yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kabocha Galbi Jjim (호박 갈비찜)
#1
Kabocha Galbi Jjim (호박 갈비찜)

[Resim: 6mhy.jpg]

Galbi kısa kaburga, Jjim sözcüğü ise galbi buğulama anlamına gelir. Baharatını aynı tarifteki gibi kullanıp farklı kesme ve pişirme yöntemleri kullanabilirsiniz.

[Resim: kn0q.jpg]

Bu tarif 5-6 kişiliktir.

Malzemeler:
5 kilo uzunlamasına kesilmiş galbi kaburga
1 adet soyulmuş ve küp küp doğranmış Kabocha kabak
2 soyulmuş ve püre edilmiş asya armudu
1/4 fincan pirinç şarabı
4 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı kıyılmış zencefil
2 yemek kaşığı bal
2 çay kaşığı şeker
2 çay kaşığı susam yağı
2 çay kaşığı gochugaru (bir çeşit kırmızı pul biber)
8 diş püre edilmiş sarımsak
2 orta boy soyulmuş ve küp küp doğranmış patates (isteğe bağlı)


Yapılışı:

[Resim: 0e5q.jpg]

1. Akan su altında eti durulayın. Daha sonra kurutun. Her parçada kemik kalacak şekilde küçük parçalar halinde kesin.
2. Büyük bir tencereye 4 su bardağı su ekleyin. Eti 10 dakika kaynatın.
3. Ateş kapatın ve bir oluklu kaşık (veya elek) ile etleri çıkartın.


[Resim: szj9.jpg]

4. Başka bir kaba etleri aktarın ve etin üzerine armut püresini dökün.
5. Et suyunu farklı bir kaba alın ve tencereyi yıkayın (veya başka bir tane kullanın).
6. Bir kapta et suyunu, soya sosu, pirinç şarabı, kıyılmış zencefil, bal, şeker, susam yağı, gochugaru ve sarımsak ile birleştirin. Et parçaları ile birlikte, tencerenin içine suyun yarısını dökün. Tencerede suyun 1/2'si olmalı.
7.Tencerenin kapağını kapatın ve en az 90 dakika yüksek ateşte pişirin. Kapağı açıp bir kez bakılabilirsiniz ancak kapalı tutmak daha önemlidir.


[Resim: 1y9s.jpg]

8. 90 dakika sonra, eti iyice bir karıştırın ve biraz daha su ekleyin. 30 dakika daha pişirin. Bu noktada, et kendi kendine kemikten düşmelidir.
9. Tencereye Kabocha parçaları ekleyin. Kapağını kapatın ve 5 dakika kısık ateşte pişirin. Altını kapatın ve Afiyet Olsun!


Çeviri: korea_love

English


Galbi (short ribs) jjim literally means steamed galbi. In essence, you use the same seasonings as you would for grilled galbi for this dish except that you cut the meat differently and use a different cooking method.



Makes 5-6 servings

Ingredients:
5 pounds of Galbi ribs, cut lengthwise (Asian markets will have this)
1 Kobocha squash, peeled and cubed
2 Asian pears, peeled and pureed
1/4 cup of rice wine
4 tablespoons of soy sauce
1 tablespoon of minced ginger
2 tablespoons of honey
2 teaspoons of sugar
2 teaspoons of sesame oil
2 teaspoons of gochugaru
8 cloves of garlic, mashed
2 medium potatoes, peeled and cubed (optional)


Procedure:
1. Rinse the meat under running water. Pat dry. Cut into smaller chunks, leaving one bone chunk in each piece.
2. In a large pot, add 4 cups of water. Add the meat and boil for 10 minutes.
3. Turn off heat. Remove gunk that floats to the top with a slotted spoon (or a sieve).

4. Transfer meat chunks to another bowl and pour pureed pear over the meat.
5. Save beef broth in a different bowl. Wash the pot (or use a different one).
6. Combine beef broth, soy sauce, rice wine, minced ginger, honey, sugar, sesame oil, gochugaru and garlic in a bowl. Pour half of the broth into the pot, along with meat pieces. The broth should cover only about 1/2 of the pot.
7. Cover the pot and cook on high heat for at least 90 minutes. You can open the lid and take a peek at the one hour mark but not before that. It is very important to keep the pot closed.

8. After 90 minutes, give the meat a good stir and add more of the broth. Cook for another 30 minutes. At this point, the meat should fall off the bone on its own.
9. Add Kabocha pieces to the pot. Cover and cook on low for 5 minutes. Be careful, you don’t want the squash to overcook. Turn off heat and serve!

Kaynak/Source
[Resim: hkn.gif]
I'm in Love with You
www
Cevapla
#2
[Resim: tmsi.jpg]

[Resim: 4shw.jpg]

[Resim: 3wpb.jpg]
[Resim: hkn.gif]
I'm in Love with You
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi