05-06-2013, Saat: 22:15
(Son Düzenleme: 27-06-2016, Saat: 22:55, Düzenleyen: kıday baksı.)
|| Hweh Sashimi / (회 사시미) ||
![[Resim: wwc2fOv.jpg]](http://i.imgur.com/wwc2fOv.jpg)
----♥----♥----
Hweh, ince dilimlenmiş çiğ balık ile yapılan bir Kore yemeğidir. Bu yemek, incelik ve dokusunun dengelenmesi için birçok yemek ile bir tabakta taze servis edilir. Japon sashimiden farklı olarak balık, tatlı ve baharatlı chojang sosuna daldırılarak ve daha sonra genellikle kketnip (susam yaprağı) ile ssam (sarmalık sebze yaprağı) sarılarak yapılır. Ahtapot ve kalamar gibi deniz ürünleri de bu yemeği tamamlamak üzere tabakta bulunabilir.
----♥ English ♥----
Hweh is a Korean dish made from thinly sliced raw fish. It is served fresh on a platter along with many other side dishes to balance out the delicacy and texture of this meal. Unlike the Japanese sashimi, the fish is usually dipped in sweet & spicy chojang sauce and then wrapped in ssam (vegetable leaf wrap), usually with kketnip (sesame leaves). Other seafood such as octopus and squid can also be found on the platter to compliment this dish.
Kaynak / Source
![[Resim: wwc2fOv.jpg]](http://i.imgur.com/wwc2fOv.jpg)
----♥----♥----
Hweh, ince dilimlenmiş çiğ balık ile yapılan bir Kore yemeğidir. Bu yemek, incelik ve dokusunun dengelenmesi için birçok yemek ile bir tabakta taze servis edilir. Japon sashimiden farklı olarak balık, tatlı ve baharatlı chojang sosuna daldırılarak ve daha sonra genellikle kketnip (susam yaprağı) ile ssam (sarmalık sebze yaprağı) sarılarak yapılır. Ahtapot ve kalamar gibi deniz ürünleri de bu yemeği tamamlamak üzere tabakta bulunabilir.
----♥ English ♥----
Hweh is a Korean dish made from thinly sliced raw fish. It is served fresh on a platter along with many other side dishes to balance out the delicacy and texture of this meal. Unlike the Japanese sashimi, the fish is usually dipped in sweet & spicy chojang sauce and then wrapped in ssam (vegetable leaf wrap), usually with kketnip (sesame leaves). Other seafood such as octopus and squid can also be found on the platter to compliment this dish.
Kaynak / Source