11-06-2016, Saat: 17:38
Japchae / 잡채
Sweet Potato Starch Noodles Stir Fried with Vegetables
Kızartılmış Sebzeler ile Tatlı Patates Nişastalı Noodle
![[Resim: 1dNQBp.jpg]](http://i.hizliresim.com/1dNQBp.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 4 ons, ¼ inç genişliğinde ve 2½ inç uzunluğunda şeritler halinde kesilmiş fileminyon sığır eti
- 2-3 saat ılık suda ıslatılmış ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 büyük şitaki mantarı
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı arık 2 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 adet büyük yumurta
- 4 ons ,yıkanmış ve süzülmüş, ıspanak
- 4 ons dangmyeon (tatlı patates nişastalı noodle/erişte)
- 2 inçlik uzun ve çapraz şekillerde kesilmiş 2-3 adet yeşil soğan
- 1 adet (1 kase), ince dilimlenmiş, orta boy soğan
- 4-5 adet ,ince dilimlenmiş, beyaz mantar
- 1 adet (kasenin ¾'ü kadar) ,kibrit çöpü kalınlığında kesilmiş, orta boy havuç
- İnce şeritler halinde kesilmiş yarım kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Öğütülmüş karabiber
- Tuz
- Bitkisel yağ
Yapılışı
Et ve mantarın marine edilmesi
1) Sığır eti ve şitaki mantarları; 1 diş kıyılmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı şeker, tatlı kaşığının ¼'i kadar karabiber, 2 çay kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı susam yağı ile el veya tahta bir kaşık ile bir kap içerisinde karıştırılır. Üzeri kapatılır ve buzdolaba alınır.
Yumurta garnitürünün yapılışı (jidan)
1) Yumurta kırılır ve sarısı beyazından ayrılır. Sarısından beyaz lifli kısmı alınır. Bir tutam tuzla birlikte çatalla çırpılır.
2) Isınmış, yapışmaz bir tavaya 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ eklenir. Yağ, etrafında döndürülür ve sonrasında mutfak havlusuyla fazla yağ silinir, böylelikle ince bir katman oluşur.
3) Mümkünse jidan sarı tutulur, ısı kapatılır ve sarı yumurta karışımı tavanın içerisine dökülür. Tava döndürülür, böylelikle karışım ince olarak yayılacaktır. Kalan ısı kullanılarak 1 dakikada pişirilir. Ters çevrilir ve 1 dakika daha bekletilir.
4) Soğumaya bırakılır ve ince şeritler halinde dilimlenir.
Noodle ve sebzelerin hazırlanması
1) Geniş bir tencereye su konur ve kaynama noktasına getirilir. Ispanak ilave edilir ve 30 saniye ila 1 dakika haşlanır, sonrasında kaşık veya süzgeç ile çıkarılır. Su, noodle/erişteyi pişirmek için kaynatmaya edilir.
2) Pişmeye devam etmesini önlemek için ıspanak soğuk suda durulanır. Fazla suyunu akıtmak için el ile sıkılır. Kesilir ve bir kap içerisine alınır. 1 tatlı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı susam yağı ile karıştırılır. Geniş bir karıştırma kabı içerisine konur.
3) Noodle kaynayan su içerisine alınır, kapağı kapatılır ve 1 dakika kadar pişirilir. Tahta bir kaşık ile karıştırılır, böylece birbirlerine yapışmazlar. Kapağı kapatılır ve noodle yumuşayıncaya dek 7 dakika daha pişirmeye devam edilir.
4) Süzülür ve mutfak makası ile kesilir. Noodle geniş bir kap içerisindeki ıspanağın yanına alınır. 2 tatlı kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir. El veya tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır. Bu işem noodle/erişteye tat katacak ve birbirine yapışmasını önleyecektir.
