24-10-2012, Saat: 16:28
(Son Düzenleme: 24-10-2012, Saat: 16:32, Düzenleyen: kıday baksı.)
Jang Jorim / 장 조 림 (Soy Beef Strips / Soyalı Biftek Şeritleri)
![[Resim: 99767292.jpg]](http://imageshack.us/a/img585/2987/99767292.jpg)
İçindekiler
> 1 - 2 kilo dana brisket, göğüs ya da biftek
> 2 adet yeşil biber
> 6 - 7 diş sarımsak
> İkiye bölünmüş ½ soğan
> İkiye bölünmüş 2 adet yeşil soğan (ya da pırasa)
> 4 adet haşlanmış yumurta (isterseniz daha fazla koyabilirsiniz)
> 6 su bardağı su
> 1 su bardağı soya sosu
> 1 yemek kaşığı pirinç şarabı
> 2 çorba kaşığı şeker
> 1 yemek kaşığı gochugaru (kırmızı Kore pul biberi; isteğe bağlı)
< 1 yemek kaşığı mısır şurubu veya bal (isteğe bağlı)
Yemek Tarifi
![[Resim: 38196983.jpg]](http://imageshack.us/a/img87/8644/38196983.jpg)
1. Sığır etini, kanını akıtmak için 30 dakika ile 1 saat kadar soğuk suda bekletin. Zaman içinde renk değiştirebilir; bu yüzden gerekirse suyunu yenileyin.
![[Resim: 51521712.jpg]](http://imageshack.us/a/img33/6076/51521712.jpg)
2. Kuru soğanları dörde, yeşil soğanları üçe ve sarımsakları ikiye kesin. Soya sosu ve su ile büyük bir tencerede bir araya getirin.
![[Resim: 97792249.jpg]](http://imageshack.us/a/img5/45/97792249.jpg)
3. Kaynamış suyu getirin ve sığır eti parçalarını ekleyin. Bir saat süreyle orta ayarda kaynatmaya devam edelim.
![[Resim: 78679285.jpg]](http://imageshack.us/a/img222/5492/78679285.jpg)
4. Bir saat sonra, tencereye pişmiş yeşil soğanı, sarımsağı ve soğanı atın. Mümkünse yüzen ve görünür haldeki yağ parçalarını süzün.
![[Resim: 90309856.jpg]](http://imageshack.us/a/img266/6740/90309856.jpg)
5. Birkaç dakika boyunca soğuk suyun altında eti durulayın. İşlem yapabilmek için yeterince soğuduğu zaman, ısırık ölçeğindeki şeritler halinde eti kesin. Hava geçirmeyen bir kaba yerleştirin.
![[Resim: 27831723.jpg]](http://imageshack.us/a/img839/2613/27831723.jpg)
6. Ayrı bir kapta soya sosunu süzdükten sonra, sığır şeritlerine hafifçe batana kadar soya sosunu ekleyin. Kağıt havlu süzgeciyle süzün, böylece yağ kültelerinden ve tortulardan arındırılmış olacaktır.
![[Resim: 65705416.jpg]](http://imageshack.us/a/img29/4968/65705416.jpg)
7. Pirinç ve banchan ile birlikte sıcak ya da soğuk (soğutma sonrası) bir şekilde tadını çıkartın.
Kaynak
![[Resim: 99767292.jpg]](http://imageshack.us/a/img585/2987/99767292.jpg)
İçindekiler
> 1 - 2 kilo dana brisket, göğüs ya da biftek
> 2 adet yeşil biber
> 6 - 7 diş sarımsak
> İkiye bölünmüş ½ soğan
> İkiye bölünmüş 2 adet yeşil soğan (ya da pırasa)
> 4 adet haşlanmış yumurta (isterseniz daha fazla koyabilirsiniz)
> 6 su bardağı su
> 1 su bardağı soya sosu
> 1 yemek kaşığı pirinç şarabı
> 2 çorba kaşığı şeker
> 1 yemek kaşığı gochugaru (kırmızı Kore pul biberi; isteğe bağlı)
< 1 yemek kaşığı mısır şurubu veya bal (isteğe bağlı)
Yemek Tarifi
![[Resim: 38196983.jpg]](http://imageshack.us/a/img87/8644/38196983.jpg)
1. Sığır etini, kanını akıtmak için 30 dakika ile 1 saat kadar soğuk suda bekletin. Zaman içinde renk değiştirebilir; bu yüzden gerekirse suyunu yenileyin.
![[Resim: 51521712.jpg]](http://imageshack.us/a/img33/6076/51521712.jpg)
2. Kuru soğanları dörde, yeşil soğanları üçe ve sarımsakları ikiye kesin. Soya sosu ve su ile büyük bir tencerede bir araya getirin.
![[Resim: 97792249.jpg]](http://imageshack.us/a/img5/45/97792249.jpg)
3. Kaynamış suyu getirin ve sığır eti parçalarını ekleyin. Bir saat süreyle orta ayarda kaynatmaya devam edelim.
![[Resim: 78679285.jpg]](http://imageshack.us/a/img222/5492/78679285.jpg)
4. Bir saat sonra, tencereye pişmiş yeşil soğanı, sarımsağı ve soğanı atın. Mümkünse yüzen ve görünür haldeki yağ parçalarını süzün.
![[Resim: 90309856.jpg]](http://imageshack.us/a/img266/6740/90309856.jpg)
5. Birkaç dakika boyunca soğuk suyun altında eti durulayın. İşlem yapabilmek için yeterince soğuduğu zaman, ısırık ölçeğindeki şeritler halinde eti kesin. Hava geçirmeyen bir kaba yerleştirin.
![[Resim: 27831723.jpg]](http://imageshack.us/a/img839/2613/27831723.jpg)
6. Ayrı bir kapta soya sosunu süzdükten sonra, sığır şeritlerine hafifçe batana kadar soya sosunu ekleyin. Kağıt havlu süzgeciyle süzün, böylece yağ kültelerinden ve tortulardan arındırılmış olacaktır.
![[Resim: 65705416.jpg]](http://imageshack.us/a/img29/4968/65705416.jpg)
7. Pirinç ve banchan ile birlikte sıcak ya da soğuk (soğutma sonrası) bir şekilde tadını çıkartın.
Kaynak