yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jaeyook (Kimchi) Bokkeum / 제육(김치)볶음
#1
Jaeyook (Kimchi) Bokkeum / 제육 (김치) 볶음

[Resim: img3480x.jpg]


Hakkında
Jayook Bokum, Jaeyook Kimchi Bokum olarakda bilinir. Kimchi ve kırmızı acı biber salçası (gochujang) ile tavada kızartılan marine edilmiş domuz filetodan oluşan bu yemek lezzetli bir Kore yemeğidir. Jaeyook Bokum yaparken, gochujang bu yemek için aromasını ve baharat seviyesini belirleyen en önemli temel sostur. Kişinin zevkine bağlı olarak, sos karışımına daha az kırmızı biber tozu ve gochujang katılarak ve biraz daha soya sosu eklenilerek baharatlılık yumuşatılabilir.

Jayook Bokum, Samgyupsal'da olduğu gibi ince dilimlenmiş domuz karın şeritleri ile hazırlanabilir. Tofu genellikle bu yemeğin yanında bulunan harika bir ektir ama bazen baharatlılığa iltifat için bir kase haşlanmış beyaz pirinç ile yenir. Domuz eti ilk olarak yüksek ısıda orta derecede pişirilir ve gochujang, kimchi, soğan, havuç, taze soğan ve isteğe bağlı olarak diğer sebzeler ile tavada kızartılır.

Bazıları domuz etinin çıtır çıtır olması için etin tüm malzemelerle birlikte tavada pişirilmeden önce domuz pastırması gibi olmasını tercih eder. Jayook Bokum soju içerken meze olarak, aynı zamanda diğer birçok yan yemek ve pirinç ile birlikte doyurucu ve harika bir yemek olarak popülerdir.


Malzemeler (Sos)
1-4 yemek kaşığı gochujang
1-4 yemek kaşığı soya sosu
1 yemek kaşığı sarımsak (kıyılmış)
1 yemek kaşığı susam yağı
1 yemek kaşığı zencefil suyu (veya tozu)
3 yemek kaşığı şeker
Tat için öğütülmüş karabiber
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
1 paket tofu (isteğe bağlı)


Malzemeler:
20 oz. domuz fileto yada karın
½ -1 fincan kimchi, lokma boyutunda
1 soğan
2 sap taze soğan
½ havuç
1 dolmalık biber (isteğe bağlı)
2 jalapeño biber (isteğe bağlı)


Yapılışı:
1)Bir kaba, baharatlılık düzeyi isteğinize bağlı olarak 1-4 yemek kaşığı gochujang ekleyin. 1-4 yemek kaşığı soya sosu ile fark olmaksızın tamamlayın. Örneğin; hafif bir tat tercih ederseniz, 2 yemek kaşığı gochujang ve 2 yemek kaşığı soya sosu ekleyin ama toplam kombinasyon 4 yemek kaşığından fazla olmamalıdır.
2)Susam yağı, kıyılmış sarımsak, zencefil suyu yada tozu, şeker ve bir tutam öğütülmüş karabiber ekleyin.
3)Eğer isterseniz, baharatlı yapmak için 2 yemek kaşığı kırmızı pul biber ekleyin.
4)Bütün malzemeleri iyice karıştırın ve daha sonra kullanmak üzere bir kenara koyun.
5)Domuz fileto için, bir et yumuşatıcı kullanın ve et çok ince olana kadar hafifçe dövün. İstenilen halde kesilir, daha sonra lokma büyüklüğünde parçalara kesilir. Domuz karın için, parçaların boyutunu lokma halinde ince şeritler kesin.
6)Daha önce hazırladığınız kase içindeki sosa donuz etini ekleyin ve eti iyice marine edin. Etin marine olması için en uygun zaman 30 dakikadır. Sebzeleri hazırlamak için bir kenara koyun.
7)İnce şeritler halinde soğanı ve havuçları kesin, yeşil soğanı ise çaprazlama kesin. Dolmalık biber ve jalapeños isteğe bağlıdır.
8)Büyük bir tavada, orta-yüksek ateşte 4-5 dakika domuz etini kızartın.
9)Karışımın içine sebzeler ile birlikte kimchi ekleyin. Domuz eti pişene kadar iyice pişirilir.
10)Tofu hazırlamak için, tencerede su kaynatın ve 3-5 dakika için sıcak suya bütün tofu bloğunu ekleyin. Soğuk su ile durulayın ve blokları lokma boyutunda, daha küçük olarak kesin.
11)Tabağın etrafını garnitür olarak tofu ile tabağın ortasına domuz eti ve kimchi kızartması yerleştirin.