5) Bir tava orta ateşte ısıtılır. Soğan, yeşil soğan, bir tutam tuz ve 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ eklenir. Soğanlar yarı saydam görününceye dek 2 dakika kadar kızartılır. Noodle kasesine alınır.
6) Tava tekrar ısıtılır ve 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ ilave edilir. Beyaz mantarlar ve bir tutam tuz eklenir. Yumuşayıp sulanıncaya dek 2 dakika kadar kızartılır. Noodle kasesine alınır.
7) Tava ısıtılır ve 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ ilave edilir. Havuç eklenir ve 20 saniye kadar kızartılır. Kırmızı biber dilimleri eklenir ve 20 saniye kadar daha kızartılır. Noodle kasesine alınır.
8) Tava ısıtılır ve 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ ilave edilir. Sığır eti ve mantar karışımı eklenir ve sığır eti pembeleşip mantarlar yumuşayıncaya dek birkaç dakika kadar kızartılır. Noodle kasesine alınır.
Karıştırma ve Servis
1) 1 diş kıyılmış sarımsak, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı şeker, yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber ve 2 tatlı kaşığı susam yağı, tüm malzemelerin bulunduğu karıştırma kabı içerisine eklenir. Tümü birlikte elle iyice karıştırılır.
2) Yumurta garnitürü ve 1 yemek kaşığı susam eklenir. Karıştırılır ve geniş bir tabağa alınır ve servis edilir.
|| English ||
Ingredients (serves 4)
- 4 ounces beef, filet mignon, cut into ¼ inch wide and 2½ inch long strips
- 2 large dried shiitake mushrooms, soaked in warm water for 2 to 3 hours, cut into thin strips
- 2 garlic cloves, minced
- 1 tablespoons plus 2 teaspoons sugar
- 2 tablespoons plus 1 teaspoon soy sauce
- 2 tablespoons sesame oil
- 1 tablespoon toasted sesame seeds
- 1 large egg
- 4 ounces spinach, washed and drained
- 4 ounces of dangmyeon (sweet potato starch noodles)
- 2 to 3 green onions, cut crosswise into 2 inch long pieces
- 1 medium onion (1 cup), sliced thinly
- 4 to 5 white mushrooms, sliced thinly
- 1 medium carrot (¾ cup), cut into matchsticks
- ½ red bell pepper, cut into thin strips (optional)
- ground black pepper
- salt
- vegetable oil
Directions
Marinate the beef and mushrooms
1) Put the beef and shiitake mushrooms into a bowl and mix with 1 clove of minced garlic, 1 teaspoon sugar, ¼ teaspoon ground black pepper, 2 teaspoons soy sauce, and 1 teaspoon of sesame oil with a wooden spoon or by hand. Cover and keep it in the fridge.
Make the egg garnish (jidan)
1) Crack the egg and separate the egg yolk from the egg white. Remove the white stringy stuff from the yolk. Beat in a pinch of salt with a fork.
2) Add 1 teaspoon of vegetable oil to a heated nonstick pan. Swirl the oil around so it covers the pan, and then wipe off the excess heated oil with a kitchen towel so only a thin layer remains on the pan.
3) To keep the jidan as yellow as possible, turn off the heat and pour the egg yolk mixture into the pan. Tilt it around so the mixture spreads thinly. Let it cook using the remaining heat in the pan for about 1 minute. Flip it over and let it sit on the pan for 1 more minute.
4) Let it cool and slice it into thin strips.
Prepare the noodles and vegetables
1) Bring a large pot of water to a boil. Add the spinach and blanch for 30 seconds to 1 minute, then take it out with a slotted spoon or strainer. Let the water keep boiling to cook the noodles.
2) Rinse the spinach in cold water to stop it from cooking. Squeeze it with your hands to remove any excess water. Cut it a few times and put it into a bowl. Mix with 1 teaspoon soy sauce and 1 teaspoon sesame oil. Put it into a large mixing bowl.
