09-06-2013, Saat: 18:20
(Son Düzenleme: 30-07-2020, Saat: 11:51, Düzenleyen: kıday baksı.)
Jee Po / 쥐포
Jeepo, her yaştan Koreli tarafından sevilen popüler bir aperatiftir. Paketlenen ve neredeyse Kore'deki tüm süpermarketlerde hazır olarak satılan kılçıksız ve kurutulmuş balık etinden yapılmaktadır. Hazırlamak için paketten çıkarttığınız an bir ocak ya da elektrikli fırın üzerinde bir tava kullanarak pişirilebilir ve bir dakika içinde yemeğe hazır hale gelebilir.
Her iki tarafı da eşit olarak pişirilmiştir; ancak kenarları genellikle ateşte kavrularak çıtır hale getirilmiştir; bu herkes tarafından tercih edilmektedir. Piştikten sonra genellikle makas ile parçalara bölünür ve Gochujang sosuna batırılarak ya da sade olarak yenir.
Çeviri: esra_kjm
English
Jeepo is a very popular snack that is enjoyed by Korean of all ages. It's made up of boneless, dried fish meat that are packaged and readily available for purchase in almost all Korean supermarkets. To prepare them, they can be cooked right out of the package over a gas stovetop or using a frying pan on electric stoves and ready to eat under a minute.
Both sides are evenly cooked but crispy edges are usually an outcome from scorching them in open flames but favored by everyone. Once cooked, they are usually cut into pieces with a scissor and eaten plain or dipped in mayo and/or gochujang as its dipping sauce.
Kaynak / Source
![[Resim: jeepo.jpg]](https://i.ibb.co/stfDbj2/jeepo.jpg)
Jeepo, her yaştan Koreli tarafından sevilen popüler bir aperatiftir. Paketlenen ve neredeyse Kore'deki tüm süpermarketlerde hazır olarak satılan kılçıksız ve kurutulmuş balık etinden yapılmaktadır. Hazırlamak için paketten çıkarttığınız an bir ocak ya da elektrikli fırın üzerinde bir tava kullanarak pişirilebilir ve bir dakika içinde yemeğe hazır hale gelebilir.
Her iki tarafı da eşit olarak pişirilmiştir; ancak kenarları genellikle ateşte kavrularak çıtır hale getirilmiştir; bu herkes tarafından tercih edilmektedir. Piştikten sonra genellikle makas ile parçalara bölünür ve Gochujang sosuna batırılarak ya da sade olarak yenir.
Çeviri: esra_kjm
English
Jeepo is a very popular snack that is enjoyed by Korean of all ages. It's made up of boneless, dried fish meat that are packaged and readily available for purchase in almost all Korean supermarkets. To prepare them, they can be cooked right out of the package over a gas stovetop or using a frying pan on electric stoves and ready to eat under a minute.
Both sides are evenly cooked but crispy edges are usually an outcome from scorching them in open flames but favored by everyone. Once cooked, they are usually cut into pieces with a scissor and eaten plain or dipped in mayo and/or gochujang as its dipping sauce.
Kaynak / Source
![[Resim: jeepo.jpg]](https://i.ibb.co/stfDbj2/jeepo.jpg)