yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeungpyeon
#1
Jeungpyeon

Pirinç Şaraplı Kek
Jeungpyeon, sütlü pirinç şarabı ile pirinç tozunun yoğrulmasıyla yapılan, hünnap ile süslenen, kestane, çam fıstığı ve taş mantarları ve daha sonra bir kek kalıbı içinde buharda pişirilen pirinç keki türüdür. Jeungpyeon şarap ile mayalandığından yaz için iyi bir pirinç kekidir ve kolay bozulmaz. Benzersiz bir şarap aromasına, hafif ekşi tada ve yumuşak bir dokuya sahiptir.

[Resim: tjd77Ef.jpg]

Malzemeler

- 250 g yapışkan olmayan pirinç tozu
3 g (¼ yemek kaşığı) tuz
- 50 g (¼ su bardağı) sütlü pirinç şarabı
- 100 g (½ su bardağı) ılık su (40 ℃)
- 5 g taze maya
- 40 g (¼ su bardağı) şeker
- 2 ㎏ (10 su bardağı) buharlı suda pişirilen pirinç şarabı keki
- garnitür
8 g (2 adet) hünnap
1g taş mantarları
1.7 g (½ çay kaşığı) çam fıstığı
1 g kabak çekirdeği
- sarı renklendirici
7.5 g (½ yemek kaşığı) su
2 g (1 adet) pembe renkli gardenya
7.5 g (½ yemek kaşığı) su
3 g çilek tozu
- 13 g (1 yemek kaşığı) yemeklik yağ

Hazırlanışı

1. Pirinç tozunun üzerine ince gözenekli elek sayesinde iki kez tuz serpin. Sütlü pirinç şarabı, ılık su, yaş maya ve pirinç tozu için şeker ekleyin. İyice ahşap kepçe ile karıştırın. Bir kaba yerleştirin, poly-vinyl film, elektrikli termo-zemin ve kalın battaniye ile kaplayın. 40~45 ℃ içerisinde ki sıcaklıkta koruyun.

[Resim: EGfiYia.jpg]

2. Mayalanması için 2 saat bekleyin. Hamur kabardığı zaman, şiddetle karıştırın ve havayı dışarı çekin. 1 saat daha mayalanması için tekrar bekleyin (470 g).

[Resim: mrTwEMA.jpg]

3. Islak pamuklu bezler ile hünnapı silin, eti çiçek şekline dönüştürmek için daire şeklinde kesin. 1 saat boyunca taş mantarını su içinde bekletin, ovuşturarak yıkayın, pamuklu bezler ile suyla silin, yukarıya yuvarlayın ve 0.1 cm kalınlığı halinde parçalayın.
4. Çam fıstıklarının üst kısmını çıkarın, yemişleri kuru pamuklu bezler ile silin. Denk yapmak için çam fıstığını uzunlamasına ikiye bölün. Kuru pamuklu bezler ile kabak çekirdeklerini silin.
5. Gardenya'yı ikiye bölün, sarı renk için 1 saat suya batırın. Pembe renk için çilek tozunu suda çözün.

Tarifi

1. 2. defa mayalanması tamamlandığında, hamuru 3 parçaya bölün. Beyaz için bir bölümünü bırakın ve hamurun bir bölümünde 1.5 g sarı renkte ki gardenya suyu, diğer bölümünde ise 2 g pembe çilek suyu bulunsun.

[Resim: D2N7S1B.jpg]

2. Hamuru kek kalıbının içine koyun. Hünnap, mantar, çam fıstığı ve kabak çekirdeği (18 adet) ile süsleyin.

[Resim: r0IKw0q.jpg]

3. 9 dakika süreyle ısınınca buharlı tencereye su dökün. Buhar çıkardığı zaman, ısıyı kapatın ve tencereye kek kalıbını koyun. 3. defa mayalanması için orada 10 dakika bekleyin (su sıcaklığı 83 ℃).
4. Hamur tekrar şiştiği zaman, 20 dakika yüksek ateşte bir başka 10 dakika da kısık ateşte buharla çalıştırın.
5. Buharı dışarı verdiği zaman, keki çıkarın ve yemeklik yağ ile kaplayın.

