yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jajangmyeon (자장면)
#1
Jajangmyeon (자장면)

[Resim: hxx1.jpg]

Tanıtım

Jajangmyeon (자장면; 짜장면; jjajangmyeon), chunjang (tuzlu bir soya fasulyesi macunu), kuşbaşı domuz eti ve sebzelerle ve bazen de deniz ürünleriyle yapılan yapılan koyu sosla servis edilen bir erişte çeşididir. Jajang (diğer bir deyişle jjajang), sosun adı, literatürde "kızarmış sos" demek olan Çin karakterlerinin (炸醬) Korece telaffuzu. Myeon (diğer bir deyişle myun) "erişte" (noodle) manasına geliyor.

Emitoloji
Yemek Güney Kore'de, ilk geldiğinden beri jajangmyeon (veya chajangmyeon; 짜장면) olarak biliniyor. Şu anda bile Koreli Çin restoranlarının çoğu bu telaffuzu kullanıyor.

Erişte (Noodle)
Jajangmyeon beyaz undan yapılan kalın erişte ile yapılır. Çoğunlukla makinede değil de elde yapılan ve Güney Kore'de jajangmyeon'un vazgeçilmez malzemesi olan eriştelere sutamyeon (수타면; 手打麵) denir.

Sos
Sos koyu bir soya fasulyesi macunu ile yapılır. Kızarmış soya fasulyesi ve karamelden yapılan macuna chunjang (hangul: 춘장) denir. Chunjang doğranmış soğan, çekilmiş et (domuz veya sığır) veya deniz ürünlerinin diğer malzemelerle birlikte tavada kızartılmasıyla yapılır. Sosa koyu bir kıvam vermesi için patates nişastası ve tuzunu azaltmak için et suyu kullanılır. Sos, eriştenin üzerine bazen dilimlenmiş salatalıkla, sıcakken servis edilir.

English

Kaynak / Source
Kaynak 2 / Source 2


GreenTea, autumn_flower
Cevapla
#2
Malzemeler

- 12 - 14 gram taze jajangmyeon / udon eriştesi

- 5 yemek kaşığı Kore siyah fasulyesi ezmesi (chunjang veya jjajang)
- 2 yemek kaşığı yağ (kanola veya bitkisel yağ)
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı istiridyesosu (isteğe göre)

- 4 gram domuz fileto (veya istenirse sığır eti)
- 1 yemek kaşığı pirinç şarabı (veya mirin)
- Yarım çay kaşığı rendelenmiş zencefil (isteğe bağlı)
- Tuz ve biber

- 1 büyük soğan
- 4 gram lahana
- Yarım kabak (yaklaşık 4 gram)
- 1 yemek kaşığı yağ (kanola veya bitkisel yağ)
- Garnitür için salatalık (isteğe bağlı)

- 1 su bardağı tavuk suyu (veya su)
- 1 çorba kaşığı patates veya mısır nişastası *, 1/4 fincan suda çözünmüş
(* daha fazla sos için 2 yemek kaşığı kadar kullanabilirsiniz.)

Hazır erişteyi pişirmek için suyu tencereye ekleyin. Eti pişirmeye başladığınızda ısıyı yükseltin. Sosu bu şekilde yapın, erişteyi pişirmek için kaynar suyu hazırlayın.


Hazırlanışı

[Resim: jajangmyeon2.jpg]
Domuz etini ve sebzeyi yarım ve 3/4 inç küp şeklinde keserek hazırlayın. Sebzeleri hazırlarken bir çorba kaşığı pirinç şarabı ile tuz, zencefil ve karabiberide ilave edip domuz etni marine edin.

[Resim: jajangmyeon2.jpg]
Küçük bir tencereye Yağ, şeker ve isteğe bağlı istiridye sosunu siyah fasulye ezmesi ile birlikte ekleyin. 2 - 3 dakika karıştırarak orta ateşte pişirin. (Pre-fried/roasted siyah fasulye ezmesi kullanıyorsanız, bu işlemi atlayabilirsiniz. Fasulye ezmesi karıştıktan sonra içine sadece şeker ve isteğe bağlı istiridye sosu ekleyin.)

[Resim: jajangmyeon4.jpg]
Bir çorba kaşığı yağı büyük bir tavada yüksek ateşte ısıtın. Domuz etini ekleyin karıştırın ve hemen hemen pişecek kadar kızartın. Sebze ekleyin ve ara sıra karıştırarak yumuşayıncaya kadar pişirin.

[Resim: jajangmyeon5.jpg]
Tüm eti, sebze karışımını ve siyah fasulye ezmesini de ilave edin ve hepsini birlikte karıştırın.

[Resim: jajangmyeon6.jpg]
Suyu ekleyin ve kaynatın. Orta derecede ısı ayarlayın ve 4 ila 5 dakika pişirin.

[Resim: jajangmyeon7.jpg]
Çözünmüş nişastayı ekleyin ve sos koyulaşana kadar kısa bir süre kaynatın. Geekirse tatlandırmak için daha fazlaşeker ekleyin.


English

Cevapla
#3
[Resim: 4495.jpg]

[Resim: 9bgu.jpg]

[Resim: 9kcl.jpg]

[Resim: e62d.jpg]
Cevapla
#4
[Resim: 17lv.jpg]

[Resim: 1jth.jpg]

[Resim: fz6r.jpg]

[Resim: 3rwz.jpg]
Cevapla
#5
[Resim: 0g6y.jpg]

[Resim: rwut.jpg]

[Resim: efbr.jpg]

[Resim: b85h.jpg]
Cevapla
#6
[Resim: a6qr.jpg]

[Resim: 9pq9.jpg]

[Resim: c6lw.jpg]

[Resim: 2v0t.jpg]
Cevapla
#7
[Resim: vfix.jpg]

[Resim: 7ree.jpg]

[Resim: 6yke.jpg]

[Resim: 7snb.jpg]
Cevapla
#8
[Resim: b7pc.jpg]

[Resim: v8ad.jpg]

[Resim: 4zv0.jpg]

[Resim: 12us.jpg]
Cevapla
#9
Teşekkürler konu için. Dertli


www
Cevapla
#10
Domuzlu değil dana etinden yapacağım. Biggrin
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi