yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jeonbokjuk / 전복죽
#1

Jeonbokjuk / 전복죽

[Resim: Korean_abalone_porridge_Jeonbokjuk_02.jpg]

Jeonbokjuk bir lapa çeşitidir, mercan ve beyaz pirinç ile yapılır. Mercan, Kore mutfağında yüksek kaliteli bir malzeme olarak kabul edilir ve eskiden çoğunlukla Kore kralına bir hediye olarak sunulurdu. Yaygın hasat edilen mercanlar Jeju Adasının özel bir spesiyalidir. Jeondokjuk sadece lezzet bakımından değil, aynı zamanda hasta ve yaşlı insanlar için besin takviyesi olarak da kullanılır. Jeonbokjuk mercanın iç organları olmadan da yapılabilir. Jeonbokjuk'un önceki görüntüsü yeşil bir renge sahipken daha sonra fildişi rengine dönüşür.


Malzemeler

300 gram taze mercan
1-1 buçuk fincan pirinç
2 çorba kaşığı susam yağı
8 fincan su
1 çorba kaşığı su


Hazırlama ve Servis

Mercanlar ilk olarak suda bir fırça kullanılarak temizlenir, küçük bir mutfak bıçağı ile kabukların ortalarındaki etler dışarı alınır. İç organlar etlerden ayrı ayrı kaldırılır (zarar vermeden). Et ince bir şekilde dilimlendikten sonra kaynar su kabında hafifçe kavurulur. Pirinç pişirilmeden önce 4 saat suda ıslatılır. Mercanın eti susam yağı ile birlikte orta ateşte tavada kızartılır, kısa bir süre sonra pirinç eklenir. Bir süre kızartıldıktan sonra kabın içine su dökülür, yüksek sıcalıkta yemek pişirilir. Malzemelerin kabın dibine yapışmasını engellemek için sabit bir şekilde karıştırılır. Yemek kaynadıktan sonra kaynama sıcaklığı düşürülür. Yemek soya sosu ya da tuz ile terbiye edilir.

Çeviri: Dae JaNG GeuM
Kaynak: 1 2
___________________________________________________________


English

Jeonbokjuk / 전복죽

Jeonbokjuk is a variety of juk (죽), or Korean porridge, made with abalone and white rice. Abalone is regarded as a high quality ingredient in Korean cuisine and was often presented as a gift to the king of Korea.The dish is a local specialty of Jeju Island where abalones are commonly harvested. Jeonbokjuk is known as not only a delicacy but also as a nutritional supplement and digestive aid, especially for ill patients or elderly people.Jeonbokjuk can be made with or without the abalone's internal organs. The former type of jeonbokjuk has a green tinge while the latter is more ivory in color.

Ingredients

300 grams of fresh abalone
1 1/2 cup of rice
2 tablespoons of sesame oil
8 cups of water
1 tablespoon of salt


Preparation and Serving

Abalones are first prepared by cleaning with a brush in water, and the flesh is taken out from the flat and middle of the shells with a small kitchen knife. The internal organs are removed separately from the flesh (taking care not to damage them). The flesh is slightly parboiled in a pot of boiling water and then thinly sliced. Rice is soaked in a bowl of water 3 to 4 hours before cooking. The abalone flesh is stir-fried on a pot over a mid-flame with sesame oil, with the soaked rice added shortly after. After stir-frying for a while, water is poured into the pot and the dish is cooked at a higher temperature. Constant stirring prevents the ingredients from sticking to the bottom of the pot. After the dish has come to a boil, the heat is lowered and let to simmer. The dish is seasoned with salt or ganjang (Korean soy sauce).

Source: 1 2
www
Cevapla
#2
Tanıtım için teşekkürler. ^^
www
Cevapla
#3
Tanıtım için teşekkürler. Dizilerde ve filmlerde gördüğüm kadarıyla Kore'de sevilen bir yemek. Denemeyi çok isterdim ama mercanı nereden bulabilirz ki? Durtuk Şimdilik sadece resimlerine bakmakla yetineceğiz artık. Biggrin
Emeğin için teşekkürler. Onay
[Resim: tumblr_lmwz6wSie11qao9wxo1_250.gif]

대한민국
And we, as Cassiopeia,
will protect our five stars; to guide them when they’re lost
Cevapla
#4
Teşekkürler. Biggrin
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi