yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jinseong Yeowang / 진성여왕 (Silla)
Kraliçe Jinseong (dogum tarihi. 897, taht dönemi. 887-897) Silla’nin 51. hükümdaridir.Bayan olmasi nedeniyle Silla’da tahta geçen üçüncü ve son kraliçedir.(Diger iki kraliçe Seondok ve Jindeok’tur)Kraliçe Jinseong egemenligi Birlesik Silla’nin sonlari ve Son Üç Krallik Döneminin baslangicina düsmektedir.

Jinseong Kral Gyeongmun’un kizidir.Prens Heonggang ve Prens Jeonggang’in küçük kiz kardesidir.Tahta çikisi ise her iki agabeyinin de arkalarinda herhangi bir varis birakmamaksizin vefat etmis olmalaridir.Böylece taht dogal olarak Kraliçe Jingseong’a kalmistir.

Kore tarih kaynagi Samguk Sagi’de yer alan notlar Kraliçe Jinseong’un yönetimin içerik bakimindan çok fazla ahlaki olmadigini belirtmektedir.Bu dönemde saraya alinan genç erkekler bir çesit gösteri için özel bir sekilde egitilmekteydiler.Ayrica Kraliçe Jinseong’un Baskumandan (Gakgan) Wihong ile yasadigi gönül illiskisi de bu kaynakta geçmektedir.

Kraliçe Jinseong’un hakimiyeti döneminde devlet düzeni tamamiyle dagilmistir.vergilerin zamaninda toplanamamsina ek olarak mecburi askerlik sistemi de basarisiz olmustur. Bu karmasanin avantajindan yararlanan kuzeybatili Yang Gil ve güneybatili Gyeon Hwon isyan çikartarak kendi karalliklarini ilan etmislerdir.

895 yilinda Kraliçe Jinseong, agabeyi Heongang’in gayr-i imesru oglu olan Kim Yo’yu veliaht prensi olarak atamistir.897 yilinin altinci ayinda tahttan çekilmis ve vefat etmistir.Gyeongju’da bulunan Sajasa Tapinaginin kuzeyinde yakilmistir.

[Resim: rdg.jpg]

[Resim: photo2531h.jpg]

Çeviri Setsuna (Hatalar olursa kusuruma bakmayin Biggrin)

English:
Jinseong of Silla (d. 897, r. 887-897) was the fifty-first to rule the Korean kingdom of Silla. She was also Silla's third and final reigning queen. Her reign saw the end of Unified Silla and the beginning of the Later Three Kingdoms period.
Jinseong was the daughter of King Gyeongmun. The younger sister of Heongang and Jeonggang, she rose to the throne when both of her brothers died without issue.
Jinseong is noted in the Samguk Sagi for her immoral and licentious conduct, ranging from taking bribes to bringing cute boys into the palace and committing lewd acts with them. She also carried on an affair with the high commander (Gakgan) Wihong.
During her reign, public order collapsed. Taxes could no longer be collected and the military conscription system failed. Taking advantage of this domestic disarray, Yang Gil in the northwest and Gyeon Hwon in the southwest rebelled and founded their own kingdoms.
In 895, Jinseong appointed Heongang's illegitimate son Kim Yo as Crown Prince. In the sixth lunar month of 897, she abdicated the throne, dying within the year. She was buried to the north of Sajasa temple in Gyeongju.

Resimler tamamen temsilidir.Yani üsteki resim dahil alttaki iki resimi de Legend of Evil Lake adli filmden aldim.Bu filmde Kraliçe Jinseong'u bir oyuncu canlandiriyordu.Ben de ekledim hayalimizde daha güzel canlansin diye Smile

[Resim: photo2528n.jpg]

[Resim: photo2532t.jpg]

Filmi merak edenler BURAYA tiklayarak bilgiye ulasabilirler Smile
Ben de bu resimleri buldum Smile
[Resim: cast3.gif]

Tesekkürler Setsuna hepsini okudum Smile
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Harika bir konu hazirlamissin.Emegine saglik canim..Smile
Saraydaki Mücevher ~ Yi San ~ Se7en ~ Jumong
Denizler İmparatoru~Queen Seon Duk~Hallyu (Korean Wave) Fan Clubs

degisik bir konumuymus elisne saglik sagol paylasim için

Çok güzel bir tanitimolmus..Tesekkürler canim..Smile Bayan bir hükümdar..
Hakkınızı helal edin. ~
Tanitim için tesekkürler Smile bayan bir hükümdar

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Ellerine ve emegine saglik.Bir bayanin tahtta bulunmasi güzel ama keske daha iyi bir yöneti sergileyebilseydi...
Bilgiler çok güzel ellerinize saglik
MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana 
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor

wiseacre_daisy <3
Onay Paylasim için çok tesekkürler ögrenmis olduk sayende AlkisAlkis emegine saglik

AlkisAlkis

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi