yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jang-Uh Gui / 장어구이
#1
Jang-Uh Gui

[Resim: s6sq.jpg]


Jang-Ah Gui yemeğin ana malzemesi olarak Kore deniz ürünlerinden tatlı su yılanbalığı kullanılıyor. Bu çanak içinde pişiriliyor. Yemeği yaparken daha lezzetli bir tat elde etmek için balığı kavurmayı seçebilirsiniz. Yemeği hazırlamak için, kemik, yılanbalığı sonra da pirinç şaraba benzeyen bir tatlı ve keskin sos ile marine edilir daha sonra kochukaru (toz biber) çıkarılır, susam yağı, soya sosu, sarımsak, şeker ve zencefil içine katılır. Yemeği yerken, balığın üzerine ek sos veya ekstra tatlı ve aromalar sürmek için fırça kullanılabilir.


-

Bu yemek protein, kalsiyum, A ve E vitamini yönünden çok zengin ve özellikle sıcak yaz günleri sırasında yorgunluktan kaçınmak için bir fırsat. Ayrıca dayanıklılık için iyi olduğuna inanılıyor.[/color]

Bu yüzden tam olarak bu balıkların sindirimi uzun zaman alabilir yüksek protein ve yağ vardır.

Malzemeler

* 1 büyük / orta ölçekli tatlı su yılanbalığı
* 2 yemek kaşığı sıcak biber salçası
* 1 yemek kaşığı soya sosu
* 1 yemek kaşığı kıyılmış yeşil soğan
* 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak
* 1 yemek kaşığı susam tuz
* 1 yemek kaşığı zencefil suyu
* 1 yemek kaşığı pirinç şarabı
* 1 çay kaşığı nişasta şurubu
* 1 tatlı kaşığı susam yağı
* 2 çay kaşığı şeker
* 1 tatlı kaşığı kochukaru
* Şiş (ahşap veya metal)


* * * * * * * * * * * * * * * * * * *


Izgarada Yapılmış

[Resim: da06.jpg]

Sebzelisi

[Resim: 92ck.jpg]

Kavurması

[Resim: vxgk.jpg]
www
Cevapla
#2
English:

Jang-Uh Gui is a great Korean seafood dish using fresh water eel as the main ingredient. This dish can be prepared in various ways in which can be broiled and/or grilled to achieve its distinctive tastes & flavors. Some may choose to do both, first broiling the eel then grilling it to achieve the ultimate perfection in texture and color. To prepare the dish, bones are removed from the eel then marinated with a sweet and tangy sauce which includes rice wine, kochukaru (chili powder), sesame oil, soy sauce garlic, sugar and ginger. When cooking, additional sauce may be consistently brushed onto the fish to add extra flavors & aroma.

-

This meal is rich in protein, calcium, vitamin A and E and enjoyed especially during the hot summers to avoid heat exhaustion. It is also believed to be good for stamina.

Fact: Eel has a high content of protein and fat so it can take a long time to fully digest this fish.

Materials :

• 1 large/medium sized fresh water eel
• 2 tbsp hot pepper paste
• 1 tbsp soy sauce
• 1 tbsp chopped green onion
• 1 tbsp chopped garlic
• 1 tbsp sesame salt
• 1 tbsp ginger juice
• 1 tbsp rice wine
• 1 tsp starch syrup
• 1 tsp sesame oil
• 2 tsp sugar
• 1 tsp kochukaru
• Skewers (wooden or metal)


Çeviri:özgü


www
Cevapla
#3
[Resim: janguhgui2.jpg]

[Resim: janguhgui6.jpg]

[Resim: janguhgui1.jpg]

[Resim: 7m23.png]

[Resim: dxh1.jpg]


When you feel you've lost it all
When you don't know who's your friend or foe
You wonder why you're so alone
Worry ends when faith begins.


Cevapla
#4
Teşekkürler .
Cevapla
#5
Görünümü ilginç tadı ise merak konum Biggrin Çok sağol mavi şeker Smile
Cevapla
#6
Paylaşımınız için teşekkür ederim..
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Cevapla
#7
Yiyene afiyet olsun. Paylaşım için teşekkürler. Onay
İmza eni en fazla 400 olmalı.
Cevapla
#8
Ben teşekkür ederim...
Resimler için teşekkür ederim Filiz abla...Opucuk
www
Cevapla
#9
Bunu asla yiyemem herhalde. Biggrin
Yine de bilmek güzel,
Kamsahamnida. Biggrin

Kimyon öğretmen oldu, öğrenciler peşinde. Tiyatro ise her daim cebinde. (^^,)
www
Cevapla
#10
Ben bunu asla yemem.
Teşekkürler paylaşımın için Özgü'm Opucuk
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi