23-08-2016, Saat: 20:35
Juksunchae / 죽순채 (Baharatlı bambu filizler)
![[Resim: A3q3QQ.jpg]](http://i.hizliresim.com/A3q3QQ.jpg)
Haşlanmış bambu filizleri ince doğranır. Sülün eti kıyılmıştır ve baharatlandırılıp kızartılır. Kudret helvası mantarı, şitaki(e) mantarı ve yeşil biberler kızartılır daha sonra az bi miktar unlu su ile pişirilir.
Malzemeler
- 300g bambu filizi,
- 50g sülün eti (domuz veya sığır eti),
- 5 adet şitaki(e) mantarı,
- 3 adet kudret helvası mantarı,
- Yeşil biber,
- Tuz,
- 1 yemek kaşığı un
Et için baharat karışımı: yeşil soğan, sarımsak, tuz, soya sosu, karabiber, ezilmiş susam
Yapılışı
1) Bambu filizlerini ortadan kesin ve tarak şeklinde ince ince doğrayın. Tuzlandırın ve soteleyin.
2) Eti kesin, baharatlandırın ve soteleyin.
3) Daha sonra şitaki(e) mantarı ve kudret helvası mantarını ince doğrayın.
4) Yeşil biberleri ortadan ikiye kesin ve jülyen doğrayın.
5) Sotelenmiş eti, şitaki(e) mantarını, kudret helvası mantarını ve biberleri karıştırın; yeniden soteleyin. Unlu su ekleyin ve daha fazla pişirin. Daha sonra bambu filizleri ile karıştırın ve servis edin.
|| ENGLISH ||
Juksunchae (seasoned bamboo shoots)
Boiled bamboo shoots are thin-sliced. Pheasant meat is minced, seasoned and stir-fried. Manna lichen mushroom, shiitake mushroom, and young peppers are stir-fried and cooked with small amount of flour water.
Ingredients
- Bamboo shoots 300g,
- Pheasant meat (pork or beef) 50g,
- 5 shiitake mushrooms,
- 3 manna lichen mushrooms,
- Young green pepper,
- Salt,
- Flour 1 Tbsp
Meat seasoning: green onions, garlic, salt, soy sauce, black pepper, crushed sesame seeds
Directions
1) Cut bamboo shoots in half and thin-slice them to show comb-like patterns. Season with salt and stir-fry.
2) Mince beef, season and stir-fry.
3) Thin-slice shiitake mushrooms and manna lichen mushrooms.
4) Cut green peppers in half and slice diagonally.
5) Mix stir-fried beef, shiitake, manna lichen, and peppers; stir-fry again. Add flour water and cook more. Mix this with stir-fried bamboo shoots and serve.
imreaching
Kaynak/Source
![[Resim: A3q3QQ.jpg]](http://i.hizliresim.com/A3q3QQ.jpg)
Haşlanmış bambu filizleri ince doğranır. Sülün eti kıyılmıştır ve baharatlandırılıp kızartılır. Kudret helvası mantarı, şitaki(e) mantarı ve yeşil biberler kızartılır daha sonra az bi miktar unlu su ile pişirilir.
Malzemeler
- 300g bambu filizi,
- 50g sülün eti (domuz veya sığır eti),
- 5 adet şitaki(e) mantarı,
- 3 adet kudret helvası mantarı,
- Yeşil biber,
- Tuz,
- 1 yemek kaşığı un
Et için baharat karışımı: yeşil soğan, sarımsak, tuz, soya sosu, karabiber, ezilmiş susam
Yapılışı
1) Bambu filizlerini ortadan kesin ve tarak şeklinde ince ince doğrayın. Tuzlandırın ve soteleyin.
2) Eti kesin, baharatlandırın ve soteleyin.
3) Daha sonra şitaki(e) mantarı ve kudret helvası mantarını ince doğrayın.
4) Yeşil biberleri ortadan ikiye kesin ve jülyen doğrayın.
5) Sotelenmiş eti, şitaki(e) mantarını, kudret helvası mantarını ve biberleri karıştırın; yeniden soteleyin. Unlu su ekleyin ve daha fazla pişirin. Daha sonra bambu filizleri ile karıştırın ve servis edin.
|| ENGLISH ||
Juksunchae (seasoned bamboo shoots)
Boiled bamboo shoots are thin-sliced. Pheasant meat is minced, seasoned and stir-fried. Manna lichen mushroom, shiitake mushroom, and young peppers are stir-fried and cooked with small amount of flour water.
Ingredients
- Bamboo shoots 300g,
- Pheasant meat (pork or beef) 50g,
- 5 shiitake mushrooms,
- 3 manna lichen mushrooms,
- Young green pepper,
- Salt,
- Flour 1 Tbsp
Meat seasoning: green onions, garlic, salt, soy sauce, black pepper, crushed sesame seeds
Directions
1) Cut bamboo shoots in half and thin-slice them to show comb-like patterns. Season with salt and stir-fry.
2) Mince beef, season and stir-fry.
3) Thin-slice shiitake mushrooms and manna lichen mushrooms.
4) Cut green peppers in half and slice diagonally.
5) Mix stir-fried beef, shiitake, manna lichen, and peppers; stir-fry again. Add flour water and cook more. Mix this with stir-fried bamboo shoots and serve.
imreaching
Kaynak/Source