30-04-2013, Saat: 10:03
(Son Düzenleme: 27-06-2016, Saat: 22:57, Düzenleyen: kıday baksı.)
Jogiyangnyeom-Gui
Izgarada Terbiyeli Sarı Eşkine
Jogiyangnyeom-gui, baharatlı biber salçası ile terbiye edilip kaplanmış ızgarada jogidir (Sarı Eşkine). Kurutulmuş jogiye “gulbi” denir. Gulbinin tadı o kadar güzeldir ki eski bir hikayeye göre cimri Jaringobi bir gulbiyi tavandan aşağıya sarkıtmış ve yediği her kaşık buğulanmış pilavdan sonra, gulbiye sadece bakarak tatmıştır.
Malzemeler
- 500 gr (4 adet küçük) sarı eşkineye 2 gr (yarım çay kaşığı) tuz
- Susamlı soya sosu için;
9 gr (yarım yemek kaşığı) soya sosu
6.5 gr (yarım yemek kaşığı) susam yağı
- Baharatlı sosu için;
6 gr (1 tatlı kaşığı) soya sosu
6 gr (yarım yemek kaşığı) şeker
57 gr (3 yemek kaşığı) biber salçası
4.5 gr (1 çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
2.8 gr (yarım çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
5.5 gr (1 çay kaşığı) zencefil suyu
1 gr (yarım çay kaşığı) tuzlu susam
0.1 gr karabiber
13 gr (1 çorba kaşığı) susam yağı
- 13 gr (1 çorba kaşığı) yemeklik yağı
Hazırlanışı:
1. Eşkinenin pullarını kazıyın ve yüzgeçlerini kesin. İç organlarını solungaçlarından çıkartın. Eşkineyi iyice yıkayın, iki tarafını tuzlayın ve 30 dakika boyunca salamura edin. (Fotoğraf 1)
2. Susam, soya sosu ve baharat çeşnisini karıştırın.
Yemek Tarifi:
1. Ekşinenin gövdesine iki santim aralıklarla çizikler atın.(Fotoğraf 2)
2. Ekşineyi yaptığınız sosla kaplayın ve 10 dakika salamura edin.(Fotoğraf 3)
3. Izgara ve yağı önceden ısıtın. Ekşineyi ısı veren yüzeyin 15 santim kadar üzerinde, dört dakika boyunca bir tarafı, çevirdikten sonra ise diğer tarafı üç dakika boyunca iyice kızartınız.(Fotoğraf 4)
Kaynak / Source
Izgarada Terbiyeli Sarı Eşkine
Jogiyangnyeom-gui, baharatlı biber salçası ile terbiye edilip kaplanmış ızgarada jogidir (Sarı Eşkine). Kurutulmuş jogiye “gulbi” denir. Gulbinin tadı o kadar güzeldir ki eski bir hikayeye göre cimri Jaringobi bir gulbiyi tavandan aşağıya sarkıtmış ve yediği her kaşık buğulanmış pilavdan sonra, gulbiye sadece bakarak tatmıştır.
Malzemeler
- 500 gr (4 adet küçük) sarı eşkineye 2 gr (yarım çay kaşığı) tuz
- Susamlı soya sosu için;
9 gr (yarım yemek kaşığı) soya sosu
6.5 gr (yarım yemek kaşığı) susam yağı
- Baharatlı sosu için;
6 gr (1 tatlı kaşığı) soya sosu
6 gr (yarım yemek kaşığı) şeker
57 gr (3 yemek kaşığı) biber salçası
4.5 gr (1 çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
2.8 gr (yarım çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
5.5 gr (1 çay kaşığı) zencefil suyu
1 gr (yarım çay kaşığı) tuzlu susam
0.1 gr karabiber
13 gr (1 çorba kaşığı) susam yağı
- 13 gr (1 çorba kaşığı) yemeklik yağı
Hazırlanışı:
1. Eşkinenin pullarını kazıyın ve yüzgeçlerini kesin. İç organlarını solungaçlarından çıkartın. Eşkineyi iyice yıkayın, iki tarafını tuzlayın ve 30 dakika boyunca salamura edin. (Fotoğraf 1)
2. Susam, soya sosu ve baharat çeşnisini karıştırın.
Yemek Tarifi:
1. Ekşinenin gövdesine iki santim aralıklarla çizikler atın.(Fotoğraf 2)
2. Ekşineyi yaptığınız sosla kaplayın ve 10 dakika salamura edin.(Fotoğraf 3)
3. Izgara ve yağı önceden ısıtın. Ekşineyi ısı veren yüzeyin 15 santim kadar üzerinde, dört dakika boyunca bir tarafı, çevirdikten sonra ise diğer tarafı üç dakika boyunca iyice kızartınız.(Fotoğraf 4)
Kaynak / Source
![[Resim: ctQa87V.jpg]](http://i.imgur.com/ctQa87V.jpg)