3) Put the noodles into the boiling water, cover and cook for 1 minute. Stir them with a wooden spoon so they don’t stick together. Cover and keep cooking for another 7 minutes until the noodles are soft and chewy.
4) Strain and cut them a few times with kitchen scissors. Put the noodles into the large bowl next to the spinach. Add 2 teaspoons sesame oil, 1 teaspoon soy sauce, and 1 teaspoon sugar. Mix well by hand or a wooden spoon. This process will season the noodles and also keep the noodles from sticking to each other.
5) Heat up a skillet over medium high heat. Add 2 teaspoons vegetable oil with the onion, the green onion, and a pinch of salt. Stir-fry about 2 minutes until the onion looks a little translucent. Transfer to the noodle bowl.
6) Heat up the skillet again and add 2 teaspoons vegetable oil. Add the white mushrooms and a pinch of salt. Stir-fry for 2 minutes until softened and a little juicy. Transfer to the noodle bowl.
7) Heat up the skillet and add 1 teaspoon vegetable oil. Add the carrot and stir-fry for 20 seconds. Add the red bell pepper strips and stir-fry another 20 seconds. Transfer to the noodle bowl.
8) Heat up the skillet and add 2 teaspoons vegetable oil. Add the beef and mushroom mixture and stir fry for a few minutes until the beef is no longer pink and the mushrooms are softened and shiny. Transfer to the noodle bowl.
Mix and serve
1) Add 1 minced garlic clove, 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon sugar, ½ teaspoon ground black pepper, and 2 teaspoons of sesame oil to the mixing bowl full of ingredients. Mix all together by hand.
2) Add the egg garnish and 1 tablespoon sesame seeds. Mix it and transfer it to a large plate and serve.
Kaynak / Source
Sweet Potato Starch Noodles Stir Fried with Vegetables
Kızartılmış Sebzeler ile Tatlı Patates Nişastalı Noodle
![[Resim: 1dNQBp.jpg]](http://i.hizliresim.com/1dNQBp.jpg)
Malzemeler (4 Kişilik)
- 4 ons, ¼ inç genişliğinde ve 2½ inç uzunluğunda şeritler halinde kesilmiş fileminyon sığır eti
- 2-3 saat ılık suda ıslatılmış ve ince şeritler halinde kesilmiş 2 büyük şitaki mantarı
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1 yemek kaşığı arık 2 çay kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı artı 1 çay kaşığı soya sosu
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 adet büyük yumurta
- 4 ons ,yıkanmış ve süzülmüş, ıspanak
- 4 ons dangmyeon (tatlı patates nişastalı noodle/erişte)
- 2 inçlik uzun ve çapraz şekillerde kesilmiş 2-3 adet yeşil soğan
- 1 adet (1 kase), ince dilimlenmiş, orta boy soğan
- 4-5 adet ,ince dilimlenmiş, beyaz mantar
- 1 adet (kasenin ¾'ü kadar) ,kibrit çöpü kalınlığında kesilmiş, orta boy havuç
- İnce şeritler halinde kesilmiş yarım kırmızı biber (isteğe bağlı)
- Öğütülmüş karabiber
- Tuz
- Bitkisel yağ
Yapılışı
Et ve mantarın marine edilmesi
1) Sığır eti ve şitaki mantarları; 1 diş kıyılmış sarımsak, 1 tatlı kaşığı şeker, tatlı kaşığının ¼'i kadar karabiber, 2 çay kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı susam yağı ile el veya tahta bir kaşık ile bir kap içerisinde karıştırılır. Üzeri kapatılır ve buzdolaba alınır.
Yumurta garnitürünün yapılışı (jidan)
1) Yumurta kırılır ve sarısı beyazından ayrılır. Sarısından beyaz lifli kısmı alınır. Bir tutam tuzla birlikte çatalla çırpılır.
2) Isınmış, yapışmaz bir tavaya 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ eklenir. Yağ, etrafında döndürülür ve sonrasında mutfak havlusuyla fazla yağ silinir, böylelikle ince bir katman oluşur.
