22-04-2016, Saat: 21:07
Jeonju Bibimbap
![[Resim: 2008697_1_18.jpg]](http://s31.postimg.org/7fsc9086z/2008697_1_18.jpg)
Jeonju Bibimbap benzersiz namul (Kore garnitürü) renklerinin ürün yelpazesine sahip olarak hazırlanır ve bibimbapı en iyi temsil eden örnek olarak kabul edilir. Kızarmış biftek ve pişmiş yumurta akı ve sarısı ince garnitür şeritleri için yukhoe (sığır eti) ve yumurta sarısı iyi bir alternatif olabilir. Sığır göğüs etinden alınan su, pilav pişirmek için kullanılır ve Jeonju bibimbapın üstü yumurta çiftinin imzası ile süslenir. Jeonju için kızarmış biftek olarak adlandırılan yak-gochujang özel iken aynı zamanda fasulye filizi çorbası ya da sığır turp çorbası ile acı biber salçası karıştırılınca da tadı daha iyidir.
||English||
Jeonju bibimbap is uniquely prepared with an assortment of colors of namul (vegetable side dishes), and is regarded as the most representative example of bibimbap. Fried beef and thin garnish strips of cooked egg whites and yolks can be a good alternative to yukhoe (beef tartare) and egg yolk. The broth from a beef brisket is used to cook the rice, and is garnished with the tartare and egg pair on top, a signature feature of Jeonju bibimbap. It tastes even better with hot pepper paste mixed in with fried beef called yak-gochu-jang, the specialty of Jeonju, as well as bean sprout soup or beef radish soup.
Kaynak / Source
![[Resim: 2008697_1_18.jpg]](http://s31.postimg.org/7fsc9086z/2008697_1_18.jpg)
Jeonju Bibimbap benzersiz namul (Kore garnitürü) renklerinin ürün yelpazesine sahip olarak hazırlanır ve bibimbapı en iyi temsil eden örnek olarak kabul edilir. Kızarmış biftek ve pişmiş yumurta akı ve sarısı ince garnitür şeritleri için yukhoe (sığır eti) ve yumurta sarısı iyi bir alternatif olabilir. Sığır göğüs etinden alınan su, pilav pişirmek için kullanılır ve Jeonju bibimbapın üstü yumurta çiftinin imzası ile süslenir. Jeonju için kızarmış biftek olarak adlandırılan yak-gochujang özel iken aynı zamanda fasulye filizi çorbası ya da sığır turp çorbası ile acı biber salçası karıştırılınca da tadı daha iyidir.
||English||
Jeonju bibimbap is uniquely prepared with an assortment of colors of namul (vegetable side dishes), and is regarded as the most representative example of bibimbap. Fried beef and thin garnish strips of cooked egg whites and yolks can be a good alternative to yukhoe (beef tartare) and egg yolk. The broth from a beef brisket is used to cook the rice, and is garnished with the tartare and egg pair on top, a signature feature of Jeonju bibimbap. It tastes even better with hot pepper paste mixed in with fried beef called yak-gochu-jang, the specialty of Jeonju, as well as bean sprout soup or beef radish soup.
Kaynak / Source