yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hwe Dup Bap (회덮밥)
#1
Hwe dup bap (회덮밥)

[Resim: 95874040.jpg]

Hwe dup bap Korelilerin sevdiği ve eğer suşi seviyorsanız çok beğeneceğiniz, bol malzemeyle yapılan yemeklerden biridir. İçerdği malzemeler: Çiğ balık (büyük çoğunlukla somon), haşlanmış beyaz pirinç, yeşil maru yaprakları, havuç, salatalık, soğan ve ana maddesi gochujang olan chojang adı verilen bir sos ile birlikte karıştırılarak yapılır. Büyük bir kasede suşi kalitesindeki çiğ balık, sebze ve pirinç dışında ek olarak kişisel baharatlar, tatlı baharat chojang ile servis edilir.

Chojang ana maddesi gochujang ve pirinç sirkesi olan geleneksel Kore mutfağındaki çiğ balık yemekleri için kullanılan bir tattır. Hweh dup bop yaz aylarında sıcak havalarda mükemmel bir yemek olup bazı restorantlarda genel tatlar olarak armut dilimleri de eklenmektedir.


Ana Malzemeler
Taze veya dondurulmuş somon, ton balığı veya sashimi
2 taze balık yumurtası
2 su bardağı beyaz pirinç
1/3 soğan
1 salatalık
1/3 havuç
2 diş sarımsak
Marul veya salata yaprakları
1 yaprak kavrulmuş deniz yosunu
(isteğe bağlı) susam yaprakları
(isteğe bağlı) turp filizi


Sos (cho-goh-choo-jang 초고추장)
4 yemek kaşığı biber salçası (goh-choo-jang 고추장)
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sprite
1 çay kaşığı doğranmış veya ezilmiş sarımsak (mah-neul 다진 마늘)
2 tutam kavrulmuş susam
2 çorba kaşığı susam yağı

Baharat Suşi Pirinç (dahn-cho-mul 단촛물)

1 yemek kaşığı sirke
1/2 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz



Hazırlanışı

Pirinç

Suşi Pirinç Baharatı - Malzeme ve ılık pirinç ile karıştırın.

Balık - Taze sashimi her zaman daha iyi tat verir ama dondurulmuş olanlardan gayet iyidir. Dondurulmuş balık 5 dakika boyunca tuzlu su altında çözülsün ve kesin.

Soğan - Julienne şeklinde mümkün olduğunca ince doğrayın ve 10 dakika boyunca soğuk su içine koyun. Kağıt havlu ile fazla suyu boşaltın ve kaldırın.

Marul - İstediğiniz boyutu keserek bahar karışımı ile salata yaprakları katınız.

Salatalık - Dış kısmını kullanın ve yumuşak çekirdekli kısmını atın.

Havuç, sarımsak, susam yaprağı

Yosun - ince dilim veya plastik bir torba içinde toz haline getirerek kaba ilave ediniz.


Çeviri: First Genius

Kaynak





Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
Cevapla
#2
English

Main Ingredients

Fresh or frozen salmon, tuna and sashimi
2 Tablespoons flying fish roe
2 cups white rice
1/3 onion
1 cucumber
1/3 carrot
2 cloves of garlic
Lettuce or salad leaves
1 sheet roasted seaweed (keem 김)
(optional) sesame leaves
(optional) radish sprout


Sauce (cho-goh-choo-jang 초고추장)
4 tablespoons chili pepper paste (goh-choo-jang 고추장)
1 tablespoon vinegar
1 tablespoon lemon juice
1 tablespoon sugar
1 tablespoon sprite
1 teaspoon of Diced/Crushed Garlic (mah-neul 다진 마늘)
2 pinch roasted sesame seeds
2 tablespoons sesame oil
[b]
Sushi Rice Seasoning (dahn-cho-mul 단촛물)

1 tablespoons vinegar
1/2 tablespoons sugar
1 pinch salt

Hwe dup bap is one of many dishes that combine abundant ingredients that Koreans enjoy and if you love sushi, you'll also enjoy this dish very much. It contains raw fish (usually salmon), white steamed rice, fresh vegetables such as green leaf lettuce, carrots, cucumber, onions and many more, mixed with a gochujang-based sauce called chojang. This big bowl of sushi-grade raw fish, vegetables, and rice is served with a spicy-sweet chojang, so that diners can mix it to their personal spice levels.

The basic ingredients of chojang are gochujang and rice vinegar which is usually a traditional accompaniment to eating raw fish in Korean cuisine. Hweh dup bop is a perfect meal during the summer and some restaurants may add slices of Korean pears which can complement its overall flavors during the hot weather.


Preparation

Rice

Sushi Rice Seasoning – Mix the ingredients together and mix with warm rice.

Fish – Fresh sashimi always taste better, but frozen ones are just fine. For frozen fish, thaw it under salt water for 5 minutes and cut.

Onion – Julienne as thinly as possible and put them in cold water for 10 minutes. Drain and remove excess water with paper towel.

Lettuce – Cut into desired size or use spring mix salad leaves.

Cucumber – Julienne. Use on the outer solid part and discard the soft seed part.

Carrot, garlic, sesame leaves

Seaweed – Slice thinly or destroy them into coarse powder in a plastic bag.

Source





Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
Cevapla
#3
[Resim: 29182109.jpg]

[Resim: 80109855.jpg]

[Resim: 90175494.jpg]

[Resim: 60644606.jpg]

[Resim: 50641792.jpg]





Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng
Cevapla
#4
Lezzetli gibi görünüyor ama çiğ et biraz zor. Smile Konu için teşekkürler. ^^
Cevapla
#5
Güzel bir sunum ve ayrıntılı bir çalışma. Teşekkürler. Smile
Cevapla
#6
Konu için teşekkürler. Smile
BIGBANG | RAIN | JAY PARK | OUTSIDER | SE7EN | SS501
Ben sağ oldukça solum sensin GALATASARAY
Cevapla
#7
Sunum için teşekkür ederiz...Onay

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#8
Konu için teşekkürler.^^
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#9
Görünüşü harikaOnay
www
Cevapla
#10
Teşekkürler. ^^
Like rain on a Monday morning, like pain that just keeps on going on...
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi