25-04-2016, Saat: 20:56
(Son Düzenleme: 25-04-2016, Saat: 22:30, Düzenleyen: edaozgul33.)
Jinju Bibimbap
![[Resim: 4rNMdQ.jpg]](http://i.hizliresim.com/4rNMdQ.jpg)
Jinju Bibimbap, Gyeongsangnam Eyaleti'ndeki Jinju için benzersiz bir yerel gıdadır. Buğulanmış pilav üstü pişmiş eğrelti otu ve fasulye filizi içeren sebze ile servis edilir. Ardından, kıyılmış sığır ve jang-guk (soya çorbası) bir kapta karıştırılır ve cheongpo (mung fasulyesi jölesi), yukhoe ve kırmızı biber sosu ile süslendikten sonra servis edilir. Yukhoe, Jinju bibimbapın sembolüdür, ancak pişmiş dana versiyonu da sunulmaktadır. Yukhoe-bibimbap, Seoul ve Jinju’da sığır ticaretinde aktif pazarlarda ortaya çıkarken 1920'lere kadar Jinju’daki restoranların menüsünde çoğunlukla bulunabilir.
|| English||
Jinju bibimbap is a unique local food of Jinju in Gyeongsangnam-do. It is served with vegetables including cooked fern brakes and bean sprouts on top of steamed rice. Then, minced beef and jang-guk (clear soybean soup) is mixed in a bowl and served after being garnished with cheongpo (mung bean jelly), yukhoe, and red pepper sauce. Yukhoe is the symbol of Jinju bibimbap, but the cooked beef version is also served. Yukhoe-bibimbap can be commonly found on the menu of restaurants in Jinju, which trace back to the 1920s, when Seoul and Jinju emerged as active markets in the cattle trade.
Kaynak / Source
![[Resim: 4rNMdQ.jpg]](http://i.hizliresim.com/4rNMdQ.jpg)
Jinju Bibimbap, Gyeongsangnam Eyaleti'ndeki Jinju için benzersiz bir yerel gıdadır. Buğulanmış pilav üstü pişmiş eğrelti otu ve fasulye filizi içeren sebze ile servis edilir. Ardından, kıyılmış sığır ve jang-guk (soya çorbası) bir kapta karıştırılır ve cheongpo (mung fasulyesi jölesi), yukhoe ve kırmızı biber sosu ile süslendikten sonra servis edilir. Yukhoe, Jinju bibimbapın sembolüdür, ancak pişmiş dana versiyonu da sunulmaktadır. Yukhoe-bibimbap, Seoul ve Jinju’da sığır ticaretinde aktif pazarlarda ortaya çıkarken 1920'lere kadar Jinju’daki restoranların menüsünde çoğunlukla bulunabilir.
|| English||
Jinju bibimbap is a unique local food of Jinju in Gyeongsangnam-do. It is served with vegetables including cooked fern brakes and bean sprouts on top of steamed rice. Then, minced beef and jang-guk (clear soybean soup) is mixed in a bowl and served after being garnished with cheongpo (mung bean jelly), yukhoe, and red pepper sauce. Yukhoe is the symbol of Jinju bibimbap, but the cooked beef version is also served. Yukhoe-bibimbap can be commonly found on the menu of restaurants in Jinju, which trace back to the 1920s, when Seoul and Jinju emerged as active markets in the cattle trade.
Kaynak / Source