilecek şekilde ette derin yarıklar açın.
2. İyice gevşeyene kadar (yaklaşık 15-30 dakika) mantarları sıcak suda bekletiniz. Saplarını keserek dilimleyiniz.
3. Asya armudunu soyun ve rendeleyin.
4. Büyük bir kapta lezzetlendiricileri karıştırın ve kısa kaburgaları ekleyin. İyice karıştırın.
5. Kaburga karışımını, mantarları ve bir bardak suyu yüksek ısıda karıştırın. Kaynamaya başladığında, pirinç şarabını ekleyin ve kapağı kapatın. Isıyı orta seviyeye düşürün ve etin sertliğine göre yaklaşık bir saat pişirin. Pişerken kaşıkla zaman zaman et suyu ekleyin.
![[Resim: 368462346d0788218cd.jpg]](http://img401.imageshack.us/img401/1202/368462346d0788218cd.jpg)
ENGLISH
Ingredients
Short Ribs (2lbs), Shitake Mushrooms (5), Asian Pear (1/2), Rice Wine (2 tbs)
Seasonings
Soy Sauce (4 tbs), Sugar (1 1/2 tbs of Sugar), Chopped Green Onion (4 tbs), Chopped Garlic (2 tbs), Ground Black Pepper
Method
1. Make deep cuts on meat to absorb seasonings well.
2. Soak Shitake mushroom in warm water until tender (15 to 30 minutes). Remove stems and cut into pieces.
3. Peel Asian pear and grate.
4. In a large bowl, make seasoning mixture and add short ribs. Mix well.
5. In a sauce pan, place the rib mixture, shitake mushroom and 1 cup of water over high heat. When it starts to boil, add rice wine and place a lid. Reduce heat to medium or medium low and let it shimmer until meat is very tender.
Kaynak / Source