[Resim: FaqBXM4.jpg]

Çeviren: Bigbangthebest

Kaynak
Cevapla
#2
English

Jeungpyeon


Rice Wine Cake
Jeungpyeon is a type of rice cake made by kneading rice powder with milky rice wine, garnishing it with jujubes, chestnuts, pine nuts and stone mushrooms, and then steaming it in a cake mold. Jeungpyeon is a good rice cake for the summer because it is fermented with wine, and does not spoil easily. It has a unique wine aroma, slightly sour taste and soft texture.

[Resim: tjd77Ef.jpg]

Ingredients

- 250 g non-glutinous rice powder
3 g (¼ tbsp) salt
- 50 g (¼ cups) milky rice wine
- 100 g (½ cups) tepid water (40 ℃)
- 5 g fresh yeast
- 40 g (¼ cups) sugar
- 2 ㎏ (10 cups) rice wine cake steaming water
- garnish
8 g (2 ea) jujube
1g stone mushrooms
1.7 g (½ tsp) pine nuts
1 g pumpkin seed
- coloring
yellow
7.5 g (½ tbsp) water
2 g (1 ea) gardenia
pink color
7.5 g (½ tbsp) water
3 g strawberry powder
- 13 g (1 tbsp) edible oil

Preparation

1. Sprinkle salt over the rice powder and sieve through fine mesh two times. Add milky rice wine, tepid water, fresh yeast and sugar to the rice powder. Mix them with wooden scoop thoroughly. Place it in a container, cover with poly-vinyl film, electrical thermo-floor and thick blanket. Maintain the temperature within 40~45 ℃.

[Resim: EGfiYia.jpg]

2. Ferment it for 2 hours. When the dough swells up, stir it strongly and draw the air out. Ferment it again for another 1 hour (470 g).

[Resim: mrTwEMA.jpg]

3. Wipe the jujube with damp cotton cloths, cut the flesh round, make it into flower shape. Soak stone mushrooms in water for 1 hour, wash it by rubbing, wipe water with cotton cloths, roll it up, and shred it into 0.1 cm-thick.
4. Remove tops of the pine nuts, wipe the nuts with dry cotton cloths. Halve it lengthwise to make scale-like pine nuts. Wipe the pumpkin seeds with dry cotton cloths.
5. Halve the gardenia, soak it in water for 1 hour for yellow color. Dissolve the strawberry powder in water for pink color.

Recipe

1. When the 2nd fermentation completed, divide the dough into 3 parts. Leave one part for white, and color one part of the dough with 1.5 g of gardenia water in yellow, the other part with 2 g of strawberry water in pink.

[Resim: D2N7S1B.jpg]

2. Put the dough in the cake mold. Garnish with jujube, mushrooms, pine nut and pumpkin seeds (18 ea).

[Resim: r0IKw0q.jpg]

3. Pour water into the steaming pot, heat it up for 9 min. on high heat. When it is steaming, turn off the heat, put the cake mold in the pot. Let it sit there for 10 min. for third fermentation(water temperature 83 ℃).
4. When the dough swells up again, steam it for 20 min. on high heat, another 10 min. on low heat.
5. When it gives off steam, take out the cakes and coat with edible oil.

[Resim: FaqBXM4.jpg]

Source
Cevapla
#3
Konu için teşekkürler.
[Resim: o96mzo.gif]

SolaR
Cevapla
#4
Sunum için teşekkür ederiz...Onay

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#5
Paylaşım için teşekkürler. ^^
~~ Hayat ya bir gözü pek maceradır ya da hiçbir şeydir ~~
Cevapla
#6
Teşekkürler. ~ Smile
Everything in your life is a reflection of a choice you have made.
If you want a different result, make a different choice.

Cevapla
#7
İştah kabartıcı. Bilmiş Teşekkürler. Onay
Cevapla
#8
Çok şeker görünüyorlar tarif için teşekkürler. Smile
SJ DBSK BB
EXO SNSD 2NE1
BLACK PİNK NCT 127
♔ ♥ ∞ ♬
Cevapla
#9
Biran için Kemalpaşa tatlısına benzetmiş olabilirim Biggrin Yiyemeyecek olmamız kötü..

Paylaşım için teşekkürler Smile
SJ - EunHae - Suzy - KimWooBin - GoHyeSun
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi