27-05-2013, Saat: 10:22
(Son Düzenleme: 17-08-2013, Saat: 22:29, Düzenleyen: sungkyu_vı.)
Jajangmyeon (자장면)
![[Resim: hxx1.jpg]](http://img96.imageshack.us/img96/7743/hxx1.jpg)
Tanıtım
Jajangmyeon (자장면; 짜장면; jjajangmyeon), chunjang (tuzlu bir soya fasulyesi macunu), kuşbaşı domuz eti ve sebzelerle ve bazen de deniz ürünleriyle yapılan yapılan koyu sosla servis edilen bir erişte çeşididir. Jajang (diğer bir deyişle jjajang), sosun adı, literatürde "kızarmış sos" demek olan Çin karakterlerinin (炸醬) Korece telaffuzu. Myeon (diğer bir deyişle myun) "erişte" (noodle) manasına geliyor.
Emitoloji
Yemek Güney Kore'de, ilk geldiğinden beri jajangmyeon (veya chajangmyeon; 짜장면) olarak biliniyor. Şu anda bile Koreli Çin restoranlarının çoğu bu telaffuzu kullanıyor.
Erişte (Noodle)
Jajangmyeon beyaz undan yapılan kalın erişte ile yapılır. Çoğunlukla makinede değil de elde yapılan ve Güney Kore'de jajangmyeon'un vazgeçilmez malzemesi olan eriştelere sutamyeon (수타면; 手打麵) denir.
Sos
Sos koyu bir soya fasulyesi macunu ile yapılır. Kızarmış soya fasulyesi ve karamelden yapılan macuna chunjang (hangul: 춘장) denir. Chunjang doğranmış soğan, çekilmiş et (domuz veya sığır) veya deniz ürünlerinin diğer malzemelerle birlikte tavada kızartılmasıyla yapılır. Sosa koyu bir kıvam vermesi için patates nişastası ve tuzunu azaltmak için et suyu kullanılır. Sos, eriştenin üzerine bazen dilimlenmiş salatalıkla, sıcakken servis edilir.
English
Kaynak / Source
Kaynak 2 / Source 2
GreenTea, autumn_flower
![[Resim: hxx1.jpg]](http://img96.imageshack.us/img96/7743/hxx1.jpg)
Tanıtım
Jajangmyeon (자장면; 짜장면; jjajangmyeon), chunjang (tuzlu bir soya fasulyesi macunu), kuşbaşı domuz eti ve sebzelerle ve bazen de deniz ürünleriyle yapılan yapılan koyu sosla servis edilen bir erişte çeşididir. Jajang (diğer bir deyişle jjajang), sosun adı, literatürde "kızarmış sos" demek olan Çin karakterlerinin (炸醬) Korece telaffuzu. Myeon (diğer bir deyişle myun) "erişte" (noodle) manasına geliyor.
Emitoloji
Yemek Güney Kore'de, ilk geldiğinden beri jajangmyeon (veya chajangmyeon; 짜장면) olarak biliniyor. Şu anda bile Koreli Çin restoranlarının çoğu bu telaffuzu kullanıyor.
Erişte (Noodle)
Jajangmyeon beyaz undan yapılan kalın erişte ile yapılır. Çoğunlukla makinede değil de elde yapılan ve Güney Kore'de jajangmyeon'un vazgeçilmez malzemesi olan eriştelere sutamyeon (수타면; 手打麵) denir.
Sos
Sos koyu bir soya fasulyesi macunu ile yapılır. Kızarmış soya fasulyesi ve karamelden yapılan macuna chunjang (hangul: 춘장) denir. Chunjang doğranmış soğan, çekilmiş et (domuz veya sığır) veya deniz ürünlerinin diğer malzemelerle birlikte tavada kızartılmasıyla yapılır. Sosa koyu bir kıvam vermesi için patates nişastası ve tuzunu azaltmak için et suyu kullanılır. Sos, eriştenin üzerine bazen dilimlenmiş salatalıkla, sıcakken servis edilir.
English
Kaynak / Source
Kaynak 2 / Source 2
GreenTea, autumn_flower