3) Mümkünse jidan sarı tutulur, ısı kapatılır ve sarı yumurta karışımı tavanın içerisine dökülür. Tava döndürülür, böylelikle karışım ince olarak yayılacaktır. Kalan ısı kullanılarak 1 dakikada pişirilir. Ters çevrilir ve 1 dakika daha bekletilir.
4) Soğumaya bırakılır ve ince şeritler halinde dilimlenir.
Noodle ve sebzelerin hazırlanması
1) Geniş bir tencereye su konur ve kaynama noktasına getirilir. Ispanak ilave edilir ve 30 saniye ila 1 dakika haşlanır, sonrasında kaşık veya süzgeç ile çıkarılır. Su, noodle/erişteyi pişirmek için kaynatmaya edilir.
2) Pişmeye devam etmesini önlemek için ıspanak soğuk suda durulanır. Fazla suyunu akıtmak için el ile sıkılır. Kesilir ve bir kap içerisine alınır. 1 tatlı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı susam yağı ile karıştırılır. Geniş bir karıştırma kabı içerisine konur.
3) Noodle kaynayan su içerisine alınır, kapağı kapatılır ve 1 dakika kadar pişirilir. Tahta bir kaşık ile karıştırılır, böylece birbirlerine yapışmazlar. Kapağı kapatılır ve noodle yumuşayıncaya dek 7 dakika daha pişirmeye devam edilir.
4) Süzülür ve mutfak makası ile kesilir. Noodle geniş bir kap içerisindeki ıspanağın yanına alınır. 2 tatlı kaşığı susam yağı, 1 tatlı kaşığı soya sosu ve 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilir. El veya tahta bir kaşıkla iyice karıştırılır. Bu işem noodle/erişteye tat katacak ve birbirine yapışmasını önleyecektir.
5) Bir tava orta ateşte ısıtılır. Soğan, yeşil soğan, bir tutam tuz ve 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ eklenir. Soğanlar yarı saydam görününceye dek 2 dakika kadar kızartılır. Noodle kasesine alınır.
6) Tava tekrar ısıtılır ve 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ ilave edilir. Beyaz mantarlar ve bir tutam tuz eklenir. Yumuşayıp sulanıncaya dek 2 dakika kadar kızartılır. Noodle kasesine alınır.
7) Tava ısıtılır ve 1 tatlı kaşığı bitkisel yağ ilave edilir. Havuç eklenir ve 20 saniye kadar kızartılır. Kırmızı biber dilimleri eklenir ve 20 saniye kadar daha kızartılır. Noodle kasesine alınır.
8) Tava ısıtılır ve 2 tatlı kaşığı bitkisel yağ ilave edilir. Sığır eti ve mantar karışımı eklenir ve sığır eti pembeleşip mantarlar yumuşayıncaya dek birkaç dakika kadar kızartılır. Noodle kasesine alınır.
Karıştırma ve Servis
1) 1 diş kıyılmış sarımsak, 1 yemek kaşığı soya sosu, 1 yemek kaşığı şeker, yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karabiber ve 2 tatlı kaşığı susam yağı, tüm malzemelerin bulunduğu karıştırma kabı içerisine eklenir. Tümü birlikte elle iyice karıştırılır.
