Hwe dup bap (회덮밥)
![[Resim: 95874040.jpg]](http://img832.imageshack.us/img832/7255/95874040.jpg)
Hwe dup bap Korelilerin sevdiği ve eğer suşi seviyorsanız çok beğeneceğiniz, bol malzemeyle yapılan yemeklerden biridir. İçerdği malzemeler: Çiğ balık (büyük çoğunlukla somon), haşlanmış beyaz pirinç, yeşil maru yaprakları, havuç, salatalık, soğan ve ana maddesi gochujang olan chojang adı verilen bir sos ile birlikte karıştırılarak yapılır. Büyük bir kasede suşi kalitesindeki çiğ balık, sebze ve pirinç dışında ek olarak kişisel baharatlar, tatlı baharat chojang ile servis edilir.
Chojang ana maddesi gochujang ve pirinç sirkesi olan geleneksel Kore mutfağındaki çiğ balık yemekleri için kullanılan bir tattır. Hweh dup bop yaz aylarında sıcak havalarda mükemmel bir yemek olup bazı restorantlarda genel tatlar olarak armut dilimleri de eklenmektedir.
Ana Malzemeler
Taze veya dondurulmuş somon, ton balığı veya sashimi
2 taze balık yumurtası
2 su bardağı beyaz pirinç
1/3 soğan
1 salatalık
1/3 havuç
2 diş sarımsak
Marul veya salata yaprakları
1 yaprak kavrulmuş deniz yosunu
(isteğe bağlı) susam yaprakları
(isteğe bağlı) turp filizi
Sos (cho-goh-choo-jang 초고추장)
4 yemek kaşığı biber salçası (goh-choo-jang 고추장)
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sprite
1 çay kaşığı doğranmış veya ezilmiş sarımsak (mah-neul 다진 마늘)
2 tutam kavrulmuş susam
2 çorba kaşığı susam yağı
Baharat Suşi Pirinç (dahn-cho-mul 단촛물)
1 yemek kaşığı sirke
1/2 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
Hazırlanışı
Pirinç
Suşi Pirinç Baharatı - Malzeme ve ılık pirinç ile karıştırın.
Balık - Taze sashimi her zaman daha iyi tat verir ama dondurulmuş olanlardan gayet iyidir. Dondurulmuş balık 5 dakika boyunca tuzlu su altında çözülsün ve kesin.
Soğan - Julienne şeklinde mümkün olduğunca ince doğrayın ve 10 dakika boyunca soğuk su içine koyun. Kağıt havlu ile fazla suyu boşaltın ve kaldırın.
Marul - İstediğiniz boyutu keserek bahar karışımı ile salata yaprakları katınız.
Salatalık - Dış kısmını kullanın ve yumuşak çekirdekli kısmını atın.
Havuç, sarımsak, susam yaprağı
Yosun - ince dilim veya plastik bir torba içinde toz haline getirerek kaba ilave ediniz.
Çeviri: First Genius
Kaynak
![[Resim: 95874040.jpg]](http://img832.imageshack.us/img832/7255/95874040.jpg)
Hwe dup bap Korelilerin sevdiği ve eğer suşi seviyorsanız çok beğeneceğiniz, bol malzemeyle yapılan yemeklerden biridir. İçerdği malzemeler: Çiğ balık (büyük çoğunlukla somon), haşlanmış beyaz pirinç, yeşil maru yaprakları, havuç, salatalık, soğan ve ana maddesi gochujang olan chojang adı verilen bir sos ile birlikte karıştırılarak yapılır. Büyük bir kasede suşi kalitesindeki çiğ balık, sebze ve pirinç dışında ek olarak kişisel baharatlar, tatlı baharat chojang ile servis edilir.
Chojang ana maddesi gochujang ve pirinç sirkesi olan geleneksel Kore mutfağındaki çiğ balık yemekleri için kullanılan bir tattır. Hweh dup bop yaz aylarında sıcak havalarda mükemmel bir yemek olup bazı restorantlarda genel tatlar olarak armut dilimleri de eklenmektedir.
Ana Malzemeler
Taze veya dondurulmuş somon, ton balığı veya sashimi
2 taze balık yumurtası
2 su bardağı beyaz pirinç
1/3 soğan
1 salatalık
1/3 havuç
2 diş sarımsak
Marul veya salata yaprakları
1 yaprak kavrulmuş deniz yosunu
(isteğe bağlı) susam yaprakları
(isteğe bağlı) turp filizi
Sos (cho-goh-choo-jang 초고추장)
4 yemek kaşığı biber salçası (goh-choo-jang 고추장)
1 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sprite
1 çay kaşığı doğranmış veya ezilmiş sarımsak (mah-neul 다진 마늘)
2 tutam kavrulmuş susam
2 çorba kaşığı susam yağı
Baharat Suşi Pirinç (dahn-cho-mul 단촛물)
1 yemek kaşığı sirke
1/2 yemek kaşığı şeker
1 tutam tuz
Hazırlanışı
Pirinç
Suşi Pirinç Baharatı - Malzeme ve ılık pirinç ile karıştırın.
Balık - Taze sashimi her zaman daha iyi tat verir ama dondurulmuş olanlardan gayet iyidir. Dondurulmuş balık 5 dakika boyunca tuzlu su altında çözülsün ve kesin.
Soğan - Julienne şeklinde mümkün olduğunca ince doğrayın ve 10 dakika boyunca soğuk su içine koyun. Kağıt havlu ile fazla suyu boşaltın ve kaldırın.
Marul - İstediğiniz boyutu keserek bahar karışımı ile salata yaprakları katınız.
Salatalık - Dış kısmını kullanın ve yumuşak çekirdekli kısmını atın.
Havuç, sarımsak, susam yaprağı
Yosun - ince dilim veya plastik bir torba içinde toz haline getirerek kaba ilave ediniz.
Çeviri: First Genius
Kaynak
Seher Seheri'ni çook seviyor ama belki Seher Seheri'ni daha çok seviyordur. xD --- yongseng