yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jinpyeong-wang / 진평왕 (Silla)
Jinpyeong-wang / 진평왕 (Silla)

Hükümdar Jinpyeong Silla krallarindan 27. kraldir. 579-632 yillari arasinda 53 yil boyunca tahtta kalmistir. Kral Jinji’nin tahta çikarak basari elde eden ogluydu. Kral Jinpyeong’un ise hiç oglu olmadi. Ondan sonra tahta basarili olan küçük kizi Kraliçe Seondeok geçti. Kraliçe Seondeok ise 632-647 yillari arasinda 15 yil hükümdarlik yapmistir.
Kral Jinpyeong’un iki kizi vardi. Daha sonra tahta geçecek olan Kim Chun Chu’nun annesi Chonmyoung’du. Efsaneye ve Samguk Yusa’ya göre de Seonhwa 3. kizi olarak biliniyordu.

Onun hükümdarligi sirasinda Goguryeo ve Baekje arasinda birçok çekisme oldu. Kral Jinpyeong ise Çin ile aralarindaki iliskileri iyi tutmak için Tang’a casuslar göndererek Gouryeo ve Baekje'ye baski yaptirdi. Düsündügü gibi de diger Kore imparatirluklari olan Goguryeo ve Baekje ile de aralarindaki durum kötülesti. Çin’in destegini de alarak tüm Kore devletlerini birlestirme çabasina girdi.

Çeviri: Melissaa

English

Jinpyeong Wang of Silla (r. 579-632) was king of Silla, one of the Three Kingdoms of Korea.

Jinpyeong succeeded King Jinji (576–579) and since he had no sons, was succeeded by his youngest daughter Queen Seondeok (632–647).
He had additional two daughters, Chonmyoung who was the mother of Kim Chun Chu, who becomes King Muyeol of Silla. His third daughter was Seonhwa, legends (e.g. in Samguk Yusa) has it, debated, married King Mu of Baekje of the neighboring country.

During his reign, many conflicts with Baekje and Goguryeo arose, and Jinpyeong sent emissaries to Tang to improve relations with China and pressurize Goguryeo and Baekje. Due to this fact, Silla's relations with the other Korean nations deteriorated, but gained more of China's support which later contributed to the Unification of Silla.
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
dizide biraz korkakta olsa gerçekte sanirim öyledigil
Bu güzel çeviri için tesekkür ederiz. Smile
Hakkınızı helal edin. ~
paylasim için tesekkürler.
Çeviri ve konu için çok tesekkürler..Alkis
Dizinin gelecegini biliyordum iyice kesinlesti...Biggrin
Konu için tesekkürler ablacim...Opucuk
dizinin gerçek hikayesinin bir kismi paylasim için tesekürler ama aklima birsey takildi 3. kiz kismini anlayamadim tam olarak
Jinpyeong-wang'in hükümdarliginda Kore Yarimadasi'ndaki kralliklardan Goguryeo ve Baekje birbiriyle çekisirken, Silla durumdan vazife çikararak Tang'dan yardim istemis. Bu durum da en çok Tang'a yaramis. Çünkü Tang'in Silla'nin Birlestirilmesi'ne verecegi destek karsiliginda Silla'nin bir seyler vermesi kaçinilmazdi.

Bunun yaninda erkek evladi olmadigindan Kore'nin ilk kadin hükümdarinin babasi olmasi, dönemin önemli sayilabilecek gelismelerinden. Smile

Tanitim için tesekkürler Melisa. Alkis
Bu güzel tanitim için tesekkürler Melisa abla.. Alkis
Tesekkürler Melisa abla; Opucuk
İmzamçokBÜYÜKhani

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi