yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jang Jorim / 장 조 림 (Soy Beef Strips)
#1
Jang Jorim / 장 조 림 (Soy Beef Strips / Soyalı Biftek Şeritleri)

[Resim: 99767292.jpg]

İçindekiler

> 1 - 2 kilo dana brisket, göğüs ya da biftek

> 2 adet yeşil biber

> 6 - 7 diş sarımsak

> İkiye bölünmüş ½ soğan

> İkiye bölünmüş 2 adet yeşil soğan (ya da pırasa)

> 4 adet haşlanmış yumurta (isterseniz daha fazla koyabilirsiniz)

> 6 su bardağı su

> 1 su bardağı soya sosu

> 1 yemek kaşığı pirinç şarabı

> 2 çorba kaşığı şeker

> 1 yemek kaşığı gochugaru (kırmızı Kore pul biberi; isteğe bağlı)

< 1 yemek kaşığı mısır şurubu veya bal (isteğe bağlı)

Yemek Tarifi

[Resim: 38196983.jpg]

1. Sığır etini, kanını akıtmak için 30 dakika ile 1 saat kadar soğuk suda bekletin. Zaman içinde renk değiştirebilir; bu yüzden gerekirse suyunu yenileyin.

[Resim: 51521712.jpg]

2. Kuru soğanları dörde, yeşil soğanları üçe ve sarımsakları ikiye kesin. Soya sosu ve su ile büyük bir tencerede bir araya getirin.

[Resim: 97792249.jpg]

3. Kaynamış suyu getirin ve sığır eti parçalarını ekleyin. Bir saat süreyle orta ayarda kaynatmaya devam edelim.

[Resim: 78679285.jpg]

4. Bir saat sonra, tencereye pişmiş yeşil soğanı, sarımsağı ve soğanı atın. Mümkünse yüzen ve görünür haldeki yağ parçalarını süzün.

[Resim: 90309856.jpg]

5. Birkaç dakika boyunca soğuk suyun altında eti durulayın. İşlem yapabilmek için yeterince soğuduğu zaman, ısırık ölçeğindeki şeritler halinde eti kesin. Hava geçirmeyen bir kaba yerleştirin.

[Resim: 27831723.jpg]

6. Ayrı bir kapta soya sosunu süzdükten sonra, sığır şeritlerine hafifçe batana kadar soya sosunu ekleyin. Kağıt havlu süzgeciyle süzün, böylece yağ kültelerinden ve tortulardan arındırılmış olacaktır.

[Resim: 65705416.jpg]

7. Pirinç ve banchan ile birlikte sıcak ya da soğuk (soğutma sonrası) bir şekilde tadını çıkartın.

Kaynak
Cevapla
#2

**English**

Jang Jorim / 장 조 림 (Soy Beef Strips)

[Resim: 99767292.jpg]

Ingredients

> 1 - 2 lb beef brisket, flank, or hanger steak

> 2 green pepper

> 6, 7 garlic cloves

> 1/2 onion, halved

> 2 green onions (or leeks), halved

> 4 hard boiled eggs (more if you like)

> 6 cups water

> 1 cup soy sauce

> 1 tbsp rice wine

> 2 tbsp sugar

> 1 tbsp gochugaru (Korean red pepper flakes; optional)

> 1 tbsp corn syrup or honey (optional)

Cooking Directions

[Resim: 38196983.jpg]

1. Soak the entire beef meat in cold water for 30 minutes to 1 hour to drain residual blood. It should change color over time; refresh water if needed.

[Resim: 51521712.jpg]

2. Cut onions into quarter pieces, green onions into thirds and garlic into halves. Bring together in a large pot with the soy sauce and water.

[Resim: 97792249.jpg]

3. Bring water to a boil and add beef chunks. Let simmer on medium setting for an hour.

[Resim: 78679285.jpg]

4. After one hour, discard cooked green onions, garlic, and onions from the pot. Strain any floating or visible oil pockets or residue if possible.

[Resim: 90309856.jpg]

5. Rinse meat under cold water for few minutes. When cool enough to handle, cut or tear beef into bite-sized chunks or strips.
Place in an air-tight tupperware or container of choice.

[Resim: 27831723.jpg]

6. After straining the soy sauce several times in a separate bowl, add the final soy sauce to the beef strips until slightly submerged. Straining with a chinoise or paper towel-lined strainer will remove most of the oily scum and residue.

[Resim: 65705416.jpg]

7. Enjoy warm or cold (after refrigeration) with rice and banchan side dishes.

Source
Cevapla
#3
esra_kjm, teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#4
Dizilerde sürekli görüyordum, öğrenmiş oldum. Biggrin
Tanıtım için teşekkürler canım, çok güzel görünüyor. Abaza
Cevapla
#5
Bayram üstü güzel bir tarif. Biggrin
Güzel bir tanıtım olmuş abla, emeğine sağlık. Opucuk
[Resim: zpULqK.gif]

Ayenzel
Tumblr
Cevapla
#6
(24-10-2012, Saat: 16:46)Kore_Güzeli yazdı: Bayram üstü güzel bir tarif. Biggrin
Güzel bir tanıtım olmuş abla, emeğine sağlık. Opucuk

Katılıyorum canım hazır eti bulmuşken yapalım Biggrin
Teşekkürler canım. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi