Jaengban Gooksu / 쟁반국수 (Erişte Salatası)
Jaengban Gooksu, Kore erişte salatası, çeşitli iyi sebze ve et ile doludur. Tavuk ekleyebilir, ayrıca sığır eti veya domuz etinin isteğe bağlı olarak bol olduğu bu salata, mevsim sebzelerini taze ve hafif yemek için birebirdir. Bu erişte salatasının da, tavuk suyuna dayalı sos vardır. Bu nedenle çok hafif ve sağlıklıdır. Genellikle biber, salatalık, Asya armudu, turp ve kırmızı soğan kullanılır ama neredeyse hiçbir sebze bu tabak içinde çalışmayacaktır.
Hazırlama Süresi: 20 dakika
Malzemeler
• 6 adet soba eriştesi
• 1 fincan yeşil mesclun veya ince kırmızı ve yeşil yaprak marul (dilimlenmiş)
• 1 İngiliz veya 2 Kirby salatalık, ince dilimlenmiş
• 1 / 2 tatlı kırmızı biber, ince dilimlenmiş
• 1 / 2 elma veya Asya armudu, ince dilimlenmiş
• 1 / 4 kırmızı soğan, ince dilimlenmiş
Sos İçin
• 1 / 3 su bardağı tavuk suyu
• 3 yemek kaşığı soya sosu
• 2 yemek kaşığı pirinç şarabı sirkesi
• 2 yemek kaşığı şeker
• 2 yemek kaşığı susam yağı
Hazırlanışı
1. Soba eriştesini paket talimatına göre pişirin.
2. Bu sırada erişteleri sos malzemeleri birlikte kaynatın.
3. Soba eriştelerini soğuk suda yıkayın.
4. Bir tepside sebze ve erişteleri düzenleyin.
5. Ve salataya sosu ekleyin.
English
Jaengban Gooksu, a Korean soba noodle salad, is good with a variety of vegetables and meat. You can add chicken, beef, or pork for a hearty dish and seasonal vegetables for a fresh and light meal. This soba salad recipe also has a dressing based on chicken broth, so it's very light and healthy. I usually use peppers, cucumbers, Asian pear, radishes, and red onion, but almost any vegetables will work in this dish.
Prep Time: 20 minutes
Ingredients:
• 6 ounces soba noodles
• 1 cup mesclun greens OR thinly sliced red and green leaf lettuce
• 1 English or 2 Kirby cucumbers, thinly sliced
• 1/2 sweet red pepper, thinly sliced
• 1/2 apple or Asian pear, thinly sliced
• 1/4 red onion, thinly sliced
• For the Dressing:
• 1/3 cup chicken broth
• 3 Tbsp soy sauce
• 2 Tbsp rice wine vinegar
• 2 Tbsp sugar
• 2 Tbsp sesame oil
Preparation:
1. Cook soba noodles according to package directions.
2. While noodles are boiling, mix dressing ingredients together.
3. Drain and rinse soba noodles in cold water.
4. Arrange vegetables and noodles on a platter.
5. Add dressing and mix soba salad together before serving individual portions.
Çeviri: chae-kyung
Kaynak: koreanfood