Japgwapyon
![[Resim: 7M4YkL.jpg]](http://i.hizliresim.com/7M4YkL.jpg)
Bu şekerli pirinç keki tatlısı (jap gwa pyon), yapışkan pirinç unu ve fındık ile yapılır.
Koreliler geleneksel olarak Batı tarzı şekerli tatlıları yemezler ancak, onlar pirinç kekinin şekerli ve aperatif olarak birçok farklı türüne sahiptir. Birçok Koreli insan tatlı yerine taze meyve yer ve kuruyemişin her çeşidi Kore'de çok popülerdir. Kestane, hurma, çam fıstığı ve Amerikan Hurması atıştırmalık ve yemek için, Kore'de en popüler meyve ve kuruyemişlerin arasında yer almaktadır.
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Toplam Süre: 30 dakika
Porsiyon: 6 porsiyon
Malzemeler:
2 bardak yapışkan pirinç unu*
2 tane kurutulmuş Amerikan hurması
10 tane haşlanmış ve soyulmuş kestane
4 tane hurma
4 yemek kaşığı doğranmış çam fıstığı
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
*Birçok Asya bakkalında yapışkan pirinç unu bulabilirsiniz.
Hazırlanışı:
1. Kestaneleri kesin.
2. Hurmaların ve kurutulmuş Amerikan hurmasının çekirdeğini kesin veya kazıyarak temizleyin.
3. Hurmaları ve Amerikan hurmalarını ince ince doğrayın.
4. Çekirdeklerini bir tokmak ile ezin.
5. Doğranmış hurama, kestane ve çam fıstığıyla çekirdekleri karıştırın.
6. Bir karıştırma kabındaki pirinç ununa tuz ve bir bardak su ekleyin.
7. Çok kuru görünüyorsa birkaç yemek kaşığı su ekleyin.
8. Yavaş yavaş yoğurun. (1 inçlik.)
9. Orta boyutlu bir kapta sudan geçirin ve kaynatın.
10. Pirinç keklerini bala batırın ardından meyve ve kuruyemiş karışımında yuvarlayın.
Çeviri: Yüsra JaeJoong
English
These sweet dessert rice cakes (jap gwa pyon) are made of glutinous rice flour and nuts.
Koreans traditionally don't eat many Western-style sweet desserts, but they are many different types of dessert and snack rice cakes. Many Korean people eat fresh fruit for dessert and all different types of nuts are popular in Korea. The chestnuts, dates, pine nuts, and persimmons are among the most popular fruits and nuts in Korea for snacking and cooking.
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Yield: 6 servings
Ingredients:
2 cups glutinous rice flour*
2 dried persimmons
10 chestnuts, boiled and peeled
4 dates
4 Tbsp pine nuts, diced
3 Tbsp honey
1 tsp salt
*You can find glutinous rice flour at most Asian grocery stores.
Preparation:
1. Dice the chestnuts.
2. Cut or scrape the seeds from the dried persimmons and dates.
3. Finely chop the persimmons and dates.
4. Pound the seeds with a pestle (in a mortar).
5. Mix the seeds with the chopped persimmons, dates, chestnuts and pine nuts.
6. In a mixing bowl, add the salt and about 3/4 of a cup of water to the rice flour.
7. Add a few more tablespoons of water if it seems too dry.
8. Knead dough into 1 inch rounds.
9. In a medium pot, boil the rounds and then rinse in cold water. When they float, the rice cakes are done.
10. Dip the rice cakes in honey and roll them in the mixture of fruit and nuts.
Kaynak / Source
![[Resim: 7M4YkL.jpg]](http://i.hizliresim.com/7M4YkL.jpg)
Bu şekerli pirinç keki tatlısı (jap gwa pyon), yapışkan pirinç unu ve fındık ile yapılır.
Koreliler geleneksel olarak Batı tarzı şekerli tatlıları yemezler ancak, onlar pirinç kekinin şekerli ve aperatif olarak birçok farklı türüne sahiptir. Birçok Koreli insan tatlı yerine taze meyve yer ve kuruyemişin her çeşidi Kore'de çok popülerdir. Kestane, hurma, çam fıstığı ve Amerikan Hurması atıştırmalık ve yemek için, Kore'de en popüler meyve ve kuruyemişlerin arasında yer almaktadır.
Hazırlama Süresi: 10 dakika
Pişirme Süresi: 20 dakika
Toplam Süre: 30 dakika
Porsiyon: 6 porsiyon
Malzemeler:
2 bardak yapışkan pirinç unu*
2 tane kurutulmuş Amerikan hurması
10 tane haşlanmış ve soyulmuş kestane
4 tane hurma
4 yemek kaşığı doğranmış çam fıstığı
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı tuz
*Birçok Asya bakkalında yapışkan pirinç unu bulabilirsiniz.
Hazırlanışı:
1. Kestaneleri kesin.
2. Hurmaların ve kurutulmuş Amerikan hurmasının çekirdeğini kesin veya kazıyarak temizleyin.
3. Hurmaları ve Amerikan hurmalarını ince ince doğrayın.
4. Çekirdeklerini bir tokmak ile ezin.
5. Doğranmış hurama, kestane ve çam fıstığıyla çekirdekleri karıştırın.
6. Bir karıştırma kabındaki pirinç ununa tuz ve bir bardak su ekleyin.
7. Çok kuru görünüyorsa birkaç yemek kaşığı su ekleyin.
8. Yavaş yavaş yoğurun. (1 inçlik.)
9. Orta boyutlu bir kapta sudan geçirin ve kaynatın.
10. Pirinç keklerini bala batırın ardından meyve ve kuruyemiş karışımında yuvarlayın.
Çeviri: Yüsra JaeJoong
English
These sweet dessert rice cakes (jap gwa pyon) are made of glutinous rice flour and nuts.
Koreans traditionally don't eat many Western-style sweet desserts, but they are many different types of dessert and snack rice cakes. Many Korean people eat fresh fruit for dessert and all different types of nuts are popular in Korea. The chestnuts, dates, pine nuts, and persimmons are among the most popular fruits and nuts in Korea for snacking and cooking.
Prep Time: 10 minutes
Cook Time: 20 minutes
Total Time: 30 minutes
Yield: 6 servings
Ingredients:
2 cups glutinous rice flour*
2 dried persimmons
10 chestnuts, boiled and peeled
4 dates
4 Tbsp pine nuts, diced
3 Tbsp honey
1 tsp salt
*You can find glutinous rice flour at most Asian grocery stores.
Preparation:
1. Dice the chestnuts.
2. Cut or scrape the seeds from the dried persimmons and dates.
3. Finely chop the persimmons and dates.
4. Pound the seeds with a pestle (in a mortar).
5. Mix the seeds with the chopped persimmons, dates, chestnuts and pine nuts.
6. In a mixing bowl, add the salt and about 3/4 of a cup of water to the rice flour.
7. Add a few more tablespoons of water if it seems too dry.
8. Knead dough into 1 inch rounds.
9. In a medium pot, boil the rounds and then rinse in cold water. When they float, the rice cakes are done.
10. Dip the rice cakes in honey and roll them in the mixture of fruit and nuts.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)