Çeviri: Ayşegül Sarı
Cevapla
#2
~~English~~

[Resim: 36492229.jpg]



About
Jayook Bokum also known as Jaeyook Kimchi bokum, is a delicious Korean dish that consists of marinated pork loin which are stir-fried with kimchi and red chili pepper paste, gochujang. When making jaeyook bokum, gochujang is the key base sauce to this dish which determines the flavor and its level of spiciness. Depending on one's taste, spiciness can be softened by adding more soy sauce and less gochujang and red chili powder to the sauce mix.

Jayook bokum can also be prepared with thinly sliced pork belly strips, much like what's found in samgyupsal. Tofu is a great addition commonly found alongside this dish but it is sometimes eaten with a bowl of steamed, white rice to compliment its spiciness. Pork meat are initially cooked over a medium to high heat and then stirred fried with gochujang, kimchi, onions, carrots, scallions and other optional vegetables.

Some prefer pork to be crispy and bacon-like prior to stir-frying all ingredients together. Jayook bokum is popular as an appetizer while drinking soju but also great and hearty as a meal with rice and many other side dishes.


Recipe Ingredients (Sauce)
1-4 tbsp gochujang
1-4 tbsp soy sauce
1 tbsp garlic (minced)
1 tbsp sesame oil
1 tbsp ginger juice (or powder)
3 tbsp sugar
Black ground pepper to taste
1 tbsp red pepper flakes (optional)
1 package of firm tofu (optional)


Recipe Ingredients
20 oz. pork loin or belly
½-1 cup kimchi, bite sized
1 onion
2 stalks green onions
½ carrot
1 bell pepper (optional)
2 jalapeño peppers (optional)



Cooking Directions
1)In a bowl, add 1-4 tbsps of gochujang depending on how you want your level of spiciness. Make up any difference with 1-4 tbsps of soy sauce. For example, if you prefer a mild taste, add 2 tbsps of gochujang and 2 tbsps of soy sauce but the total combination should not be more than 4 tbsps.
2)Add sesame oil, minced garlic, ginger juice or powder, sugar and pinch of black ground pepper.
3)If desired, add 2 tbsps of red pepper flakes to make it spicier.
4)Mix all ingredients well and put aside for later use.
5)For pork loins, use a meat tenderizer and lightly beat on meat until they are become very thin. Cut into desired, bite sized pieces thereafter. For pork bellies, cut thin strips into bite size pieces.
6)Add pork meat to the bowl of sauce that was prepared earlier and thoroughly marinate meat. Optimal time for meat to marinate is 30 minutes -- put aside to prepare vegetables.
7)Cut onion and carrot into thin strips, and cut green onion diagonally. Bell pepper and jalapeños are optional.
8)In a large pan, stir-fry pork for about 4-5 minutes in med-high heat.
9)Add kimchi along with vegetables into mix. Cook until pork is thoroughly cooked.
10)To prepare tofu, boil water in pot and add entire block of tofu for 3-5 minutes in hot water. Rinse with cool water and cut them into smaller, bite-sized "blocks."
11)Place pork and kimchi stirfry in middle of plate and garnish with tofu around the plate.


Kaynak /Source
Cevapla
#3
[Resim: 2a6c53f3dd00c3a749f2e51.jpg]

[Resim: 9a2b6b68418e12d1ca8c1fa.jpg]

[Resim: 14124946.jpg]

[Resim: 23623312.jpg]

[Resim: 67fa8a9aff23b910a16bf79.jpg]
Cevapla
#4
[Resim: 0426593.jpg]

[Resim: asdns.png]

[Resim: 19690082.jpg]

[Resim: 69739301.png]

[Resim: 70066217.png]
Cevapla
#5
[Resim: asdfrz.png]

[Resim: asdfgd.png]

[Resim: asdfdsf.png]

[Resim: asdwee.png]

[Resim: asddfp.png]
Cevapla
#6
[Resim: 86938627.jpg]

[Resim: jaeyookbokum.jpg]

[Resim: ie000819234std.jpg]

[Resim: assdgg.png]

[Resim: e0063996497967276edc5.jpg]
Cevapla
#7
[Resim: 86817514.png]

[Resim: qwervk.png]

[Resim: 31272980.png]

[Resim: 54128905.png]

[Resim: 53330447.png]
Cevapla
#8
[Resim: 74861261.jpg]

[Resim: 55736517.png]

[Resim: 72333758.jpg]

[Resim: zzxz.png]
Cevapla
#9
Ellerine sağlık. Çok güzel olmuş Onay
Raise your words,not your voice.
It is rain that grows flowers, not thunder.

Rumi.

Cevapla
#10
Ellerine sağlık. Smile
Biraz mantıklı düşününce her şeyin çok mantıksız olduğunu anladım.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi