15-09-2013, Saat: 22:17
Jatbaksan
![[Resim: 1TezCO3.jpg]](http://i.imgur.com/1TezCO3.jpg)
Jatbaksan kızarmış çam fıstığı, buğday gluteni ve bal karışımıdır. Çam fıstığı eski zamanlarda özel bir malzemedir. Ginseng gibi, bir çok şekilde kullanılmaktadır. Örneğin; çerez, tteok ve makarnalar için garnitür olarak. Oriental tıbbına göre, çam fıstığı fiziksel gücü yükseltir.
Malzemeler
- 120 g (1 bardak) çam fıstığı
- şurup
28.5 g (1½ yemek kaşığı) yapışkan nişasta şurubu
12 g (1 yemek kaşığı) c
5 g (1 çay kaşığı) su
- 2 g (½ çay kaşığı) edible oil
Hazırlanışı
1. Çam fıstıklarının kabuklarını çıkarın ve kuru pamuklu bezler ile fıstıkları silin.
Tarifi
1. Tavaya yapışkan nişasta şurubu, şeker ve su koyun, şurup yapmak için orta ateşte 1 dakika kadar ısıtın.
![[Resim: hNxnq9X.jpg]](http://i.imgur.com/hNxnq9X.jpg)
2. Şuruba çam fıstığını ekleyin, 1 sakika boyunca aşağı doğru karıştırarak kaynatın.
![[Resim: M6VEbsu.jpg]](http://i.imgur.com/M6VEbsu.jpg)
3. Yemeklik yağ ile vynil sac yüzeyini kaplayın. Vynil üzerine haşlanmış şurubu yayın, düğmesine basın ve 0.5 cm kalınlığında rulo ile aşağı doğru döndürün.
![[Resim: 2yRi9rg.jpg]](http://i.imgur.com/2yRi9rg.jpg)
4. 2 cm çapında ve 3 cm uzunluğunda kesin.
![[Resim: d68hP14.jpg]](http://i.imgur.com/d68hP14.jpg)
Kaynak
![[Resim: 1TezCO3.jpg]](http://i.imgur.com/1TezCO3.jpg)
Jatbaksan kızarmış çam fıstığı, buğday gluteni ve bal karışımıdır. Çam fıstığı eski zamanlarda özel bir malzemedir. Ginseng gibi, bir çok şekilde kullanılmaktadır. Örneğin; çerez, tteok ve makarnalar için garnitür olarak. Oriental tıbbına göre, çam fıstığı fiziksel gücü yükseltir.
Malzemeler
- 120 g (1 bardak) çam fıstığı
- şurup
28.5 g (1½ yemek kaşığı) yapışkan nişasta şurubu
12 g (1 yemek kaşığı) c
5 g (1 çay kaşığı) su
- 2 g (½ çay kaşığı) edible oil
Hazırlanışı
1. Çam fıstıklarının kabuklarını çıkarın ve kuru pamuklu bezler ile fıstıkları silin.
Tarifi
1. Tavaya yapışkan nişasta şurubu, şeker ve su koyun, şurup yapmak için orta ateşte 1 dakika kadar ısıtın.
![[Resim: hNxnq9X.jpg]](http://i.imgur.com/hNxnq9X.jpg)
2. Şuruba çam fıstığını ekleyin, 1 sakika boyunca aşağı doğru karıştırarak kaynatın.
![[Resim: M6VEbsu.jpg]](http://i.imgur.com/M6VEbsu.jpg)
3. Yemeklik yağ ile vynil sac yüzeyini kaplayın. Vynil üzerine haşlanmış şurubu yayın, düğmesine basın ve 0.5 cm kalınlığında rulo ile aşağı doğru döndürün.
![[Resim: 2yRi9rg.jpg]](http://i.imgur.com/2yRi9rg.jpg)
4. 2 cm çapında ve 3 cm uzunluğunda kesin.
![[Resim: d68hP14.jpg]](http://i.imgur.com/d68hP14.jpg)
Kaynak