2) Yumurta garnitürü ve 1 yemek kaşığı susam eklenir. Karıştırılır ve geniş bir tabağa alınır ve servis edilir.
|| English ||
Ingredients (serves 4)
- 4 ounces beef, filet mignon, cut into ¼ inch wide and 2½ inch long strips
- 2 large dried shiitake mushrooms, soaked in warm water for 2 to 3 hours, cut into thin strips
- 2 garlic cloves, minced
- 1 tablespoons plus 2 teaspoons sugar
- 2 tablespoons plus 1 teaspoon soy sauce
- 2 tablespoons sesame oil
- 1 tablespoon toasted sesame seeds
- 1 large egg
- 4 ounces spinach, washed and drained
- 4 ounces of dangmyeon (sweet potato starch noodles)
- 2 to 3 green onions, cut crosswise into 2 inch long pieces
- 1 medium onion (1 cup), sliced thinly
- 4 to 5 white mushrooms, sliced thinly
- 1 medium carrot (¾ cup), cut into matchsticks
- ½ red bell pepper, cut into thin strips (optional)
- ground black pepper
- salt
- vegetable oil
Directions
Marinate the beef and mushrooms
1) Put the beef and shiitake mushrooms into a bowl and mix with 1 clove of minced garlic, 1 teaspoon sugar, ¼ teaspoon ground black pepper, 2 teaspoons soy sauce, and 1 teaspoon of sesame oil with a wooden spoon or by hand. Cover and keep it in the fridge.
Make the egg garnish (jidan)
1) Crack the egg and separate the egg yolk from the egg white. Remove the white stringy stuff from the yolk. Beat in a pinch of salt with a fork.
2) Add 1 teaspoon of vegetable oil to a heated nonstick pan. Swirl the oil around so it covers the pan, and then wipe off the excess heated oil with a kitchen towel so only a thin layer remains on the pan.
3) To keep the jidan as yellow as possible, turn off the heat and pour the egg yolk mixture into the pan. Tilt it around so the mixture spreads thinly. Let it cook using the remaining heat in the pan for about 1 minute. Flip it over and let it sit on the pan for 1 more minute.
4) Let it cool and slice it into thin strips.
Prepare the noodles and vegetables
1) Bring a large pot of water to a boil. Add the spinach and blanch for 30 seconds to 1 minute, then take it out with a slotted spoon or strainer. Let the water keep boiling to cook the noodles.
2) Rinse the spinach in cold water to stop it from cooking. Squeeze it with your hands to remove any excess water. Cut it a few times and put it into a bowl. Mix with 1 teaspoon soy sauce and 1 teaspoon sesame oil. Put it into a large mixing bowl.
3) Put the noodles into the boiling water, cover and cook for 1 minute. Stir them with a wooden spoon so they don’t stick together. Cover and keep cooking for another 7 minutes until the noodles are soft and chewy.
4) Strain and cut them a few times with kitchen scissors. Put the noodles into the large bowl next to the spinach. Add 2 teaspoons sesame oil, 1 teaspoon soy sauce, and 1 teaspoon sugar. Mix well by hand or a wooden spoon. This process will season the noodles and also keep the noodles from sticking to each other.
5) Heat up a skillet over medium high heat. Add 2 teaspoons vegetable oil with the onion, the green onion, and a pinch of salt. Stir-fry about 2 minutes until the onion looks a little translucent. Transfer to the noodle bowl.
6) Heat up the skillet again and add 2 teaspoons vegetable oil. Add the white mushrooms and a pinch of salt. Stir-fry for 2 minutes until softened and a little juicy. Transfer to the noodle bowl.
7) Heat up the skillet and add 1 teaspoon vegetable oil. Add the carrot and stir-fry for 20 seconds. Add the red bell pepper strips and stir-fry another 20 seconds. Transfer to the noodle bowl.
8) Heat up the skillet and add 2 teaspoons vegetable oil. Add the beef and mushroom mixture and stir fry for a few minutes until the beef is no longer pink and the mushrooms are softened and shiny. Transfer to the noodle bowl.
Mix and serve
1) Add 1 minced garlic clove, 1 tablespoon soy sauce, 1 tablespoon sugar, ½ teaspoon ground black pepper, and 2 teaspoons of sesame oil to the mixing bowl full of ingredients. Mix all together by hand.
2) Add the egg garnish and 1 tablespoon sesame seeds. Mix it and transfer it to a large plate and serve.
Kaynak / Source