yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 5/5 - 1 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hyangak (향악)

Hyangak (향악)

Hyangak genel anlamıyla “köy müziği”, Üç Krallık Dönemindeki kökeni ile Kore geleneksel saltanat müziğinin bir çeşitidir (MS 668 IÖ 57). Buna genellikle hyangak jeongjae olarak bilinen, Kore geleneksel halk dansları eşlik eder. Bu danslar, izleyicilerin önünde yapılır. Batılılar'da daha tanıdık meydan dansının aksine, öncelikle katılımcıların keyfi içindir.
Yeomillak (hangul: 여민락; hanja: 與民樂), önemli bir hyangak parçasıdır. Bazı hyangak parçaları Çin tarzı yapılmaktadır; bunlara Pollyeong, Haeryeong (hangul: 해령; hanja: 解令) ve Poheoja dahildir.

Çeviri : underground.34

Kaynak

---------------------------------

English

Hyangak (향악)

Hyangak, literally "village music," is a traditional form of Korean court music with origins in the Three Kingdoms period (57 BC-668 AD). It is often accompanied by traditional folk dances of Korea, known as hyangak jeongjae. These dances are performed in front of audiences—as opposed to the square dance more familiar to Westerners, which is primarily for the participants' enjoyment.
One important hyangak piece is Yeomillak (hangul: 여민락; hanja: 與民樂). Some hyangak pieces are performed in Chinese style; these include Pollyeong, Haeryeong (hangul: 해령; hanja: 解令), and Poheoja.

Source

Tanitim için tesekkürler. Smile

Çok güzel bir tanitim olmus.
MÜHÜRDAR Mİ SHİL=BİRİCİĞİM
EFENDİ BİDAM=CANIMDAN ÇOK SEVDİĞİM
Uzakta olmam hiç bir seyi degistirmiyor çünki kalbim sizinle hayatimin tek gerçekleri
Tanitim için tesekkürler. Smile
Konu için teşekkür ederiz...Onay

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
İlk bölüm Yeomillak (여민락), ikinci bölüm Yeomillakman (여민락만), üçüncü bölüm Yeomillakyeong (여민락영) ve son bölümde Haeryeong (해령) seslendiriliyor.

http://www.youtube.com/watch?v=Ws2O5hju5ZE
•• Green Kamilia Inspirit Light Changjo Perfection ••
Kaliteli Webtoonun adresi Hayalistic
「•♥ KARA ♥ Kamilia ♥•」

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi