yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jokbal / 족발
#1
Jokbal / 족발 (Chokbal)




Jokbal domuz ayağı, soya sosu ve baharatlar ile pişirilen bir Kore Yemeğidir.

Hazırlanışı

Domuzun ayağının postu yolunduktan sonra güzelce yıkanır. Pirinç şarabı, sarımsak, biber ve birazcık su eklenerek güzelce bir tencerede kaynamaya bırakılır. Kaynadıktan sonra içerisine domuz ayakları eklenir. Tekrar kaynatılmaya bırakılır. Uygun kıvama gelene kadar haşlama yapılır. Tüm bu işlemin ardından yavaşça karışımın içerisine şeker ve soya sosu eklenir. Kısa bir süre bunların pişmesi beklenir. Bu işlemin ardından pişmiş ayaklar alınarak ince ince dilimlenir ve servise sunulur.

Jokbal pişirme yönüyle oldukça emek ve zaman isteyen bir yemektir. Bu nedenle halk arasında evlerde sıkça yapılan bir yemek değildir. İnsanlar ihtiyaçlarını Jokbal Shop yani Jokbal Marketi adı verilen ve sırf bu yemeği yapan yerlerden sipariş ederek karşılarlar. Özellikle Jangchungdong eyaleti, Jung-gu ve Seoul bu konuda çok bilinen yerlerdir.


Servis Edilişi

Jokbal genelde ana yemek olarak basit yiyeceklerin yanında servis edilir. Büyük tabaklar üzerinde büyük porsiyonlar halindedir. Genellikle jokbalin ağır etkisinden korunmak için (domuz eti çok yağlıdır) bu yemeği yemeden önce sofraya konmuş olan sebzelerden tüketilir (hazmı kolaylaştırsın diye). İçecek olarak Anju ve benzeri türevdeki içkilerle tüketilebilir.



English


Jokbal is a Korean dish consisting of pigs' feet cooked with soy sauce and spices.

Preparation

The hair is removed from pigs' feet and they are thoroughly washed. Leeks, garlic, ginger, cheongju (rice wine) and water are brought to a boil. The pigs' feet are added, brought back to a boil and then simmered until tender. Then additional water, sugar and soy sauce are poured into the pot and the contents are slowly stirred. Once the jokbal is fully cooked, bones are removed, and the meat is cut into thick slices. It is then served with fermented shrimp sauce called saeujeot (새우젓).

As the preparation of jokbal is quite painstaking and requires a great deal of time, jokbal is usually ordered for delivery or purchased from a jokbal shop. Jangchungdong district, Jung-gu, Seoul is very well known for featuring a large number of such shops


Serving


As jokbal is usually shared with several other diners, it is usually served in large portions on a platter. Due to its unique greasiness and strong flavor, jokbal is eaten like other Korean grilled meats--wrapped in lettuce with other vegetables by hand before it is eaten. As jokbal is considered an anju, it is often eaten with soju as well as other anjus such as bindaetteok.

(Wikipedia)
Cevapla
#2
Tanıtım için teşekkür ederiz Damlacım. Alkis
Cevapla
#3
Damlacım tanıtım için teşekkürler. Onay
Yemeğin içeriğini beğenmedim, (domuz eti olması dolayısıyla) fakat herzamanki gibi sunumu harika gözüküyor.
www
Cevapla
#4
(18-06-2009, Saat: 17:52)wiseacre_daisy yazdı: Damlacım tanıtım için teşekkürler. Onay
Yemeğin içeriğini beğenmedim, (domuz eti olması dolayısıyla) fakat herzamanki gibi sunumu harika gözüküyor.

Resimleri gördüğümde ne kadar güzel dedim.İçeriğine bir batik. Ban

Paylaşım için teşekkürler. Smile
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Cevapla
#5
Yiyene afiyet olsun.
Paylaşım için teşekkürler. Onay
İmza eni en fazla 400 olmalı.
Cevapla
#6
(18-06-2009, Saat: 20:42)aslanh yazdı: Yiyene afiyet olsun.
Paylaşım için teşekkürler. Onay


Katılıyorum.
Kültürü içinde bulunan,leziz bir yemek. Smile
Cevapla
#7
Güzel görünüyor tabi, Domuz eti yiyenler için..
Bu güzel tanıtım için teşekkürler Damla. Smile
Cevapla
#8
Paylaşım için teşekkürler.
Bence de yiyene afiyet olsun. Biggrin
Cevapla
#9
Teşekkürler...
Cevapla
#10
Güzel aslında ama domuz var,hem de ayağı.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi